گروههای مردمی و جهادی همواره در حوادث و بحرانهای مختلف و مواقع حساس به کمک هموطنان خود آمدهاند و امروز نیز آستینهای همت را بالا زدهاند و در جبهه سلامت با اقدامات مختلف یاریگر جهادگران سلامت در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند.
امروز دنیا و کشور ما در شرایط خاصی قرار گرفته و شیوع ویروس کرونا بحران جدی را ایجاد کرده که در این بین عدهای در خط مقدم این نبرد و در لباس پزشک، پرستار، کادر بهداشت و درمان و سایر دست اندرکاران تا پای جان در راه دفاع از سلامت و آرامش همنوعان خود ایستادهاند.
اما افرادی بی ادعا و گمنام هم در پشت این جبهه مانند دوران دفاع مقدس در حال تلاش برای تولید اقلام و وسایل بهداشتی برای پیشگیری و مقابله با این ویروس هستند.
با شیوع ویروس کرونا در خراسان جنوبی گروههای جهادی و مردمی در کنار دستگاهها و نهادهای ذیربط در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا به میدان آمدند تا با ارائه خدمات مختلف سهمی در حل بحران کرونا داشته باشند و سلامتی و عافیت را به وطن بازگردانند.
پایش و کنترل سلامت مسافران در ورودی و خروجی شهرها، تولید لوازم بهداشتی مانند ماسک و دستکش، ضد عفونی کردن اماکن عمومی، خودروها، محلات و بازار از جمله اقدامات جهادگران و داوطلبان مردمی در پشت جبهه سلامت برای شکست ویروس کرونا است.
بانوان جهادگر مانند دفاع مقدس
بانوان جهادگر خراسان جنوبی هم به همت بسیج سازندگی استان با تولید روزانه بیش از پنج هزار ماسک، یاریگر جهادگران سلامت هستند.
یکی از بانوان جهادگر در شهرستان قاینات که با شیوع ویروس کرونا کارگاه خیاطی خود را برای تولید ماسک تغییر کاربری داده است به خبرنگار ایرنا گفت: این اقدام را برای کمک به هموطنانم انجام دادم چرا که وظیفه ماست در برابر مشکلی که در کشور پیش آمده همگی دست به دست هم دهیم تا موفق شویم.
نجمه کریمی افزود: تاکنون ۴۰ هزار ماسک را در شهرستان برش زدهایم که ۲۰ هزار عدد برای ضد عفونی و توزیع تحویل اداره بهداشت و درمان شهرستان شده است.
وی بیان کرد: در زمینه تولید ماسک رایگان برای مردم بیش از ۱۱۰ نفر از بانوان شهرستان به صورت خانگی با ما همکاری و مشارکت دارند.
کریمی گفت: همانند هشت سال دفاع مقدس که بانوان در پشت سنگر مشغول به فعالیت و کمک به رزمندگان بودند، اکنون هم وظیفه دینی و ملی داریم که جهادگران عرصه سلامت را کمک کنیم.
وی افزود: همه دست به دست هم میدهیم و کرونا را شکست خواهیم داد همانطور که در هشت سال دفاع مقدس دشمن خارجی را شکست دادیم.
ضد عفونی معابر در ساعات پایانی شب
یکی نیروهای مردمی که در زمینه ضد عفونی کردن محلات و امکان عمومی شهر بیرجند فعالیت دارد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا هدف و انگیزه خود از این کار را کمک به رفع مشکلات مردم و ایمنسازی فضای شهر از ویروس کرونا ذکر کرد.
مهدی حسینی افزود: ضد عفونی کردن معابر عمومی را معمولا در ساعات پایانی شب در قالب گروههای پنج نفر یا کمتر انجام میدهیم.
وی بیان کرد: امروز سنگر دفاع، پشتیبانی و حمایت از مدافعان سلامت است و ما هم در حد وسع خود پا به پای آنان تلاش میکنیم تا ویروس کرونا را شکست دهیم.
