حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی رضایی بیرجندی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دنیا محل آزمایش است، آزمایش الهی گاهی با ترس و گاهی با گرسنگی است که در حال حاضر بیشتر از خود ویروس کرونا اضطراب آن بشریت را درگیر کرده و آسیب رسان است.
وی بیان کرد: اضطراب ناشی از بیماری کرونا بیشتر از خود ویروس تاثیر منفی بر روح و روان جامعه میگذارد بنابراین باید قدر دو نعمت سلامتی و امنیت را بدانیم.
امام جمعه سابق بیرجند با تاکید بر اینکه باید از ویروس کرونا و بیماری شایع شده درس بگیریم گفت: ما غرق در نعمتهای الهی هستیم ولی قدر آنها را نمیدانیم که در این فرصت پیش آمده باید شکر نعمتهای خدا را به جا بیاوریم.
وی بیان کرد: باید توجه کنیم اگر بدی هست از خود ما است لذا باید در سبک زندگی خود تجدید نظر کنیم، امروز بشر بیشترین جنایت را نسبت به طبیعت و محیط زیست دارد در حالی که طبیعت مادر انسان است.
حجت الاسلام و المسلمین رضایی بیرجندی گفت: جمعیت فعلی کره زمین سالانه ۶۰ میلیارد حیوان را مستقیم میخورد و یک تریلیون آبزیان را صید میکند که نیمی از آن خوراک دام میشود.
وی با بیان اینکه بنا به ضرورت به انسان اجازه داده شده که گوشت مصرف کند اظهار داشت:در این صورت هم انسان فقط حیوان حلال گوشت را میتواند مصرف کند که مستقیم از طبیعت ارتزاق کرده و گوشت حیوانات گوشتخوار را مجاز نیستیم که بخوریم.
مدیرمسوول موسسه قرآن و علوم (اولوالالباب) خراسان جنوبی افزود: بشر ۲۵۰ میلیون حیوان را در یک سال ذبح و مصرف میکند حتی در هشت ایالت آمریکا ازدواج رسمی با حیوانات مرسوم شده که آثار آن در بیماری مشخص میشود همانطور که دولت چین بعد از شیوع کرونا شکار حیوانات وحشی را ممنوع اعلام کرد.
وی تجدید نظر در سبک زندگی را یکی از راههای اصلی مقابله با بیماریها از جمله ویروس کرونا عنوان کرد و گفت: باید از پرخوریها و ترکیب خوریها پرهیز کنیم تا اینگونه شکر نعمتهای خدا را بتوانیم به جا آوریم.
رضایی بیرجندی افزود: همچنین با قدردانی از تلاش افرادی که در کنترل و مهار بیماری زحمت میکشند، باید شکر نعمتها را به جا بیاوریم.
وی با اشاره به وضعیت برخی کشورها و هجوم مردم به فروشگاهها بعد از شیوع ویروس کرونا گفت: در کشور ایران با مدیریت درست شاهد هستیم که بیشتر نیازهای مردم در دسترس است، پس باید از مسوولان و به ویژه از جامعه پزشکی قدردانی کرد.
امام جمعه سابق بیرجند گفت: اعلام محبت و ارسال پیام به هر طریقی برای جامعه پزشکی و پرستاری میتواند قوت قلب آنها باشد اما یک شکر بزرگ در برابر خدمات این جامعه زحمتکش آن است که گوش به توصیههای آنها داده و از منزل خارج نشویم.
وی تاکید کرد: دفع ضرر از خود براساس شرع و عقل واجب است لذا نباید افراد با گشت و گذار در بازارها خود را در معرض ابتلا به ویروس قرار دهند.
حجت الاسلام و المسلمین رضایی بیرجندی گفت: احتمال اینکه دیگران از ما آلوده شوند هم وجود دارد که هیچ وقت نباید چنین شرایطی را فراهم کنیم.
وی افزود: در این شرایط عدهای واقعا ممکن است از لحاظ اقتصادی دچار خسارت و زیان شده باشند که وظیفه است به ویژه به طبقات پایین کمک شود.
مدرس حوزه و دانشگاه اظهار داشت: باید در این شرایط دعا کنیم و به خودشناسی برسیم تا قدر نعمتهای خداوند را بیشتر بدانیم لذا نباید از تنهایی فرار کنیم بلکه بنا به توصیه قرآن به صفای درونی و جان خود برسیم زیرا در این حالت هیچ گاه انسان احساس تنهایی و دلتنگی نمیکند که بخواهد در چنین موقعیتی مسافرت یا دید و بازدید برود.
وی با بیان اینکه افرادی که دنبال بیرون رفتن هستند باغ وجودی خود را نساختهاند گفت: ویروس کرونا فرصتی است و میتوانیم به خود رسیدگی کنیم.
رضایی بیرجندی با اشاره به در پیش بودن عید نوروز و سال نو اظهار داشت: عید زمان و مکان ندارد بلکه باید تلاش کنیم شادی را در عمق جان خود ایجاد کنیم که در شرایط فعلی میتوان از فرصت در خانه ماندن برای فهم قرآن و مطالعه کتاب استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه از هر مشکلی میتواند یک سکوی پرش ساخت افزود: ارتباطات خود را در این شرایط به صورت مجازی میتوان حفظ کرد و حتی به این بهانه احوال دوستای قدیمی خود را پرسید که باعث افزایش محبت میشود.
وی همچنین به حرکت اخیر عدهای در شکستن درب حرم مطهر حضرت معصومه (س) اشاره کرد و گفت: تاکید مقام معظم رهبری بر این است که توصیههای مسوولان وزرات بهداشت جدی گرفته شود و زیارت هم امری مستحب است لذا باید در شرایط فعلی همه ما باید به وظایف خود عمل کنیم.
ویروس کرونا که از دسامبر گذشته ( آذر و دی ماه ) در چین شیوع یافت، تاکنون به بیش از ۱۵۰ کشور دنیا سرایت و ۳۱ استان ایران را نیز درگیر کرده است.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا تا روز دوشنبه ۲۶ اسفند در خراسان جنوبی ۱۰۷ نفر و فوت شدگان ۱۲ نفر اعلام شد.