به گزارش ایرنا، گسستن زنجیره انتشار کرونا تنها با فاصله گرفتن دست ها و نزدیکی دل ها ممکن است، پس بیایید با ندانم کاری، مسافرتها و دید و بازدیدها خستگی را بر تن پرستاران و پزشکان نگذاریم و جان عزیزانمان را به مخاطره نیندازیم.
بنا به اعلام متخصصان و کارشناسان سلامت، کرونا به یک اپیدمی بدل شده و بیشتر انسان های ضعیف و سالمندان جوامع را نشانه رفته است.
کاری که در این مرحله می توان انجام داد، این است که هبه قدر امکان تعداد کمتری به این ویروس مبتلا شوند، از این رو مهمترین توصیه ها این است که دست ها را بشویید، فاصله را حفظ کنید و مهمانی نگیرید.
توصیه های پزشکی یاد شده نه فقط برای خود، بلکه بیش از همه برای افراد ضعیف و سالمندان تاکید می شود، پس باید سفر و دید و بازدید را فراموش کنیم.
به گفته مسوولان بهداشت و درمان، شیوع بیماری کرونا، خواب را از چشم مدافعان سلامت، پزشکان، پرستاران و کادر درمانی بیمارستان ها ربوده، اما متاسفانه برخی از هم وطنان ناآگاه همچنان اقدام به خرید از بازار و سفر میکنند و این بی توجهی به افزایش آمار مبتلایان به کرونا که به بیش از ٢٠ هزار نفر در کشور رسیده است، کمک میکند.
با انتشار کرونا و بحران ناشی از آن، وزارت بهداشت و درمان و سایر نهادهای خدماتی کشور با تمام ظرفیت مقابل شیوع این بیماری ایستاده اند اما تا زمانی که مردم رعایت نکنند و در خانه نمانند با سرعت انتشاری که کرونا در شیوع بیماری دارد، زحمات آنها به هدر می رود.
چه بسا کسانی که به خاطر پشت گوش انداختن توصیه های پزشکی، ناخواسته و نادانسته موجب بیماری یا خدای نکرده مرگ عزیزان و نزدیکان خود می شوند و از طرف دیگر با بالا بردن حجم کار مراکز درمانی موجب فرسایش جسمی و روحی کادر درمانی و بهداشتی می شوند؛ باور کنیم گذشت روزگار پرستاران دشوار شده و آنان سخت در معرض بیماری قرار دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشارره به اینکه حضور در اجتماعات علت ۹۰ درصد موارد ابتلا به کرونا است، می گوید: تاکنون ۲۳ نفر از کادر درمانی آذربایجان شرقی مبتلا به کرونا شده اند که پنج نفر از آنها بستری و بقیه در خانه قرنطینه هستند.
محمد حسین صومی با اشاره به درگیر بودن ۱۲ هزار نفر از اعضای کادر درمانی آذربایجان شرقی در مقابله با شیوع کرونا توضیح می دهد: در سایه تلاش پرستاران، پزشکان و کادر درمانی استان تاکنون بیش از ۴۰۰ نفر از بیماران کرونایی مداوا شده اند که ١٠ نفر از این تعداد جزو همکاران ما هستند.
وی اضافه می کند: در واقع با تلاش کادر درمانی ۵۵ درصد از مبتلایان درمان شدند اما باید حجم کار پرستاران را در نظر بگیریم.
صومی با اشاره به اینکه تنها راه کاهش ابتلا و پیشگیری از کرونا ماندن در خانه است، تاکید می کند: تنها فاکتور اثبات شده که می تواند مانع گسترش ویروس شود، ماندن در خانه است.
پرستاران دوقلوی بخش مراقبت های بیماران کرونایی بیمارستان امام رضا (ع) تبریز نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گووید که با در خانه ماندن موجب گسستن زنجیره انتقال کرونا شوید و فشار کاری را از دوش همکاران ما بردارید.
نسرین محجل یکی از این دوقلوها در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار می کند: فقط یکی از اعضای خانواده هر پنج روز یک بار برای خرید، خانه را ترک کنند تا موجب شلوغی خیابان ها و جامعه نشوند.
