به گزارش ایرنا «مهربانانه» یک پلتفرم تامین مالی جمعی است که به جمعآوری حمایتهای مالی برای پروژههای نیکوکاری، مسوولیت اجتماعی و توانمندسازی میپردازد و امکان تحقق آنها را فراهم میکند. پس از شیوع ویروس کرونا و مشکلاتی که برای کسب و کارها ایجاد شد، این پلتفرم تصمیم به جمع آوری کمک و اعطای آن به افراد روزمزد گرفت.
با این هدف کمپین «کنار همیم» شکل گرفت. در این کمپین مبالغ جمعآوری شده در قالب وام بدون بهره اعطا شده و پس از بازپرداخت، وامها به حساب حمایتکنندگان بازگردانده میشود. در نتیجه حمایت حامی، در اصل عواید حاصل از خواب پول بوده و اصل پول وی برگشت داده میشود.
گام اول در این طرح با همکاری با کسبوکارهای پلتفرمی دارای کاربران خدمتدهنده (نظیر پلتفرمهای خدمات منزل، ناوگان اینترنتی و...) برداشته شد. هر چند این گروه از کسب و کارها نیز در این ایام دچار مشکلات فراوانی شدند و در برخی از آنها تعدیل نیرو کلید خورد. اما با وجود تمام مشکلات کسب و کارها در راستای مسوولیت اجتماعی خودشان با پیوستن به این کمپین سعی کردند تا جایی که میتوانند قدمی برای در کنار هم بودن بردارند.
بر اساس آخرین به روزرسانی در سایت مهربانانه، تا الان بیش از ۵۰۰میلیون تومان پول جمع شده تا به دست افرادی برسد که به این مبلغ نیاز دارند. هر چند هدفی که این پلتفرم برای انجام این قدم در نظر گرفته ۱۰۰میلیارد تومان است، اما با مبلغی که تا الان جمع شده نیز می تواند اقداماتی انجام داد. ۲۸ روز تا پایان این پروژه زمان باقی مانده و در این مدت ۲۳۰ نفر با مبالغی که جمع آن ۵۱۰ میلیون تومان شده است، از آن حمایت کردهاند.
این پروژه با هدف اعطای وام قرضالحسنه ضروری شب عید به کارگران روزمزدی است که درآمد آنها در آستانه نوروز، به شدت کاهش یافته و نیاز فوری مالی دارند، تعریف شده و مبالغ اهدایی پس از بازرپرداخت وامها به حساب خیرین بازگردانده میشود.
جامعه هدف کمپین «کنار همیم» افرادی هستند که حقوق ماهیانه ندارند و به دلیل شیوع ویروس کرونا، درآمدهایشان در اسفندماه به طور قابل توجهی کاهش یافته است؛ مانند کارگران بخش نظافت، ساختمانی، رانندگان تاکسیهای اینترنتی.
افرادی که این وام را دریافت میکنند باید آنرا ظرف مدت شش ماه و تا پایان مهرماه تسویه کنند. پرداخت وام نیز تا پایان فروردین ماه انجام میشود.
یکی از مهمترین مسایلی که در این بین وجود دارد شناسایی درست افراد است. در کمپین مهربانانه این کار در گام نخست از طریق پلتفرمهای آنلاین ارائه خدمات شناسایی افراد صورت میگردد و در صورت وجود منابع کافی، گروههای دیگر نیز شناسایی میشوند.
پس از شناسایی لیست اولویتبندی شده خدماتدهندگانی که دچار بیشترین افت درآمد بر اثر بحران اخیر شدهاند، توسط پلتفرمها، پرداخت وام قرضالحسنه توسط مهربانه، تا سقف منابع جذب شده به ترتیب اولویت تشخیصی توسط هیات امنای پروژه تخصیص داده میشود.
محمدباقر اثنیعشری رییس سازمان نظام صنفیای کشور، امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان فناوری اطلاعات، سروش قاضینوری مشاور رییس سازمان فناوری اطلاعات، جعفر محمدی به نمایندگی از هیات مدیره موسسه خیریه مهربانه، نماینده حامیان با کمکهای بیش از ۳۰۰ میلیون تومان و همچنین اعضای هیات علمی دانشگاهها، هنرمندان و کنشگران اجتماعی اعضای اصلی هیات امنای این کمپین را تشکیل دادهاند.