تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۴

تهران- ایرنا-ترس‌ از کرونا همانقدر که می‌تواند باعث اقدامات پیشگیرانه و رعایت نکات بهداشتی بیشتر باشد به همان میزان نیز سبب می‌شود سیستم ایمنی بدن در مقابل ویروس منفعل و ضعیف عمل کند. از این رو لزوم رعایت نکات بهداشتی در عین آرامش و شادی و نشاط می‌تواند بهترین توصیه در روزهای شیوع کرونا در کشور باشد.

آیا باید از ویروس کرونا ترسید؟، این یکی از مهم ترین پرسش هایی است که در حال حاضر و از زمان شیوع کرونا در ایران بسیار به گوش می رسد اما پاسخ چیست؟ متاسفانه این روزها اضطراب ناشی از ابتلا به این بیماری، دامن خیلی از افراد جامعه را گرفته است اما در عین حال باید از این بیماری ترسید چرا که بی‌توجهی نسبت به آن موجب همه‌گیری بیماری در جامعه خواهد شد از این رو ترس از کرونا به معنی جدی گرفتن و رعایت موازین بهداشتی در این رابطه است. ترس، ایمنی بدن را پایین می‌آورد و راه ورود میکروب به بدن را هموار می‌کند، ضمن این که ترس نمی‌تواند دردی را دوا کند.بنا به اعتقاد کارشناسان نباید بیش از حد درگیر ترس و اضطراب ناشی از اخبار کرونا شد بلکه باید بخندیم و در این مدت شادی خود را افزایش دهیم چرا که بدون شک، خنده ایمنی را افزایش می‌دهد و این مسئله یک امر ثابت شده در دنیاست.

متخصصصان طب ایرانی به لزوم مشاهده برنامه‌ها و فیلم‌های شاد تاکید کرده و اظهارداشتند که  پرتقال، به، لیمو، سیب و میوه‌های مشابه را مصرف و حتما آن‌ها را ببویید یا قدری گلاب به چهره و گردن و سینه خود بپاشید تا از اضطراب این روزها بکاهد.

عوارض فردی و اجتماعی ترس از کرونا

پیج حامیان آسمانی در پستی پربازدید به عوارض ناشی از ترس در مقابله با ویروس اشاره کرده و نوشته است:


❌شایعات دروغ مبنا برانتقال ویروس جدید از حیوانات به انسان به درحال پخش هست...که میتونه از سر ترس زیاد جامعه ویا حیوان ستیزی مردممون باشه که دیواری کوتاه تر از حیوونا گیر نیاوردن...وقتی سازمان بهداشت جهانی این قضیه انتقال از حیوان به انسان رو رد کرده چرا شما کاسه داغ تر از اش میشید ... هیچ مورد شاهد بر این شایعه دیده نشده ونخواهد شد... د. بهداشتتو رعایت کن برادر قضیه رو گردن سگ وگربه ننداز.
.
❌این ترس و اضطراب از جنبه های مختلف میتونه به جامعه ضربه بزنه که چند موردشو اینجا میگم:
۱.همونطور که میدونید کرونا برای کسانی که سیستم ایمنی ضعیفتری دارن خطرناک تره=> حفظ روحیه و عدم استرس و اضطراب(علیرغم آگاهی های لازم) میتونه کمک کننده باشه
۲. اگر کسی ترسیده باشه باعث میشه خیلی راحت با یه سرفه و آبریزش و علائم خفیف سرماخوردگی فکر کنه کرونا داره و خیل عظیمی از جامعه اینطوری به بیمارستان ها مراجعه کنن که قطعا ابتلا به کرونا تو محیط بیمارستانی احتمالش خیلی بیشتره (البته ناگفته نمونه که اگر کسی تب شدید، سرفه خشک و تنگی نفس شدید داشت مراجعه کنه حتما چون اگر کرونا داشته باشه میتونه نزدیکانش رو هم درگیر کنه و بهتره زودتر تشخیص داده بشه)
خواهشی که ازتون دارم اینه که به جای ترس مراقبت هارو جدی بگیریم و دو سه هفته به خودمون سخت بگیریم. چراکه بهترین راه ممکن پیشگیریه مخصوصا درمورد کرونا
پ ن۱: درصد مرگ و میر کرونا چیزی حدود ۳٪ هست و بیشتر این مرگ و میر تو افراد مسن، داری نقص ایمنی، داری مشکل تنفسی و بیماری زمینه ای هست. بیشتر مراقب این گروه ها باشیم🙏
پ ن ۲:منتشر کنید این رو تا یه کم فضا آروم تر شه (آروم شدن فضا به این معنی نیست که مراقبت های لازمه انجام نشه)

انرژی مثبت و شادی راهکاری برای دوری از ترس کرونا

با وجود همه ترس ها و نگرانی هایی که در خصوص ویروس کرونا در جامعه به چشم می خورد برخی کاربران فضای مجازی با دادن انرژی مثبت و ذکر نمونه‌هایی در خصوص بهبود یافتگان کرونا در حقیقت راهکاری را برای خروج از استرس و نگرانی ناشی از مبتلا شدن به این ویروس ارائه می دهند. برای نمونه در ادامه چند پیشنهاد متفاوت برای  رهایی از ترس ناشی از کرونا در فضای اینستاگرام را می خوانیم: 

پیج اینستاگرامی سلامت روز با درج یک خبر_خوب_درمورد_کرونا به کاربران و دنبال کننده پیج خود این توصیه ها را داده است:
خبر امیدوار کننده در مورد ویروس کرونا اینکه ویروس دوره دارد(بیماری فصل سرد است) و با گرمای هوا، این ویروس ۹۵ درصد تمام خواهد شد.
 

یکی از کاربران که هشتک از کرونا نترسیم را در انتهای پست خود درج کرده با انتشار یک ویدئو کلیپ شاد در این باره نوشته است:

شادی نعمت قشنگی هست. ازش لذت ببر ...
این کلیپ رو تا اخر ببنید و باهاش تمرین کنید
انقدر هم فکر ویروس و مُردَن نباشید
ادما نمیدونن چقدر فرصت زندگی دارند
اما عاقلانه ترین کار اینه از این فرصت برای زندگی ای شاد داشتن بهره ببریم.
پس شاد باشید عمرتون هم طولانی میشه.
.
.
.
بهترین لباس محلی دنیا
لباس قاسم ابادی شرق گیلان هست ❤

 کاربر دیگری با درج #از_کرونا_نترسیم. در ابتدای پست خود درباره شرح حال یک پزشک و خانواده اش که با مراقبت خوب شدند نوشته است:
۸۵ درصد مبتلایان مثل یک سرماخوردگی ساده خوب میشوند ۱۵ درصد کمی وخیمتر هستند و از این پانزده درصد ۸ درصد به پزشک مراجعه میکنند و ۵ درصد بستری میشوند و در کل فقط ۲ درصد افراد با سن بالا و دارای سیستم ایمنی ضعیف و یا بیماری های زمینه ای ریوی قلبی عروقی دیابت و کلیوی و سرطانی و ... فوت می کنند. انشاا... بلا از همه دور باشه☘🍃