در گزارش فرانس 24 آمده است: ویروس کُشنده کرونا که برای نخستین بار در چین مشاهده شد، بسیاری ای کشورهای جهان حتی کشورهای پیشرفته و ثروتمند را درگیر کرده است.
حال آنکه بر خلاف پیش بینی ها، این بیماری فراگیر در کشورهای قاره آفریقا، فراگیری چندانی نداشته است و کشورها کمی در این قاره با آن روبرو شده اند.
اکنون بسیاری از کارشناسان و متخصصان علم پزشکی این پرسش را مطرح می کنند که آیا این آمار کم مبتلایان و قربانیان ناشی از بیماری کرونا در قاره آفریقا اتفاقی است یا آنکه علتی دارد که پزشکان دست کم در حال حاضر توان پاسخ دادن به آن را ندارند؟
پرسش های بی پاسخ درباره چرایی عدم شیوع وسیع ویروس کرونا در قاره آفریقا در حالیست که کارشناسان از همان ابتدای پیدایش این بیماری در چین، نسبت به خطرات ناشی از شیوع آن در این قاره به شدت هشدار داده و ابراز نگرانی کرده بودند.
پژوهشگران حوزه اپیدمی هنوز دلیل این امر را نمیدانند. با این حال پروفسور تومبی اندونگو، پژوهشگر اپیدمی در مرکز پژوهشهای دوربان آفریقای جنوبی به خبرگزاری فرانسه گفته است شاید دلیل این مسأله آن باشد که به رغم حضور شرکتها و تجار چینی در آفریقا، رفت و آمدها میان چین و آفریقا چندان هم زیاد نیست.
برخی دیگر از کارشناسان، این احتمال را مطرح کردهاند که شاید شرایط اقلیمی آفریقا برای حیات ویروس کرونا مساعد نیست.
البته کارشناسانی نیز هستند که به این موضوع بسیار بدبینانه نگاه می کنند و معتقدند کمبود امکانات و ضعف سامانههای تشخیص پزشکی در آفریقا، علت پایین بودن آمار رسمی ابتلا به کرونا در این قاره است.
این کارشناسان بر این باورند که اشتباههای موردی در تشخیص، همیشه قابل تعمیم نیست و در همان قاره آفریقا هم اگر حجم زیادی از ابتلا وجود داشته باشد بهرغم ضعف تشخیصی، انتقال گسترده بیماری قابل مشاهده و رهگیری است.
هر چند دلیل پایین بودن آمار ابتلا به کرونا در آفریقا هنوز کاملاً مشخص نیست، اما همین موضوع دستکم برای آفریقا خبر خوبی می تواند باشد چرا که سایه شوم این بیماری دستکم از سر ساکنان قاره افریقا دور مانده است.
روز گذشته نیز "تدروس آدهانوم" دبیر کل بهداشت جهانی در مورد آخرین اخبار شیوع ویروس کرونا در جهان سخنرانی و عنوان کرد که آفریقا باید برای مواجه با بدترین شرایط از همین امروز آماده شود.
آدهانوم در کنفرانس خبری به خبرنگاران گفت: اگرچه تاکنون موارد کمی از ویروس کرونا در قاره آفریقا گزارش شده است اما این قاره باید بیدار شود و خود را برای مواجه با بدترین وضعیت آماده کند.
آدهانوم با هشدار در مورد احتمال شیوع ویروس کرونا در آفریقا گفت: در کشورهای دیگر ما دیدیم که چگونه این ویروس می تواند به سرعت از یک محل به محل دیگر انتقال یابد.
وی افزود که بهترین توصیه برای آفریقا، آمادگی برای بدترین وضعیت و آماده شدن از همین امروز است.
ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
براساس تازه ترین آمار مبتلایان و جانباختگان به کووید-۱۹، ۲۰۰ هزار و ۶۸۰ نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شده و ۸ هزار و ۹۲ نفر براثر این بیماری جان باختهاند.
اروپام 9041