سنندج - ایرنا - سازمان‌های مردم نهاد کردستان با پیشنهاد مجمع جوانان این استان پیشنویس درخواستی به دبیرکل سازمان ملل متحد را تهیه کرده و از سازمان‌های مردم نهاد کشور هم خواستند، آن را امضا کنند.

رییس مجمع جوانان کردستان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مجمع جوانان کردستان با توصیه به تمام سازمان‌های مردم نهاد کردستان و کشور خواستار همکاری برای مشارکت در این حرکت ملی شد.  
یاسین شریعتی افزود: سمن‌های کردستان همواره فریاد عدالتخواهی و صلح طلبی را در دنیا داشته‌اند و اینک و در شرایطی که ایران در حال مقابله با شیوع کرونا در کشور است و با کمبود امکانات مواجه شده ضروری است همراه این مسیر باشند.
وی اضافه کرد: امیدوارم بتوانیم با یک حرکت ملی در ساخت یک جریان اجتماعی از سوی جامعه مدنی ایران، ساختار تحریم های ظالمانه دارویی علیه ایران را بشکنیم.

تاکنون ۲۸۰ سازمان مردم نهاد کشور این نامه را امضا کرده‌اند و تعداد امضا کنندگان نامه در حال افزایش است.

متن این نامه خطاب به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد به شرح زیر است:
حق برخورداری از بهداشت و سلامت عمومی یکی از حقوق بنیادین شناخته شده در نظام بین‌المللی حقوق بشر است که در اسناد گوناگون بین‌المللی جایگاهی استواری دارد.
اعلامیه جهانی حقوق بشر، سلامتی را به عنوان بخشی از استاندارد مناسب زندگی تلقی کرده و در بند ۱ ماده ۲۵ خود، «مراقبت‌های بهداشتی» را در کنار خوراک، پوشاک، مسکن و خدمات اجتماعی ضروری، جزو شرایط حداقلی اقتصادی و اجتماعی برای استاندارد مناسب زندگی و رفاه و سلامتی هر فرد دانسته است. همچنین ماده ۱۲ میثاق حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی (۱۹۶۶) به موضوع حق بر سلامتی می‌پردازد و اشعار می‌دارد: کشورهای عضو این میثاق حق هر فرد را به بهره‌مندی از عالی‌ترین سطح قابل حصول سلامتی جسمی و روانی به رسمیت می‌شناسند و پیشگیری و معالجه و کنترل بیماری‌های همه‌گیر و همچنین ایجاد شرایطی برای تامین تمام خدمات و مراقبت‌های پزشکی در مواقع بیماری را از وظایف دولت‌های عضو این پیمان می‌داند.
کنوانسیون حقوق کودک، نیز در ماده ۲۴ خود، حق کودک را در برخورداری از بالاترین سطح استاندارد سلامت و تسهیلات لازم برای درمان بیماری و توانبخشی به رسمیت می‌شناسد. طبق این ماده، دولت‌ها باید روش‌های مناسب را در زمینه کاهش مرگ‌ومیر نوزادان و کودکان و ارائه مشاوره پزشکی و مراقبت‌های بهداشتی اولیه، مبارزه با بیماری‌ها و سوءتغذیه و تضمین مراقبت‌های قبل و پس از زایمان مادران اتخاذ کنند.
سال‌هاست مردم ایران مورد تحریم دولت آمریکا بوده‌اند و از زمان تصدی ریاست جمهوری دونالد ترامپ این تحریم‌های یک‌جانبه بر خلاف تعهدات بین‌المللی آنچنان گسترش یافته که معنایی جز محاصره و جنگ اقتصادی علیه مردم ایران ندارد و سازمان ملل متحد تاکنون نتوانسته است به وظایف قانونی خود در الزام دولت آمریکا به رعایت مقررات حقوق بشری عمل نماید.
شیوع ویروس کرونا در ایران، همزمان با تداوم این تحریم‌های غیرانسانی هر روز جان بسیاری از ایرانیان را می‌گیرد. پزشکان، پرستاران و کارشناسان بهداشتی به علت کمبود تجهیزات پزشکی و بهداشتی جان خود را حین انجام وظیفه از دست می‌دهند.
جان میلیون‌ها ایرانی در مخاطره است. ایران برای خرید تجهیزات پزشکی و وسایل حفاظتی برای ۸۰ میلیون نفر جمعیت خود نیازمند منابع مالی است. سازمان‌های مردم نهاد و جامعه مدنی ایران امضاکننده این نامه تقاضا دارند تا دیر نشده است با استفاده از ظرفیت دبیرکلی سازمان ملل متحد با پیگیری لغو تحریم‌های غیرانسانی امریکا علیه مردم ایران از ادامه این جنایت علیه بشریت جلوگیری کنید.