تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۷

ساری-ایرنا- با وجود دشواری‌های اقتصادی ناشی از تحریم ظالمانه در سال ۹۸ استان مازندران از لحاظ اقتصادی با وجود محدودیت‌ها روند رو به رشدی را تجربه کرد.

به گزارش خبرنگارایرنا، بازگشت ۱۲۳ واحد تولیدی و صنعتی به مدار تولید، تشکیل هلدینگ ثروت آفرینی با پنج هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری اولیه، تک رقمی شدن نرخ بیکاری و رشد ۱.۵ برابری سرمایه گذاری صنعتی و رشد ۱۵ درصدی میزان سپرده گذاری و تسهیلات اشتغالزایی و رشد صادرات کالاهای غیرنفتی از جمله مهمترین شاخص های اقتصادی رو به رشد استان مازندران در سال گذشته بود.
برگشت ۱۲۳ واحد صنعتی تملیکی به مدار تولید 
در سال گذشته ۱۲۳ واحد تولیدی و صنعتی که پیش از این به دلیل بدهی بانکی در تملک بانک های استان مازندران قرار داشتند، با تقسیط بدهی و واگذاری برخی از این واحدها به سرمایه گذاران جدید به مدار تولید برگشتند و بیش از ۲ هزار نفر از کارگران این واحدهای تولیدی و صنعتی نیز به سر کار خود بازگشتند و حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای رونق تولید و سرمایه در گردش نیز به واحدهای تولیدی و صنعتی پرداخت شده است.
شرکت فولادین ذوب آهن آمل باتولید سالانه ۷۷ هزار تن قطعات چدنی و فولادی برای صنعت خودرو سازی ، شرکت چوب و کاغذ با ظرفیت تولیدی ۱۸۰ هزار تن کاغذ با  تزریق سرمایه گذاری چهار هزارو ۸۰۰ میلیارد ریالی با دستور رییس جمهوری، نکاء چوب و احیاءو نوسازی  نساجی مازندران از جمله مهمترین واحدهای تولیدی و صنعتی بودند که با درایت مسوولان استانی به مدار تولید برگشت.
رشد ۱۵.۶درصدی سپرده گذاری در بانک های دولتی 
در ادامه رونق اقتصادی استان مازندران حجم سپرده گذاری مردم این خطه شمال کشور در بانک های دولتی نیز ۱۵.۶ درصد افزایش یافت به طوری که در همین مدت میزان سپرده گذاری در بانک ها به ۵۵۰ هزار میلیارد ریال در ۱۴ بانک دولتی رسید.
همچنین در همین مدت نیز بانک های دولتی ۴۲۰ هزار میلیارد ریال از منابع بانکی نیز با اولویت رونق تولید و اشتغال و توسعه اقتصاد استانی به عنوان تسهیلات به متقاضیان پرداخت کردند که میزان رشد تسهیلات پرداختی نیز ۱۶.۶ درصد بیشتر از سال قبل بود.
پرداخت تسهیلات ۳۲۵ میلیاردتومانی رونق تولید 
در سال گذشته بانک های استان مازندران برای رونق تولید سه هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال تسهیلات به ۱۷۷ واحد تولیدی و صنعتی پرداخت کردند که این میزان پرداختی نسبت به مدت مشابه آن در سال ۹۷ رشد داشت.
معاون استاندار مازندران از اختصاص ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال فراگیر و اشتغال روستایی به استان خبر داد و گفت که تاکنون در این بخش هم ۳۰۰ میلیارد تومان به طور کامل به متقاضیان پرداخت شد و مازندران در کشور در این حوزه مقام اول را دارد.
رشد ۱.۵ برابری سرمایه گذاری صنعتی در مازندران 
براساس اعلام سازمان صمت در مازندران در سال گذشته رشد سرمایه گذاری صنعتی در این خطه شمال کشور نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۱.۵ برابر بیشتر شد به طوری که از ۶۰۰ میلیارد تومان سال ۹۷ به بیش از یکهزار میلیارد تومان رسید.
علاوه بر ان حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری صنعتی در استان مازندران آماده افتتاح است که به دلیل شیوع ویروس کرونا به نظر می رسد افتتاح آنها به تاخیر افتاد که در بهار سال جاری این واحدها نیز به مدار تولید بر خواهند گشت.
تک رقمی شدن نرخ بیکاری در مازندران 
نرخ بیکاری در استان مازندران به عنوان یکی از شاخص های خوب اقتصادی در استان ​​​​​​در سال گذشته براساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران به ۸.۸ دهم درصد رسید و تک رقمی شد و نسبت به سال قبل ۱.۱ درصد کاهش داشت و نسبت به میانگین نرخ بیکاری کشوری که ۱۱.۷ درصد بود نیز حدود سه درصد کمتر بود.
همچنین  نرخ مشارکت اقتصادی در مازندران حدود ۴۰ درصد اعلام شد که نسبت به مدت مشابه در سال قبل یک درصد بیشتر شد.
 رشد ۵۰ درصدی صادرات مازندران 
براساس آخرین گزارش رسمی گمرکات استان مازندران در سال گذشته ۹۱۰ هزار تن انواع کالاهای غیر نفتی استان مازندران به بیش از ۳۵ کشور جهان صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل این صادرات حدود ۴۹ درصد از لحاظ وزنی بیشتر شد.
براساس این گزارش ارزش صادرات استان مازندران در این مدت ۲۰۱ میلیون دلار برآورد شد که به دلیل واقعی تر شدن ارزش کالاهای صادراتی برای رقابت پذیری از سوی سازمان توسعه و تجارت ایران، گرچه نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزشی کاهش نشان می دهد، ولی این ارزش گذاری نسبت به سنوات گذشته که برآوردی محاسبه می شد، واقعی تر شد.
هلدینگ ثروت آفرینی 
هلدینگ ثروت آفرینی برای تامین سرمایه مورد نیاز برای به حرکت در آوردن چرخ فعالیت های اقتصادی یکی از گام های موثر اقتصادی در استان مازندران بود که در سال گذشته  با پیشاهنگی استاندار مازندران و دعوت از سرمایه گذاران بومی خوشنام استارت آن زده شد که در یک پروسه پنج ساله این هلدینگ قرار است تا ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری مردمی را جذب و برای رونق اقتصاد و اشتغال در مازندران به کار گیرد.
در نخستین گام با قیمت گذاری هر سهم ۱۰۰ میلیون تومان  حدود یک هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری از طریق این هلدینگ جذب شد که همین حرکت کافی بود تا برخی بانک های استانی نیز برای پذیرش سهام این هلدینگ اعلام آمادگی کنند و حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از این سرمایه گذاری نیز از سوی بانک های عامل تامین خواهد شد.
اگرچه به دلیل شیوع ویروس کرونا و وضعیت اضطراری کشور  تمام ظرفیت های مالی و اقتصادی کشور برای کنترل و شکست این ویروس به کار گرفته شد، ولی براساس شعار سال ۹۹ که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی سال جهش تولید انتخاب شد و پیشگامی دولت برای تحقق این شعار و برنامه اقتصادی با تخصیص اعتبار ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی پیش بینی می شود با وجود تمام محدودیت ها مازندران بتواند جهش اقتصادی بهتری را نسبت به سال قبل در سال جاری شاهد باشد.