مرجان شاکری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به محرومیت مناطق شرق استان کرمان اشاره کرد و افزود: شهرستان فهرج بیشتر روزهای اسفندماه سال گذشته را درگیر گرد و غبار بوده است.
وی با بیان اینکه میزان غلظت ریزگردها در شهرستان فهرج طی ۲ روز گذشته به ۲۲ برابر حد مجاز رسیده است تصریح کرد: مسئولان مشکل مهار گرد و غبار کرمان را طی سال جاری با توجه به محرومیت بسیاری از مناطق این استان و البته شرایط حاکم به طور ویژه ببینند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به کمبود امکانات در شرق استان کرمان ادامه داد: گرد و غبار در بهمن ماه سال گذشته نیز هر هفته ۲ تا سه روز میهمان مردم شرق استان کرمان بخصوص شهرستان های ریگان و فهرج بوده و زندگی روزمره و سلامت اهالی این مناطق را تحت تاثیر قرار داده است.
وی اظهار داشت: غلظت ریزگردها در شهرستان ریگان نیز اکنون ۶ برابر حد مجاز گزارش شده است.
از بین رفتن پوشش گیاهی به دلیل خشکسالی های پیاپی و وقوع توفان شن در این شهرستان در بسیاری از ایام سال موجب بروز ریزگردها و مختل شدن زندگی اهالی این منطقه می شود.
شاخص آلایندگی ناشی از ذرات معلق در هوا بین صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۰ تا ۱۰۰ هوای سالم، بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هوای ناسالم برای گروه های حساس، ۱۵۰ تا ۲۰۰ هوای ناسالم برای تمام افراد و از ۲۰۰ به بالا خطرناک است.
ذرات معلق هوا (PM) اصطلاحی است که برای توصیف ذرات جامد و مایع پراکنده شده در هوا استفاده می شود.
ذرات معلق هم از نظر جنس و هم از نظر سایز بسیار متنوع است ولی با توجه به اندازه آنها به سه نوع ذرات درشت (coarse particles) یا PM۱۰ ذرات ریز (fine particles) یا PM۲.۵ و ذرات بسیار ریز (ultra fine particles) یا PM۰.۱ تقسیم می شود.
مرکز شهرستان فهرج در ۲۶۰ کیلومتری شرق کرمان و مجاورت شهرستان بم قرار دارد.