مشهد- ایرنا- شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف دنیا علاوه بر تهدید سلامت جسم انسان‌ها باعث اضطراب، نگرانی و به مخاطره افتادن امنیت روانی جوامع هم شده است و صنفی که می تواند و باید با این مشکل مبارزه کند و سهم خود را ایفا نماید صنف خبرنگار و روزنامه‌نگار است.

 امروز همان‌طور که کادر بهداشتی و درمانی در صف مقدم مبارزه با این بیماری همه‌گیر ایستاده‌اند خبرنگاران و فعالان رسانه‌ها نیز نقش موثری در جلوگیری از ایجاد نگرانی و التهاب در سطح جامعه دارند.

خبرنگار روزنامه خراسان در نیشابور در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: در زمان بروز بحران، اطلاع رسانی دقیق و سریع مسوولان به خبرنگاران باعث جلوگیری از بروز شایعه و ایجاد التهاب در جامعه می‌شود.

وحید شجاعی مهر افزود: امروز سرعت انتقال اخبار درست و نادرست در فضای مجازی فرصت اشتباه و آزمون و خطا را از خبرنگاران گرفته است.

وی اظهار داشت: آگاه سازی شهروندان در سریع‌ترین زمان ممکن با اخبار موثق و دقیق در بلند مدت باعث جلب اعتماد مردم به رسانه ها و مسوولان خواهد شد.

سردبیر نشریه محلی آفتاب صبح نیشابور هم گفت: اکنون که امکان قرنطینه در سیاست گذاری عمومی به هر علتی فراهم نیست هر شهروند باید یک رسانه باشد.

حسن خواجویی افزود: امروز سهم هر شهروند آگاه‌سازی شهروندانی است که به هشدارها بی‌توجه هستند تا به نتیجه مسوولیت ناپذیری شان که ممکن است به قیمت جان عزیزان خودشان تمام شود توجه کنند.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه ناهماهنگی ها فرصت بهمن ماه را برای مهار شیوع و انتشار ویروس کرونا از جامعه ستانده است امروز به پویش های تک به تک شهروندان برای گذار از این دوران نیاز داریم و در کنار آن ورود مقتدرانه و حمایت آمیز دولت می تواند از بروز فاجعه ای ملی در بهار پیش رو مانع شود.

او اظهار داشت: رسانه‌ها با ارائه تصویری واقعی برای مردم از شرایطی که در آن به سر می‌بریم نقش موثری در آگاه سازی و گذر از این بحران دارند.

سردبیر نشریه محلی خاتون شرق در نیشابور هم گفت: حساسیت کار خبرنگاران وقتی بیشتر می‌شود که در شرایط بحرانی اولین اشتباه آنان می‌تواند آخرین اشتباهشان باشد.

سودابه جعفری افزود: شفافیت و صداقت مدیران و مسوولان با خبرنگاران در ارائه اطلاعات لازم به صورت دقیق و سریع باعث ایجاد حس اعتماد مردم به ایشان و افزایش سرمایه اجتماعی می‌شود که امروز برای مقابله با این بحران به شدت به آن نیاز داریم.

وی اظهار داشت: تقریبا همیشه خبرنگاران در همه بحران‌هایی که در سطح جامعه بروز می‌کند در صف اول برای اطلاع‌رسانی قرار دارند و پس از فروکش کردن بحران زحماتشان از یاد می‌رود.

عضو شورای شهر و مدیر مسوول نشریه محلی خیام‌نامه در نیشابور هم گفت: با توجه به اینکه نیشابور یکی از کانون‌های اپیدمی ویروس کرونا در استان است وظیفه رسانه‌ها در فضای حقیقی و مجازی است که با ارائه آموزش‌های لازم شهروندان را به رعایت کامل موارد بهداشتی و پیشگیری ترغیب کنند و با اطلاع رسانی و آگاه سازی شهروندان برایشان امنیت خاطر ایجاد کنند.

رضا مهرداد افزود: ماندن اجباری در خانه‌ها به خصوص در مناطقی که تراکم جمعیت بیشتری دارد و امکانات و شرایط لازم برای ماندن در خانه فراهم نیست یک سری مسائل و معضلاتی را به همراه دارد که از هم اکنون باید برای آن چاره اندیشید و برنامه‌ریزی کرد.

وی اضافه کرد: برای گذار از این بحران سهم هر شهروند متناسب با امکانات و فضایی که در اختیار دارد کمک به تسهیل این شرایط برای سایر شهروندان است و دولت هم با ارزان کردن هزینه‌ها و تسهیل در شرایط دسترسی به اینترنت برای تشویق شهروندان برای ماندن در خانه سهم عمده‌ای دارد.

مرکز شهرستان ۴۵۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.