وی اضافه می کند: متاسفانه خیابانها هنوز شلوغ هستند؛ البته نسبت به چند روز قبل و آخرین روز اسفند وضع بهتر شده است ولی با این حال باز باید مردم بیشتر رعایت کنند.
وی ادامه می دهد: در خانه ها نیز باید فاصله بیش از یک متر رعایت شود تا احیانا افرادی از اعضای خانواده که ندانسته با افراد ناقل یا بیمار تماس داشته اند، موجب انتقال بیماری نشوند.
وی معتقد است که مسوولان باید امتیازات ویژه برای افرادی که در بخش کرونا دلسوزانه بیماران را کمک می کنند، در نظر داشته باشند.
محجل ادامه می دهد: تحقق وعده استخدام پرستاران و کادر بیمارستانی که در این ارتباط زحمت می کشند و قبلا این پیشنهاد از طرف مسئولان دولتی نیز مطرح شده است، اجرایی شود.
خواهر دوم پرستار بیمارستان امام رضا (ع) تبریز نیز به ایرنا می گوید: روزانه ۸ تا ۱۲ ساعت در بیمارستان مشغول فعالیت هستیم، البته اگر نوبت کاری شبانه داشته باشیم به ۱۲ ساعت می رسد.
نسترن محجل توضیح می دهد: مردم به خاطر خودشان و کادر درمانی، نکات بهداشتی را به دقت مراعات کنند، اما متاسفانه توصیه ها آنطور که باید جدی گرفته نمی شوند.
وی تاکید می کند: تجربه کاری ما نشان می دهد بیشتر مبتلایان، بیمارانی هستند که خانه را ترک کرده و در اماکن شلوغ و پرتردد حضور یافته اند؛ انتظار داریم مردم پشتیبان پرستاران و کادر درمانی باشند و با رعایت نکات بهداشتی ضمن حفظ سلامت خودشان، حجم کار پرستاران را افزایش ندهند.
در همین حال فرمانده سپاه عاشورا نیز با اشاره به همدلی موجود بین کادر درمانی سپاه عاشورا برای شکست کرونا، می گوید که ۲۵۰ نفر از بهیاران، پزشکان و پرستاران بازنشسته سپاه برای کمک به کادر درمانی استان اضافه شدهاند.
سردار عابدین خرّم توضیح می دهد: بیمارستان شهید محلاتی تبریز بیش از ۵۰ درصد تختهای خود را برای بستری و درمان بیماران کرونایی اختصاص داده است، ضمن اینکه قرارگاه استانی بسیج ملی مقابله با کرونا از همان روزهای اول شیوع ویروس راه اندازی شده و در قالب این قرارگاه هفت هزار و ۹۵۲ نفر بسیجی در یکهزار و ۱۲۴ خانه و مرکز بهداشت استان، بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را غربالگری کرده اند.
سردار خرّم به اقدامات محلهای سپاه عاشورا برای مبارزه با کرونا نیز اشاره می کند و می گوید: با افزایش آمار مبتلایان، از دو هفته قبل درکنار قرارگاه زیستی امام رضا(ع)، قرارگاه مردمی نیز توسط سپاه استان تشکیل شده که تمرکز اصلی آن رسیدگی به اقشار ضعیف و مناطق حاشیه نشین بوده و در این راستا بیش از ۲۱ هزار بسته معیشتی و بهداشتی در این مناطق توزیع شده است.
وی با بیان اینکه علاوه بر توزیع بستههای معیشتی و بهداشتی، برای رفع آلودگی محیطی، بیش از دو میلیون متر مربع از معابر اصلی و فرعی استان ضدعفونی شده است، تشریح می کند: ضدعفونی معابر اصلی توسط خودروهای رفع آلودگی «درخش» و «روتست» و ضدعفونی معابر فرعی و پر تردد نیز توسط بسیجیان عزیز انجام شده است.
وی از راه اندازی ۲۱ کارگاه مردمی برای تولید ماسک توسط گروههای جهادی بسیج نیز خبر می دهد و می گوید: بیش از ۱۴ هزار نفر از بسیجیان در این کارگاهها و تیمهای ضدعفونی مشغول به خدمت رسانی هستند.