این جهادگر گفت: امیدوارم با تلاش گروههای جهادی و مردمی در کنار تلاش مسوولان و خدمات کادر درمانی در خط مقدم جبهه به زودی همگی بهار عافیت و سلامت ایران اسلامی را جشن بگیریم و به طور قطع تلاش و ایثار مدافعان جبهه سلامت زمانی به ثمر خواهد نشست.
وی اظهار داشت: مردم نیز به توصیههای بهداشتی و پیشگیرانه مسوولان و پزشکان توجه کنند و برای مدتی برای حفظ سلامت خود و دیگران در خانه بمانند.
مسوول بسیج سازندگی خراسان جنوبی هم گفت: فعالیت گروههای مختلف جهادی برای پیشگیری از ویروس کرونا از ابتدای اسفندماه سال گذشته آغاز شد.
مهدی هنری افزود: با تلاش گروههای جهادی معابر عمومی روستاها، شهرها، حسینیهها، مساجد و پارکها به صورت روزانه ضد عفونی میشود و از ابتدای طرح (۱۲ اسفند) تاکنون چهار هزار و ۵۰۰ مکان عمومی ضد عفونی شده است.
۵ هزار و ۱۰۰ جهادگر در خراسان جنوبی فعالیت دارند
وی با بیان اینکه بیش از پنج هزار و ۱۰۰ جهادگر در قالب یک هزار گروه جهادی برای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا مشارکت دارند گفت: این جهادگران در زمینه تولید ماسک، کنترل سلامت مسافران ورودی استان، ضد عفونی خودروها، ضد عفونی اماکن عمومی و تهیه و توزیع اقلام بهداشتی فعالیت دارند.
هنری اظهار داشت: همچنین ۹۰۰ بسته اقلام بهداشتی و هفت هزار لیتر مواد ضد عفونی را به صورت رایگان در مناطق محروم استان توزیع کردیم که اعتبار آن از محل کمکهای مجمع خیرین جهادی و محرومیت زدایی استان تامین شده است.
وی گفت: گروههای جهادی در زمینه تهیه و توزیع بروشورهای توصیههای بهداشتی نیز فعالیت دارند که در این راستا ۶ هزار و ۵۰۰ بروشور تهیه و بین مردم توزیع شده است
مسوول بسیج سازندگی خراسان جنوبی افزود: جهادگران استان برای پیشگیری از شیوع کرونا به ۹ هزار نفر آموزش چهره به چهره ارائه دادهاند.
وی با اشاره به اینکه با توجه به نیاز استان در این شرایط بحران کرونا در زمینه تولید ماسک ورود کردیم اضافه کرد: تاکنون بیش ۳۰ هزار ماسک در استان تولید شده است.
وی از راهاندازی کارگاه تولید ماسک فیلتردار با استانداردهای مدنظر دانشگاه علوم پزشکی در امیرآباد بیرجند خبر داد و گفت: این کارگاه ظرفیت تولید روزانه پنج هزار ماسک را دارد که اکنون مهمترین مشکل ما تامین پارچه تولید ماسک است.
هنری با بیان اینکه ۳۰ کارگاه خیاطی در استان برای تولید ماسک با استانداردهای دانشگاه علوم پزشکی اعلام آمادگی کردند گفت: مهمترین مشکل ما تامین پارچه ماسک مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی است و در صورت تامین پارچه، ظرفیت تولید روزانه بیش از ۲۰ هزار ماسک سه لایه فیلتردار را داریم.
تاکنون ۱۰ شهرستان از ۱۱ شهرستان استان خراسان جنوبی درگیر با کرونا شدند و شهرستانهای بیرجند، طبس، زیرکوه، قاینات و فردوس بیشترین میزان ابتلا را دارند.
موارد مثبت کرونا در خراسان جنوبی تاکنون ۱۶۳ نفر و جان باختگان بر اثر این بیماری ۱۵ تن اعلام شده است.