محمود فتوحی فیروز آباد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: با توجه به وضعیت بحرانی کنونی کشور ناشی از شیوع ویروس کووید-۱۹، مشارکت و همکاری کلیه نهادها و دستگاهها برای برون رفت از آن وضعیت از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: دانشگاه صنعتی شریف به عنوان یکی از دانشگاههای پیشرو کشور که دارای قابلیتها و ظرفیتهای برجستهای است، در راستای ایفای مسئولیتهای اجتماعی و وظیفه انسانی و ملی خود با بهرهگیری از حداکثر ظرفیتهای دانشگاه برای مقابله موثر با این معضل و همچنین عبور هرچه بهتر و سریعتر از این شرایط بحرانی، آمادگی دارد تا تمام توان خود را برای کمکهای تخصصی-فنی در مسیر مواجهه با این بیماری به کار بگیرد.
پروژههای دانشگاه در راستای کنترل کرونا
رییس دانشگاه شریف در ادامه عنوان کرد: در این راستا، از همان روزهای آغازین اعلام شیوع این بیماری در کشور، برخی گروههای پژوهشی دانشگاه، پروژههایی از قبیل توسعه نرم افزار و سامانههای پایش و اطلاعرسانی (اپلیکیشن ماسک)، تحلیل دادهها و مدلسازی شیوع ویروس کووید-۱۹ در ایران ، توسعه پلتفرمی جهت کمک به پزشکان متخصص کشور با استفاده از تصویربرداری سی تی اسکن و بدون نیاز به کیت تشخیص را ارائه کرده اند.
وی در ادامه افزود: همچنین پروژه های دیگری اعم از توسعه حسگرهای کوانتمی جهت تشخیص سریع و نیزطراحی سامانه درخواست خدمات از منزل را شروع کردهاند و مطمئنم که گروههای بیشتری نیز میتوانند از توان علمی و تخصصی خود در حوزههای نرمافزاری و سختافزاری در این زمینه استفاده کنند.
همکاری تخصصی با وزارت بهداشت
فتوحی تصریح کرد: لذا با توجه به اینکه ارائه بهترین راهکارها نیازمند طرح کردن صحیح و مناسب سوالات و تبادل نظر متخصصین حوزههای مختلف است ، دانشگاه شریف اعلام آمادگی میکند تا وارد تعامل تنگاتنگ با وزارت بهداشت در این راستا شود.
رییس دانشگاه شریف عنوان کرد: به همین منظور طی نامه ای آمادگی دانشگاه به وزیر بهداشت اعلام شده، و از مسوولین محترم حوزه سلامت کشور که به نحوی در خط مقدم مبارزه با این بیماری هستند درخواست شده تا همکاری لازم میان واحدهای مرتبط در آن حوزه با بخشهای معرفی شده در دانشگاه صنعتی شریف که در وضعیت موجود آمادگی لازم جهت کمک در شرایط کنونی را دارند (خصوصاً جهت مشاوره و تبادل اطلاعات) صورت پذیرد.