به گزارش شبکه خبری " ایندیا تودی"، مقامات هندی در ۷۵ شهر که شامل تمام ایالت های این کشور می شود، قوانین منع رفت و آمد وضع کرده اند. این محدودیت ها تا یک هفته آینده در این شهرها که موارد ابتلا به ویروس کرونا در آنها به ثبت رسیده است ادامه خواهد داشت.
در همین حال وزارت بهداشت هند روز دوشنبه اعلام کرد که موارد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور به ۴۲۷ نفر افزایش یافته است.
نخست وزیر هند یک روز پس از اجرایی شدن "قرنطینه داوطلبانه" خطاب به افرادی که تهدید کرونا را جدی نگرفته اند گفت: تعدادی از مردم قرنطینه را جدی نگرفته اند. من از شما می خواهم تا احتیاط را رعایت کرده و از خانواده خود محافظت کنید. من از دولت های ایالتی می خواهم تا از پایبندی مردم به قوانین و ضوابط اطمینان یابند.
دولت هند همچنین از دولت های ایالتی خواست ،نقض کنندگان قوانین منع رفت و آمد را مجازات کنند.
براساس قانون اساسی هند مصوب 1987 افرادی که قوانین مربوط به شیوع بیماری واگیردار را نقض کنند به شش ماه زندان و پرداخت 15 دلار جریمه محکوم می شوند.
روز گذشته به درخواست نارندرا مودی نخست وزیر هند بیش از یک میلیارد هندی به صورت داوطلبانه در خانه های خود باقی مانند. اما عصر روز یکشنبه گروه زیادی از مردم به خیابان ها آمده و از تلاش پزشکان، پرستاران و پلیس هند در مبارزه با ویروس کرونا تشکر کردند.
بسیاری از کاربران هندی در رسانه های اجتماعی با انتشار این تصاویر اعلام کردند که مراسم نمادین تشکر از کادر پزشکی هند به یک جشن با حضور گروه زیادی از مردم تبدیل شده است که در شرایط شیوع ویروس کرونا، این اقدامات قابل نکوهش است.
عصر روز گذشته همچنین آریوند کجریوال سروزیر ایالت دهلی اعلام کرد که قوانین منع رفت و آمد تا پایان ماه جاری (مارس) در پایتخت هند ادامه خواهد داشت و تنها خدمات اضطراری و ضروری دولتی هند پاسخگوی مردم خواهد بود.
کارشناسان هشدار داده اند که موارد ابتلا به ویروس کرونا در هند، با سرعتی که در مراحل اولیه شیوع این بیماری در سایر کشورها مشاهده شده است، رو به رشد است.
هند با جمعیت بیش از 1.3 میلیارد نفر در تلاش است تا با منابع محدود با این ویروس فراگیر مبارزه کند.
مقامات اعلام کرده اند که در بسیاری از شهرهای هند ممنوعیت کامل رفت و آمد برقرار شده است و سرویس های حمل و نقل ریلی و جاده ای به دلیل ترس از انتقال ویروس کرونا به سراسر هند متوقف شده است.
دولتهای ایالتی از شهروندان خواسته اند که برای جلوگیری از شیوع ویروس به روستاها نروند، اما لغو خدمات حمل و نقل ریلی باعث اعتراض کارگران روزمزد شده است. این افراد که اکثرا از روستاهای دور و نزدیک به شهرها سفر می کنند اکنون نمی توانند به خانه های خود بازگردند.
بیماری جدید کرونا با نام «کووید۱۹» از ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت.
علایم این ویروس ۸۰ درصد شبیه به سندرم حاد تنفسی «سارس» بوده و از طریق سرفه و عطسه به دیگران سرایت می کند. در حالی که نخستین علایم ویروس کرونا به تب بالا، گلودرد، سرفه، تنگی نفس و اسهال ظاهر میشود، در مراحل بعدی باعث ذات الریه و نارسایی کلیه شده و در نهایت ممکن است منجر به مرگ فرد شود.
واکسنی برای این ویروس تاکنون وجود ندارد و تنها راه نجات از آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار زیر نظر پزشکان در قرنطینه است.