قبات قمری شعبانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بامداد دوشنبه تا اواخر روز چهارشنبه همزمان با خروج سامانه بارشی فعلی استان شاهد افت چهار تا ۶ درجهای دما به نسبت روز یکشنبه خواهد بود که بروز یخبندان برای بسیاری از نقاط استان دور از انتظار نیست.
وی با تاکید بر اینکه این وضعیت جوی برای درختانی که شکوفه دادهاند خطرناک است، افزود: انتظار میرود کشاورزان تمام نقاط استان در اوایل صبح روزهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه اقدام به آبیاری بارانی یا آتش زدن لاستیک و برخی اقلام برای ایجاد دود و گرما در بین درختان کنند تا باغات از گزند یخبندان صبحگاهی در امان بمانند.
پیشبین مسوول هواشناسی کردستان با اشاره به بارشهای روز گذشته نیز اضافه کرد: در شبانه روز گذشته به طور میانگین این استان شاهد ۹ میلیمتر بارش برف و باران بود که این بارشها در ارتفاعات بالای یک هزار و ۵۰۰ متر از سطح دریا از جمله بیجار، دیواندره و قروه به صورت برف گزارش شده است.
وی یادآور شد: در این مدت بیشترین بارشها با ۱۹ میلیمتر در دیواندره، ۱۳.۵ میلیمتر در سلین و ۱۳ میلیمتر در سروآباد گزارش شده است و قاملوی قروه با چهار دهم میلیمتر کمترین میزان بارندگی را داشته و آویهنگ سنندج نیز در بین ۲۲ ایستگاه هواشناسی استان تنها ایستگاهی بود که بارشی نداشت.
قمری تاکید کرد: این سامانه در ارتفاعات به صورت برف ریزش کرده که بیشترین میزان ارتفاع برف در شهرستان بیجار با هفت سانتی متر و پس از آن در زرینه با پنج سانتی متر و قروه یک سانتی متر بوده است.
وی با بیان اینکه سامانه بارشی فعلی از عصر جمعه وارد استان شده و تا اواخر فردا یکشنبه نیز به فعالیت خود ادامه خواهد داد، گفت: نواحی شرقی و مرکزی استان شامل قروه، بیجار، دهگلان و بخشی از سنندج مناطقی است که این سامانه عمده فعالیت خود را در آن خواهد داشت و احتمال میرود این بارشها تا ۳۰ میلیمتر نیز برسد. کردستان در منطقهای کوهستانی واقع شده و میانگین سالانه بارندگی در این استان ۴۵۰ میلیمتر است که امسال نسبت به مدت مشابه سال زارعی گذشته حدود ۳۰ درصد کاهش نشان میدهد.