تهران - ایرنا - بازار متشکل ارز که مهم‌ترین طرح دولت برای ساماندهی بازار ارز به شمار می‌رود، پس از ماه‌ها فعالیت آزمایشی، قرار است در بهار ۹۹ به طور رسمی آغاز به کار کند.

یک مسوول بانک مرکزی به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: بازار متشکل ارز، مرحله آزمایشی خود را پشت سر گذاشته و شرایط برای راه اندازی رسمی آن مهیاست.

وی افزود: در ماه های اخیر محدودیت‌های معاملات صرافی‌ها در این بازار کاهش یافته و شرایط معاملات آن به بازار واقعی نزدیک شده است.

پیگیری‌های ایرنا نشان می‌دهد که از دی‌ ۹۸، حجم معاملات ارزی در این سامانه افزایش یافته به طوری که صرافی ها می توانند سفارش های خرید ۱۰۰ هزار دلاری یا یورویی را ثبت کنند.

البته صرافی ها می توانند حجم های فروش بالاتر به عنوان مثال ۵۰۰ هزار دلار در روز را نیز ثبت کنند، اما برای خرید باید حداکثر ۱۰۰ هزار دلار در روز سفارش گذاری کنند.

اکنون بیش از ۱۵۰ صرافی مراحل اخذ مجوز فعالیت دراین بازار را طی کرده و امکان انجام معاملات ارزی را دارند.

با توجه به اینکه مراحل مختلف راه اندازی آزمایشی بازار متشکل ارزی طی شده، این بازار در فصل بهار ۹۹ به طور رسمی کار خود را آغاز خواهد کرد.

قرار بود این بازار در سال ۹۸راه اندازی شود، اما با هدف رفع ایرادات احتمالی و جلوگیری از بروز مشکل، مدت زمان فعالیت آزمایشی این بازار فعلا تا پایان سال ۹۸ به درازا کشید.

بازار متشکل ارز که مهم‌ترین طرح دولت برای ساماندهی بازار ارز به شمار می‌رود در صورت تامین شرط‌های بانک مرکزی و آماده شدن صرافی‌ها و بانک‌ها به طور رسمی آغاز به کار خواهد کرد.

تست گرم سامانه بازار متشکل از اواخر تیرماه آغاز شد که در آن، صرافان به طور واقعی و در حجم پایین اقدام به سفارش‌گذاری و خرید و فروش ارز می‌کنند.

حجم معاملات در آغاز تست گرم بازار متشکل، زیر یک هزار دلار بود که به تدریج افزایش یافت.

راه‌اندازی «بازار متشکل ارز» که به نظر کارشناسان در صورت کارکرد درست می‌تواند به جولان دلالان و سوداگران در بازار ارز پایان داده و علاوه بر ثبات قیمت‌ها، نرخ‌ها را نیز کاهش دهد، تاکنون چندین بار به تاخیر افتاده است.

قرار است در بازار متشکل ارزی، معاملات اسکناس و نقد انجام شود؛ بر این اساس صادرکنندگان و دارندگان ارز می‌توانند بوسیله صرافی‌ها برای فروش، نرخ مورد نظر خود را در سامانه بازار متشکل به ثبت برسانند.

اکنون در بازار متشکل ارز، معاملات نقدی ارزهای عمده انجام شده و معاملات حواله جات ارزی همچنان در سامانه نیما اجرایی می شود.