کرمان - ایرنا - دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با تاکید بر اینکه مجازات‌های سنگین در انتظار متخلفان چهارشنبه پایان سال است گفت: چهار اکیپ قضایی متشکل از بازپرسان و قضات در راستای مقابله با جرائم مرتبط با آیین چهارشنبه‌سوری در دادسرای عمومی و انقلاب مرکز این استان تشکیل شده است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، دادخدا سالاری افزود:  این کارگروه به صورت خارج از نوبت به پرونده افرادی که به بهانه چهارشنبه‌سوری اقدام به ارتکاب افعال مجرمانه می‌کنند، رسیدگی خواهد کرد.

وی ادامه داد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و طبق نظر مسئولان ذیربط هرگونه گردهمایی و اجتماع از موجبات شیوع این ویروس و تهدید علیه بهداشت جامعه محسوب می‌شود لذا طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی با متخلفان برخورد خواهد شد و قانونگذار تا یک سال حبس را در این رابطه پیش بینی کرده و دستگاه قضایی با قاطعیت با متخلفان برخورد خواهد کرد.
این مقام ارشد قضایی در خصوص مجازات های در نظر گرفته شده بیان داشت: با توجه به بند (ث) ماده ۱۲ قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات؛ صرف نگهداری و حمل مواد محترقه ۹۱ روز تا ۶ ماه حبس در پی دارد.
وی اضافه کرد: اگر پرتاب مواد محترقه موجب انفجار صوتی؛ هراس و فوت و مصدومیت شخصی شود پرتاب کننده مواد محترقه طبق ماده ۵۰۱ قانون مجازات اسلامی به قصاص و یا پرداخت دیه محکوم خواهد شد.
سالاری اضافه کرد: اگر پرتاب مواد محترقه موجب آتش‌سوزی و یا موجب تخریب اموال مردم شود طبق مواد ۶۷۷- ۶۷۶ قانون مجازات اسلامی به ۶ ماه تا سه سال حبس محکوم خواهد شد.
وی ادامه داد: در صورتی که پرتاب مواد محترقه باعث برهم زدن نظم جامعه شود مرتکب طبق ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی به سه ماه تا یک سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
سالاری هشدار داد: اگر شخصی با پرتاب مواد محترقه  موجب ایجاد مزاحمت برای اطفال و بانوان شود طبق ماده ۶۱۹ مجازات اسلامی به دو تا ۶ ماه حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
دادستان کرمان گفت: در صورتی که  مواد محترقه به وسیله خودرو حمل یا از داخل خودرو جهت پرتاب مواد محترقه استفاده شود خودرو طبق ماده ۲۱۵ قانون مجازات اسلامی به عنوان اسباب ارتکاب جرم  توقیف خواهد شد.