تهران- ایرنا- رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۲۱ هزار و ۶۳۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، هزار و ۶۸۵ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۷ هزار و ۹۱۳ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

کیانوش جهانپور روز یکشنبه (سوم فروردین) درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور و فوت ناشی از آن بیان کرد: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس یافته های آزمایشگاهی، ۱۰۲۸ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و تا امروز ۲۱ هزار و ۶۳۸ بیمار مبتلا به این بیماری در کشور گزارش شده است.

وی ادامه داد: تاکنون ۷ هزار و ۹۱۳ نفر در کشور بهبود یافته‌اند.

جهانپور گفت: متاسفانه با جان باختن ۱۲۹ نفر از بیماران، مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری در کشور به ۱۶۸۵ نفر رسید.

وی درباره موارد جدید بیماران کووید ۱۹ در کشور به تفکیک استان‌ها اظهار کرد: تهران ۲۴۹ نفر، قم ۱۷ نفر، گیلان ۳۸ نفر، اصفهان ۸۷ نفر، البرز ۶۰ نفر، مازندران ۳۶ نفر، مرکزی ۳۶ نفر، قزوین ۲۹ نفر، گلستان ۱۰ نفر، خراسان رضوی ۴۲ نفر، فارس ۲۶ نفر، لرستان ۳۳ نفر، آذربایجان شرقی ۵۷ نفر، خوزستان ۲۲ نفر، یزد ۸۴ نفر، زنجان ۲۸ نفر، کردستان ۱۶ نفر، اردبیل ۱۹ نفر، کرمانشاه ۷ نفر، کرمان ۸ نفر، همدان ۱۹ نفر، سیستان و بلوچستان ۱۵ نفر، هرمزگان ۲ نفر، خراسان جنوبی ۱۵ نفر، چهارمحال و بختیاری ۲ نفر، ایلام ۱۷ نفر، آذربایجان غربی ۲۸ نفر، خراسان شمالی ۲۶ نفر به این ویروس مبتلا شده‌اند. استان‌هایی که نام آنها در لیست وجود ندارد، در فاصله ظهر روز گذشته تا امروز، مورد جدیدی از ابتلا به کووید ۱۹ در آنها شناسایی و گزارش نشده است.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: بر اساس آخرین آمارها، حدود ۶۸ درصد از جان باختگان افراد بالاتر از ۶۰ سال هستند و این نشان می‌دهد که باید توجه بیشتری به سالمندان در شرایط فعلی انجام دهیم. سفرها و دید و بازدید نوروزی از موارد عامل خطر برای سالمندان در این روزها است. همچنین با کاهش ترددهای شهری و بین شهری و مراودات می‌توانیم به قطع زنجیره این بیماری در کشور کمک کنیم.

جهانپور افزود: متاسفانه با وجود همکاری‌های فراوان، گزارش‌هایی داریم که مردم در تهران و سایر شهرها در پارک‌ها و تفرجگاه‌ها حضور دارند و برخی فکر می‌کنند این بیماری سراغ همه افراد به جز خودشان می‌رود. این بیماری با کسی تعارف ندارد و عدم رعایت نکات بهداشت عمومی و فردی و حضور در تجمعات می‌تواند باعث ابتلای افراد به این ویروس شود.

وی بیان کرد: قصد ایجاد هراس و نگرانی نداریم، اما باید هشدار داد. اگر کسی هنوز این بیماری را جدی نگرفته، تصاویر و فیلم‌های کشورهای اروپایی را هم ببیند و نگاه کند که حتی در راهروها و محوطه‌های بیمارستانی در کشورهای اروپایی چه خبر است. دیدن این تصاویر باعث افزایش هوشیاری ما خواهد شد.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اظهار کرد: تلاش‌های نظام سلامت وقتی به نتیجه می‌رسد که مردم به طور حداکثری همکاری کنند.

مرگ ۲۴۴ نفر بر اثر مصرف الکل

وی بیان کرد: شاهد مصرف فرآورده‌های الکلی هستیم که اطلاعات غلط در زمینه مصرف فرآورده‌های الکلی باعث شده تا این لحظه بیش از ۲ هزار و ۱۹۷ نفر در کشور به علت مصرف فرآورده‌های الکی مسموم شده‌اند و ۱۲۳ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند و ۲۴۴ نفر به علت مصرف فرآورده‌های الکلی تقلبی در کشور فوت کرده‌اند. مردم نباید به اطلاعات غلط در فضای مجازی در زمینه راه‌های پیشگیری از این بیماری توجه کنند.