تهران- ایرنا- آخرین روز سال ۱۳۹۸، پنج‌شنبه است و این آخرین معرفی کتاب امسال امید دارد، کتاب‌ها بهار را با خودشان به خانه شما بیاورند.

سال ۱۳۹۸ به پایان رسید و امروز آخرین معرفی کتاب را داریم، تا سالی دیگر و این امید که روزهای قرنطینه، روزگاری سرشار از کتاب و دانستن باشد. امسال بهار قبل از آنکه از خانه بیرون بروید، پیش شما خواهد بود، نوروز را در روزگار تازه با کتاب‌ها جشن بگیرید.

بهار دوباره می‌آید

در دومین بهار اتفاقی منتطر شماست، رویدادی که شاید زندگی را برای همیشه تغییر بدهد.

دومین بهار، مجموعه از داستان‌های کوتاه نویسنده کانادایی، آلیستر مک لاود است که در دهه ۸۰ و ۹۰ میلادیِ نوشته شده‌اند.

 او در جزیرۀ کیپ برتون در ایالت نووااسکوشا کانادا بزرگ شده است و بیشتر داستان‌هایش دراین منطقه شکل می‌گیرند. اهمیت این جزیره به اقوام اسکاتلندی مهاجری است که خانواده مک لاود هم در میان آنان جای دارند.

مک لاود برای تأمین هزینۀ تحصیلاتش، هیزم‌شکنی و کارگری در معدن‌ و ماهیگیری کرده است و در داستان‌های کوتاهش به این مشاغل می‌پردازد. این کتاب هفت داستان کوتاه دارد که شامل سگی که با زمستان آمد، تنظیم کمال، بصیرت، جزیره و... است.

 دومین بهار نوشته آلیستر مک لاود، با ترجمه پژمان طهرانیان، در ۳۴۲ صفحه توسط نشر بیدگل منتشر شده است.

در خانه به تماشا برویم

سال‌ها پیش، سفر رفتن کاری سخت و طاقت‌فرسا بوده است و به اراده قوی و محکم نیاز داشته است. اراده ای که عالیه خانم داشته است.

کتاب چادر کردیم، رفتیم تماشا، سفرنامه ای از عالیه خانم شیرازی و روایت سفر او به حج است. عالیه خانم که هم سواد نوشتن داشته و حساب می‌دانسته، سفرش را در سال ۱۳۰۹ از کرمان آغاز می‌کند، به بندر عباس می رود و با کشتی به بمبئی می‌روند، چرا که کشتی‌ها از ایران به طور مستقیم به عربستان نمی‌رفته‌اند و از بمبئی به عربستان و عراق می‌رود و پس از انجام اعمال حج و زیارت به ایران بازمی‌گردد. بخش دوم کتاب نیز درباره اقامت یک و سال نیمه عالیه خانم، در دربار ناصرالدین شاه قاجار است.

چادر کردیم، رفتیم تماشا کتاب اول از مجموعه‌ سفرنامه‌های قدیمی زنان است که نشر اطراف چند عنوان آن را منتشر کرده. متن این سفرنامه از مجموعه‌ ده جلدی سفرنامه‌های حج قاجاری استخراج شده که شامل هشتاد سفرنامه از زنان و مردان این دوره است و اهمیتی فرهنگی زیادی دارد.

چادر کردیم، رفتیم تماشا، نوشته عالیه خانم شیرازی، با ویرایش زهره ترابی در ۲۴۸ صفحه توسط نشر اطراف منتشر شده است.

پیامبری که گل همیشه بهار است 

امسال بهار در بهار شده است، سومین روز فروردین و بهار، مبعث پیامبر اکرم (ص) است.

 شاید برای بچه‌ها، دانستن گوشه ای از زندگی پیامبر (ص) که این عید را مضاعف کرده است، خواندنی باشد.

کتاب محمد (ص) مثل گل بود، اثری برای آموزش سبک زندگی پیامبر(ص) به کودکان است. این مجموعه، هر چهار حوزه ارتباط با خدا، ارتباط با خود، ارتباط با خلق (مردم) و ارتباط با خلقت را شامل می‌شود و سبک زندگی رسول اکرم (ص) را با کودکان در میان می‌گذارد.

این اثر حاضر به گونه‌ای طراحی شده که کودکان، زندگی عادی پیامبر (ص) را ببینند و با آن ارتباط برقرار کنند.

محمد (ص) مثل گل بود، نوشته غلامرضا حیدری ابهری، با تصویرگری سام سلماسی، در ۹۶ صفحه توسط نشر بوستان فدک منتشر شده است.