تهران - ایرنا - محققان کره جنوبی به راهکاری دست یافتند که سلول‌های سرطانی را با نانوذرات باردار مورد حمله قرار می‌دهد و با استفاده از یک مکانیسم سلولی باعث نابودی آنان می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، عوامل مختلفی وجود دارد که سلول‌های سرطانی برای بقا و رشد به آنان تکیه می‌کنند؛ بنابراین با هدف قرار دادن این موارد می‌توان رشد سلول‌های سرطانی را متوقف کرد. یکی از این مراکز لیلوزوم نام دارد. لیزوزوم  اندامکی کیسه‌مانند در سلول است که درون آن آنزیم‌های گوارشی مختلف و اسیدهایی وجود دارد که بخش‌های ناخواسته سلول را تخریب کرده و از سلول خارج می‌کنند. لیزوزوم در سلول‌های سرطانی نسبت به سلول‌های سالم بسیار آسیب‌پذیر است.
محققان کره جنوبی برای نابودی سلول‌های سرطانی لیزوزوم‌ها را مورد هدف قرار دادند. این مطالعه نشان می‌دهد لیزوزوم‌های نارکارآمد، بقایا و زباله‌های سلولی را درون سلول‌ آزاد می‌کنند و همین امر باعث نابودی سلول می‌شود. این فرآیند در مورد سلول‌های سرطانی بسیار مفید است.
به این منظور محققان از نانوذرات باردار استفاده کرده‌اند. این نانوذرات با بارهای مثبت و منفی روی سطح سلول‌های سرطانی قرار می‌گیرند و درون کیسه‌های لیزوزوم تبدیل به بلورهای نانوذرات می‌شوند. در این حالت لیزوزوم متورم می‌شود و از بین می‌رود و به تبع آن سلول‌های سرطانی نیز نابود می‌شوند. یکی از مزیت‌های این روش این است که به سلول‌های سالم آسیبی وارد نمی‌کند.
نتایج این مطالعه در نشریه Nature Nanotechnology منتشر شده است.