تهران- ایرنا - با وجود تاکید سازمان بنادر نسبت به افزایش توان عملیاتی بنادر کشور، عملیات تخلیه و بارگیری در بنادر کشور، حدود ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

براساس آمار سازمان بنادر و دریانوردی، عملکرد بارگیری و تخلیه بار کانتینری در بنادر تحت مدیریت سازمان بنادر و دریانوردی تا روز ۲۸اسفند ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش حدود ۱۰ درصدی روبرو شده است.

آمار منتشر شده در مجموع حاکی از تخلیه و بارگیری ۱۴۶.۷۲ (میلیون تن) محموله دارد که از رشد ۵.۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر می‌دهد، اما حجم عمده این افزایش مدیون بخش تخلیه فله خشک در بنادر کشور است.

این گزارش از وضعیت ۱۸ بندر کشور از جمله بنادر آبادان، آستارا، امام خمینی (ره)، امیرآباد، انزلی، بوشهر، جاسک، چابهار، خرمشهر، شهید باهنر، شهید رجایی، فریدون کنار، قشم، گناوه، لنگه، نکا و نوشهر است.

بر اساس این گزارش، میزان عملیات تخلیه و بارگیری ازابتدای سال ۹۸  تاکنون در بخش کانتینری ۱.۹۵ میلیون تن، فله خشک ۵۴.۱۵ میلیون تن، فله مایع ۴.۸۹ میلیون تن، جنرال کارگو (کالاهای عمومی و متفرقه) ۱۹.۷۰ میلیون تن و مواد نفتی ۴۴.۸۶ میلیون تن بوده است.

هم اکنون سهم ایران از عملیات کانتینری بنادر دنیا، کم تر از یک درصد است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی پیش‌تر گفته بود که توان عملیاتی بنادر ایران به طور کلی در مقایسه با سال گذشته و پس از آغاز تحریم‌ها روندی مثبت دارد؛ با این حال آمارها از کاهش عملیات تخلیه و بارگیری در بنادر کشور حکایت دارد.

صاحبان کالا خواستار تسریع عبور کالاهای خود از بنادر و کاهش تعرفه‌ها و کرایه‌های حمل هستند و میزان کارایی بنادر نقش موثری در تحقق این خواسته‌ها دارد.