تبریز - ایرنا - جمعی از شهروندان تبریزی اعلام کردند: در خانه می‌مانیم تا در کنار محافظت از خود و خانواده در مقابل کرونا، زنجیره این ویروس شوم را در جامعه قطع کنیم و باری از دوش کادر درمانی و پرستاری بیمارستان‌ها بکاهیم.

به گزارش ایرنا، مسوولیت پذیری، احساس مسوولیت اجتماعی و بروز رفتارهای دیگرخواهانه وقتی در جامعه روی دهد، تاثیر مثبت آن شامل همه شده و منافع فردی و جمعی در آن برآورده می شود؛ در پدیده اخیر شیوع ویروس کرونا در جوامع مختلف و از جمله جامعه ایرانی نیز گروه ها و نهادهای مردمی، فعالان اجتماعی و فرهنگی، هنرمندان و بازیکنان تیم های مختلف ورزشی با راه اندازی پویش های اجتماعی و فرهنگی مردم را به ماندن در خانه تشویق می کنند تا زنجیره شیوع ویروس کرونا در جامعه قطع شود.

درست است که برخی پدیده ها مانند شیوع ویروس کرونا آثار و تبعات منفی جبران ناپذیری در زندگی مردم می گذارد، ولی در کنار این آثار می تواند موجب همگرایی و همدلی مردم شود و روحیه مشارکت اجتماعی را در آنان تقویت کند و آثار مثبت آن زمانی نمایان می شود که همه به مانند یک کالبد انسانی، رفتار و عملکرد صحیحی در مقابل آن نشان دهند و از تکروی پرهیز کنند.

جمعی از شهروندان تبریزی در پاسخ به چرایی پیوستن به پویش های مختلف « در خانه می مانیم» می گویند: حفظ خود و خانواده در برابر خطرات و بیماری ها غریزه ای است که در وجود تمام موجودات از جمله انسان ها نهفته شده، بنابراین در شرایط کنونی که ویروس کرونا در جامعه شیوع یافته بهترین راه محافظت از خود، خانواده و سایر افراد جامعه و کمک به مسوولان دولتی و نهادها و کادرهای درمانی و پرستاری برای مقابله با این بیماری ماندن در خانه است.

یک شهروند تبریزی در این ارتباط به ایرنا می گوید: با توجه به اینکه دوستدار خود و خانواده و سایر افراد جامعه هستم، در خانه می مانم تا مانع از گسترش این ویروس در جامعه باشم و در این راستا امسال به همراه خانواده تصمیم گرفته ایم تا میهمانی رفتن و دید و بازدید از همدیگر را لغو کنیم و از طریق تلفن و فضای مجازی این کار را انجام دهیم.

رضا رحمتی، می افزاید: من دارای ۲ فرزند دختر ۱۳ و ۲۲ ساله هستم و برای اینکه خطری از ناحیه ویروس کرونا آن ها، همسرم و خودم را تهدید نکند، در کنار رعایت مسایل بهداشتی با تهیه مایحتاج عمومی خود در تعطیلات نوروزی در خانه می مانیم و برنامه های مسافرت و رفتن به خانه های اقوام را لغو کرده ایم.

یک شهروند دیگر با درخواست از سایر مردم و شهروندان برای ماندن در خانه و پیوستن به پویش « در خانه می مانیم» می گوید: بهترین راه مقابله با شیوع ویروس کرونا، ماندن در خانه و پرهیز از رفتن به مکان های پرازدحام مانند بازار و مراکز خرید است تا علاوه بر قطع زنجیره گسترش ویروس کرونا از خود و خانواده هم در برابر این بیماری محافظت کنیم.

منصور ایزدی، می افزاید: ما قبل از شیوع این بیماری برای رفتن به مسافرت به همراه خانواده سایر برادرانمان برنامه ریزی کرده بودیم، ولی با شیوع ویروس کرونا و برای اینکه به مسوولیت اجتماعی خود در برابر مقابله با این بیماری شوم عمل کنیم، همگی تصمیم گرفتیم که برنامه مسافرت خود را لغو کنیم و در خانه بمانیم و با استفاده از امکانات صوتی و تصویری شبکه های اجتماعی با هم در ارتباط باشیم.

وی یادآوری می کند: زمان برای دید و بازدیدها و مسافرت رفتن وجود دارد و بهتر است در زمان کنونی آن را به چند ماه عقب بیاندازیم تا همه اعضای خانواده در سلامت کامل در کنار هم باشند و از این بیماری در امان بمانند.

یک شهروند دیگر تبریزی نیز می گوید: من کارمند هستم و قبل از تعطیلی ادارات مجور به رفتن سرکار بودم، برای محافظت از خود، خانواده، همکاران و دیگر افراد جامعه مسایل بهداشتی را برای مقابله با ویروس کرونا انجام می دادم.

جواد خجسته، تضویح می دهد: از زمانی که بیماری کرونا در ایران و به تبع آن در تبریز شیوع یافته، تلاش می کنم مایحتاج عمومی خانه را خودم تهیه کنم و خود و اعضای خانواده ام از رفتن به مکان های پرتردد و دست زدن به وسایل خودداری می کنیم و اکنون نیز با تعطیلی ادارات در خانه می مانیم و با انجام بازی و سرگرمی در کنار هم خوش می گذرانیم.

وی یادآوری می کند: به دوستان و آشنایان نیز پیغام داده ام که برای مقابله با ویروس کرونا، میهمانی و دید و بازدیدها را به صورت غیرحضوری انجام خواهیم داد و از پذیرفتن میهمان نیز پوزش خواسته ایم.

۶۲۹ نفر در آذربایجان شرقی به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد حدود ۳۰ درصد را شهروندان تبریزی تشکیل می دهند و این بیماری تاکنون جان ۵۹ فرد مبتلا را در این استان گرفته است.