تهران-ایرنا- عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر صیانت و حفاظت از سرمایه در بخش تولید گفت: مهمترین الزام در جهش تولید، جذب سرمایه‌گذاری است زیرا بخش عظیمی از سرمایه‌های کشور نه در تولید که در بازار ارز، مسکن، طلا یا به شکل انباشته در بانک‌ها جریان دارد.

«اسد الله قره‌خانی آلوستانی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره «جهش تولید» به عنوان شعار سال ۹۹ از سوی رهبر انقلاب، گفت: انتخاب جهش تولید به عنوان شعار سال  به‌ویژه در شرایط کنونی کشور ما یک موضوع عمیق، کلیدی و استراتژیک است، چنانچه این موضوع محقق شود بسیاری از مشکلات و مسائل کشور نیز حل و مرتفع خواهد شد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جهش تولید به عنوان یک هدف الزاماتی دارد، افزود: مهمترین الزام در جهش تولید، جذب سرمایه گذاری در تولید است؛ هم اکنون بخش عظیمی از سرمایه‌های کشور نه در تولید که در بازار ارز، مسکن، طلا یا به شکل انباشته در بانک‌ها جریان دارد.

قره‌خانی با اشاره به مشکلات سرمایه‌گذاری در کشور اظهار کرد: برخی سرمایه‌گذاران از نبود زمینه‌ها و حمایت‌های سرمایه‌گذاری در کشور شکایت می‌کنند، موانعی در مسیر سرمایه‌گذاری‌های مولد در کشور وجود دارد؛ برای مثال در رابطه با قانون کار و حقوق کارگر و کارفرما، سرمایه‌گذاران اذعان می‌کنند که این حقوق به درستی تبیین نشده و حق کارفرما مشخص نیست و مرجع قضاوت در اختلافات بین این دو، مربوط به حقوق کارگر یا در تامین اجتماعی است. گاهی پرداخت‌ها به شکل مضاعف بوده و جریمه‌های آنچنانی به تولید کنندگان اعمال می شود و نبود انعطاف در این موضوعات به عنوان یک مانع عمل می‌کند.

وی سرمایه‌گذاری‌های کوچک را از دیگر موانع بخش تولید دانست و گفت: نگاه جامعه و رسانه‌ها معطوف به سرمایه‌گذاری‌های کوچک است در حالی که سرمایه‌گذاری‌های بزرگ می‌تواند به عنوان تسهیل‌گر برای سرمایه گذاری‌های کوچک قرار گیرد و اقتصاد جامعه با سرمایه گذاری‌های بزرگ و کلان متحول می‌شود.

نماینده علی آباد کتول ادامه داد: جدا از ضرورت نظارت و موضوع شفافیت مالی، سرمایه گذاری‌های اعم از کلان و خرد در کشور اغلب در مظان اتهام قرار می‌گیرد؛ از طرفی سرمایه‌گذاران به دلیل پاره‌ای مشکلات در کلان شهرها به ناچار به شهرستان‌ها روی می آورند اما در آنجا نیز به‌رغم آنکه بار اصلی سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی واحدهای تولیدی و خدماتی بر عهده سرمایه گذاران است، سهم‌بندی های دستگاه‌ها، تشکل‌ها  و ارکان حاکمیتی در این روند، مانعی در مسیر تولید به شمار می آید.

قره‌خانی با تاکید بر صیانت و حفاظت از سرمایه در بخش تولید افزود: نگاه محاکم قضایی در جامعه به گونه‌ای است که اغلب غیر حمایتی و موسمی است و همین موضوع سدی  برابر سرمایه گذاری تولید در کشور به شمار می آید.

رشد اقتصادی مثبت زمینه‌ساز جهش تولید است

قره‌خانی اظهار کرد: سیستم‌های مالیات  نیز بدون توجه به اینکه آیا فلان واحد تولیدی سودده بوده یا خیر، بدون توجه به وضعیت مالی و صورت حساب آن واحدها، مالیات وضع می‌کنند.

بی‌توجهی به هزینه‌های تمام شده در تولید یک کالا یا ارائه خدمات، اعمال تعرفه‌های گمرکی هم در بخش واردات مواد اولیه و هم در صادرات کالا مسائلی است که عضو کمیسیون انرژی به آن اشاره کرد و گفت: این مساله باید مورد توجه دستگاه‌های متولی برای جلب سرمایه‌گذاری تولیدی و حمایت  از تولید کنندگان قرار گیرد جوایز صادراتی نیز می‌تواند محرکی برای تولید باشد، اما در این زمینه به تعهدات خود عمل نکرده‌ایم.

قره‌خانی، افزایش سطح رفاه نسبی جامعه را زمینه‌ساز افزایش تقاضا و رونق و جهش تولید عنوان و اظهار کرد: رشد اقتصادی مثبت زمینه ساز جهش تولید است و عکس این موضوع نیز باعث رکود تولید می‌شود، افزایش سطح درآمدها به ویژه آنکه قشرهای مختلف جامعه حقوق بگیر دولت هستند، توان خرید عمومی را بالا برده و موجب افزایش تقاضا و در نتیجه افزایش و رونق تولید در کشور می شود.

برای جهش تولید توجه به «برندسازی» ضروری است

قره‌خانی، برندسازی را از دیگر الزامات تولید در کشور دانست و گفت: ما برندهای شناخته شده در کشور کم داریم؛ در حالی‌که امروزه برندسازی بخشی از روند تجاری‌سازی کالا به ویژه در بازارهای بین المللی است؛ بالابردن سطح کیفیت کالاها و خدمات بر کمیت بی‌کیفیت  ارجیحت دارد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رونق تولید عامل گشایش بسیاری از مشکلات اجتماعی و اقتصادی در کشور است، ادامه داد: اگر می‌خواهیم مساله اشتغال در کشور حل شود یا تورم و رکود در کشور کاهش یابد و اقتصاد بدون نفت محقق شود باید بدون شعارزدگی اراده ملی را معطوف به تحقق تولید، رونق و جهش تولید در کشور کنیم.

وی ادامه داد: باید بتوانیم موانع فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، مالی و اداری را از پیش پای تولید برداریم تا هم به رونق و هم جهش تولید در کشور دست یابیم.