تهران - ایرنا - رییس سازمان نظام پزشکی در نامه‌ای به رییس جمهوری نوشت: برای کنترل کرونا در حال حاضر، نیاز به برقراری ابعاد وسیع‌تر و شدیدتر کنترلی از سوی بالاترین سطوح نظام و دولت با استفاده از تمام ظرفیت نهادهای مختلف کشور است.

محمدرضا ظفرقندی روز دوشنبه در این نامه افزود: با توجه به گسترش جهانی بیماری نوپدید کووید ۱۹ و ضرورت اتخاذ استراتژی صحیح و قاطع در برابر این بیماری، به استحضار می‌رساند بر اساس بررسی‌های علمی و نظر اساتید محترم پزشکی، اپیدمیولوژی و مراجع بین المللی تنها استراتژی پذیرفته شده و موفق برای کنترل این بیماری در حال حاضر برقراری ابعاد وسیع‌تر و شدیدتر کنترلی از سوی بالاترین سطوح نظام و دولت، با استفاده از تمام ظرفیت نهادهای مختلف کشور است.

وی ادامه داد: نگاهی به آنچه در کشورهای دیگر از قبیل ژاپن، کره جنوبی و بعضی کشورهای اروپایی اعمال می‌شود موید این مطلب است. عدم توجه جدی به اعمال روش‌های علمی و قاطع برای مواجهه با این بیماری و ادامه امکان آزاد مسافرات‌های بین شهری و همچنین عدم اعمال محدودیت‌های جدی در تردد درون شهری، احتمال گسترش، ادامه و حتی عود این اپیدمی را به صورت نگران کننده‌ای افزایش داده است و یقینا هر روز تاخیر در اعمال این محدودیت‌ها منجر به عوارض جبران ناپذیری خواهد شد. متاسفانه هنوز از سوی برخی از مسئولان و افراد، تئوری مردود حصول «ایمنی جمعیتی» از طریق آلوده شدن نسبت معینی از افراد کشور مطرح می‌شود، این استراتژی بدون حصول واکسن موثر برای این بیماری در هیچ جای دنیا پذیرفته شده نیست.

ظفرقندی افزود: جناب آقای رییس جمهور، اگرچه اعمال کنترل‌های شدیدتر و برقراری لایه‌های بالاتر «فاصله گذاری اجتماعی» در کوتاه مدت مشکلات اجتماعی و اقتصادی را به همراه دارد، ولی قطعا با کنترل سریع‌تر بیماری، هم از وسعت و شدت اپیدمی و مرگ و میر مردم جلوگیری خواهد شد و هم در بلندمدت به نفع شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور است.

رییس سازمان نظام پزشکی نوشت: علاوه بر اعمال روش‌های کنترلی شدید بر ترددهای شهری و برون شهری به خصوص در شهرهایی که شیوع گرفتاری و بیماری بیشتری دارند، پیدا کردن فعال بیماران، مشخص کردن افرادی که طی روزهای قبل از تشخیص با بیماران تماس داشته‌اند، محافظت جدی از پرسنل و کادر درمان و کمک به ترمیم، تشویق و جایگزینی این نیروها، اتخاذ سیاست‌های کاهش تماس افراد به ظاهر سالم در جامعه (فاصله گذاری اجتماعی)، نیازهای قطعی این روزهای حوزه بهداشت و درمان کشور است که خوشبختانه برنامه مدونی هم برای این موارد از سوی همکاران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آماده شده که با حمایت جدی و همه جانبه مسئولان و مردم عزیز امکان عملیاتی شدن و اجرای سریع آن وجود خواهد داشت. امیدوارم با استفاده بهینه از فرصت تعطیلات پیش رو، دستورات اکید و جامع جناب عالی در موارد فوق موجب کنترل سریع‌تر بیماری و حل و فصل مشکلات ناشی از آن گردد.

به گزارش ایرنا، تاکنون ۲۳ هزار و ۴۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، ۱۸۱۲ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۸۳۷۶ نفر نیز بهبود یافته‌اند.