تهران - ایرنا - روزنامه فرا منطقه‌ای رای الیوم، مواضع آمریکا در قبال ایران در شرایطی که انتشار ویروس کرونا جان میلیون‌ها انسان را تهدید می کند، شرم آور دانست.

این روزنامه روز پنجشنبه در مطلبی نوشت: مواضع آمریکا برای ممانعت از ارسال کمک‌ها به ایران و جلوگیری از برطرف شدن تحریم ها در این شرایط سخت که حداقل باید تخفیف داده شود و یا بصورت موقت برداشته شود تا مردم ایران از این بحران عبور کنند بسیار شرم آور و از انسانیت دور است. 

رای الیوم اضافه کرد: این موضوع مایه تاسف است بخصوص اینکه دولت آمریکا ادعای رهبری جهان آزاد را دارد و درباره حقوق بشر بیشتر کشورهای جهان سوم سخن می گوید و از ما می خواهد تا آن را رعایت کنیم. 

این روزنامه با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای جهانی برای این بحران با ایران ابراز همدردی کرده‌اند، افزود: در راس این کشورها چین است که با وجود درگیری با بحران بزرگ، برای کمک به مردم ایران تجهیزات پزشکی ارسال کرد.    

نویسنده مطلب به سخنان اخیر " محمد جواد ظریف " وزیر امور خارجه کشورمان خطاب به کشورهای جهان برای کمک به ایران جهت مهار ویروس کشنده کرونا که به سرعت در حال پیشرفت است اشاره کرد و افزود:  این مطلب بسیار مهم است زیرا این ویروس تبعیض قائل نیست و برای مقابله با آن انسان‌ها نیز نباید تحت رفتارهای تبعیض آمیز  قرار گیرند.  

 وی با اشاره به اینکه برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله قطر و کویت با ارسال تجهیزات، برای کمک به مردم ایران اعلام آمادگی کردند، اضافه کرد: قطر بلافاصله کمک های خود را ارسال کرد و کویت 10 میلیون دلار برای کمک به ایران جهت مقابله با این ویروس اختصاص داد. 

رای الیوم ادامه داد: " شیخ عبدالله بن زاید " وزیر امور خارجه امارات به رغم اینکه کشورش در برخی موضوعات با ایران اختلاف دارد در اقدامی که برخی رسانه‌ها آن را نادر دانسته‌اند، با " محمد جواد ظریف" تماس برقرار و همبستگی خود با مردم ایران را اعلام کرد. 

نویسنده ادامه داد: ما انتظار داشتیم عربستان سعودی به رغم وجود اختلاف‌های سیاسی در راس کشورهای کمک کننده به ایران که در معرض این ویروس همه‌گیر قرار گرفته و در تحریم‌های سخت آمریکا به تجهیزات پزشکی نیاز دارد، قرار گیرد اما حکومت عربستان سعودی نمی‌خواهد اختلاف‌های سیاسی و بحران‌های انسانی را از یکدیگر جدا کند.  

رای الیوم اضافه کرد: این یک نقص بزرگ است زیرا مردم ایران یک ملت مسلمان هستند و در این بحران باید در کنار آنها ایستاد و از اعمال سایر ملاحظات سیاسی خودداری کرد همانطور که برخی کشورهای حوزه خلیج فارس اینگونه عمل کردند.

این روزنامه در پایان نوشت: همه کشورهایی که برای محدود کردن ویروس و نجات بیماران در کنار ایران ایستادند شایسته هستند اما باید بیشترین تشکر را از برخی کشورهای حوزه خلیج فارس کرد که با غلبه بر اختلافات خود، ملاحظات انسانی را بر سیاسی ترجیح دادند و برای ارسال کمک به ایران تلاش کردند.