تهران_ ایرنا_ مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه اعلام کرد: رویکرد مدیریتی بانک آینده موجب شد که ناوگان مترو تهران از احداث ۱۰ ایستگاه جدید محروم شود.

به گزارش روز چهارشنبه شرکت راه آهن شهری تهران و حومه؛  علی امام با انتقاد از تعلل ۸ ماهه بانک آینده در پرداخت ۹۱۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت شرکت مترو و طرح بهانه‌های مختلف در نپذیرفتن تضامین مختلفی که شهرداری به این بانک ارائه می دهد، عنوان کرد: رویکرد غیرقابل‌قبول این بانک، تهران را از ۱۰ ایستگاه جدید مترو در سال ۹۸ محروم کرد و از مراجع نظارتی و بالادستی همانند بانک مرکزی و ... درخواست ورود به این موضوع را داریم.

وی با انتقاد از نحوه عملکرد و تعامل بانک آینده با شرکت مترو تهران، عنوان کرد: در روزهای انتهای سال ۱۳۹۷ مبلغ یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت با همکاری دولت محترم و بانک مرکزی برای توسعه مترو فراهم شد؛  قاعدتاً در سال ۹۸ باید این مبلغ در اختیار شرکت مترو برای توسعه خطوط قرار می‌گرفت.

امام با اشاره به اینکه بانک صنعت و معدن و بانک آینده به عنوان بانک عامل اقدام به فروش این اوراق در پایان تیرماه ۹۸ کرد، خاطرنشان کرد: بانک صنعت و معدن پس از فروش اوراق، با تاخیر کمی با پذیرش تضامینی که شهرداری تهران ارائه داده بود مبلغ ۳۹۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت سهم خود را پرداخت کرد اما با توجه به همکاری بانک مذکور، بانک آینده مبلغ ۹۱۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت را با وجود  سود قابل توجهی که برایش دارد به شهرداری تهران پرداخت نمی کند.

وی با اشاره به اینکه نحوه تعامل و عملکرد بانک آینده، برنامه‌ریزی‌های شرکت مترو در سال ۹۸ به ویژه در نیمه دوم سال را دچار وقفه کرد، گفت: مقرر بود با مبلغ اوراق مشارکتی که نزد بانک آینده بلاتکلیف باقی مانده است ۷ کیلومتر و ۶ ایستگاه دیگر از خط ۶ و نیز ۴ ایستگاه دیگر از خط ۷ تکمیل و به بهره برداری برسد.  

مدیرعامل شرکت مترو تهران افزود: در طول ماه های گذشته با وجود پیشنهاد املاک متفاوت و از بهترین املاک شهرداری به بانک آینده، عدم همکاری های این بانک در رعایت ضوابط ادامه دارد.

وی ادامه داد: گویا سیاست مدیران فعلی بانک آینده نبود اطمینان به شهرداری تهران است و می گویند باید با رعایت تمام ضوابط حقوقی و در پروسه و بوروکراسی ای طولانی، اسناد مربوطه را بپذیریم. در نتیجه تاکنون هر ملکی که به این بانک پیشنهاد شده است یا نپذیرفته است یا در فرایند های طولانی اداری این موضوع را بلاتکلیف رها کرده است.

امام با اشاره به اینکه جای سوال است که چرا بانک آینده با وجود اینکه در بخش های دیگری نیز با شهرداری تهران همکاری می کند سیاست خود را مبنی بر بی اعتمادی به شهرداری قرار داده است، گفت: جای تاسف دارد زیرا این بی اعتمادی باعث پایمال شدن حق مردم تهران می شود. این در حالی است که با توجه به برخی تصورات در این خصوص که شاید چالش های مالی بانک آینده باعث شده این منابع در ماه های گذشته در جای دیگر هزینه شده و در حال حاضر بانک نقدینگی لازم برای پرداخت سهم و اوراق مشارکت شهرداری تهران را نداشته باشد بعید است با توجه به توانمندی و سابقه بانک مذکور چنین مطلبی صورت پذیرفته باشد.

او با اشاره به اینکه شرکت مترو تهران علاوه بر پرداخت سهم ۵۰ درصدی خود برای تضمین اوراق مشارکت سهم ۵۰ درصدی تضامین دولت را نیز ارائه کرده است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در این مدت اصل و سود اوراق مشارکت را نیز باید پرداخت کنیم و این به معنی یک ضرر بزرگ علاوه بر بلاتکلیف ماندن بهره برداری از ایستگاه های جدید است.

مدیر عامل شرکت مترو با اشاره به این که توسعه مترو یک ضرورت برای شهر و هر گونه اختلال در توسعه آن به معنی دامن زدن به ترافیک و آلودگی هوای تهران است، خاطرنشان کرد: سایر بانک ها به دلیل درک اهمیت این ضرورت با وجود بدهی هایی که شهرداری به آنها دارد با شرکت مترو برای توسعه خطوط همکاری می‌کنند اما بانک آینده با وجود این که شهرداری هیچ بدهی ای به این بانک ندارد نه تنها همکاری نمی کند بلکه به بهانه بی اعتمادی، با نپذیرفتن تضامین مختلفی که ارائه شده و نیز طولانی کردن فرآیند اداری، حق مسلم شهروندان را به شرکت مترو پرداخت نمی‌کند.

مدیر عامل شرکت مترو با بیان این که نحوه رویکرد بانک آینده، مردم تهران را از ۱۰ ایستگاه جدید در خطوط ۶ و ۷ محروم کرده است، اظهار کرد: با تاثیری که بهره برداری از یک ایستگاه مترو  در کاهش گره های ترافیکی و آلودگی هوا دارد می توان تصور کرد که این رویکرد چه اجحاف بزرگی در حق تهران به ویژه در حوزه آلودگی هوا و ترافیک انجام داده است. از سوی دیگر شرکت مترو برای پرداخت مطالبات کارگران و پیمانکاران با چالش مواجه است که حل هر چه سریع تر این موضوع نیز از دید ما از ضرورت ویژه ای برخوردار است.  

امام با اشاره به اینکه از مراجع مرتبط همانند بانک مرکزی و سایر نهادهای بالادستی و نظارتی درخواست رسیدگی به این موضوع را داریم، گفت: در صورتی که بانک آینده به اظهار نظر این مراجع نیز عمل نکند مطمئنا تبعاتی گریبانگیر مسبب این آسیب بزرگ خواهد شد که برای آینده فعالیتها خصوصاً در تعامل با شهرداری تهران خوشایند نخواهد بود.

ناوگان مترو تهران و حومه هم اکنون در ۷ خط و با بیش از ۱۲۷ ایستگاه فعال است.