تهران - ایرنا - اعلام ابتلای چند صد نفر از مراقبان بهداشتی و کشته شدن ۵ پزشک دیگردر فرانسه بر اثر کرونا، نگرانی‌های جدی‌تری در بین کادر بهداشت و درمان این کشور که بویژه در روزهای اخیر با کمبود تجهیزات بویژه ماسک‌های جراحی دست و پنجه نرم می‌کنند، ایجاد کرده است.

یک هفته پس از آنکه «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه محدودیت‌های بی‌سابقه‌ای را در زندگی عمومی فرانسوی‌ها برای کاهش میزان ابتلا به کرونا ایجاد کرده و در حالی که با تصویب پارلمان، از امروز  - سه‌شنبه - به مدت ۲ ماه شرایط اضطرار اعلام شده، تعداد قربانیان کووید - ۱۹ در این کشور به ۸۶۰ نفر افزایش یافته و تعداد بیماران تحت مراقبت‌های ویژه در بیمارستان‌ها با افزایش ۲۰ درصدی افزون بر ۲هزار نفر را بالغ می‌شود.

علاوه بر یک پزشک در ناحیه «اوآز» که در ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده بود، با اضافه شدن ۴ نفر دیگر از کادر درمانی در منطقه «گرانت اِست»، نگرانی کادر بهداشتی این کشور مضاعف شده است.

با توجه به بستری شدن تعداد زیادی از مبتلایان به کرونا، خدمات رسانی به این افراد نیازمند تامین کادر پزشکی و از همه مهمتر تجهیزات پزشکی ضروری از جمله پوشش‌های بیمارستانی، ماسک و محلول های ضد عفونی کننده است که با وجود اطمینان‌دهی مقامات مبنی بر تامین این موارد به مقدار مورد نیاز، بیم کمبود این تجهیزات موجب نگرانی مضاعف در بین کادر درمانی فرانسه بویژه مراقبان بهداشتی شده است.

«اولیویه وران» وزیر بهداشت فرانسه گفته که در زمان حاضر از مجموع هشت هزار و ۶۷۵ مورد بستری، ۲هزار و ۸۲ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های این کشور تحت درمان هستند.

در مجموع در فرانسه تا به این لحظه طبق آمار جهانی، ۱۹ هزار و ۸۵۶ نفر به کرونا مبتلا  شده‌اند که در تازه‌ترین میزان مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به این ویروس با اضافه شدن ۱۸۶ نفر دیگر مجموع فوتی‌ها به ۸۶۰ نفر افزایش یافته است.

«فیلیپ ژووَن» مسوول خدمات اورژانس بیمارستان «ژرژ پومپیدو» پاریس نیز به رادیو «فرانس انتِر» گفته که چند صد مراقب بهداشتی در «ایل دو فرانس» به کرونا مبتلا شده‌اند. این مساله نگرانی کادر درمانی فرانسه را بیش از پیش مضاعف کرده است.

روزنامه «نیس متن» فرانسه هم از ابتلای ۱۰ نفر از کادر بیمارستان مرکزی دانشگاه «نیس» به کرونا خبر داده و نوشته است: پزشکان، پرستاران و دستیاران پرستاران، تحت تاثیر کرونا قرار دارند و برخی هم متحمل هزینه‌های سنگینی می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، همچنین به گفته مقامات محلی، ۲۰نفر از ساکنان یک خانه سالمندان در ناحیه «کورنیمونت» در شمال شرقی فرانسه که احتمالا با کرونا در ارتباط است جان خود را از دست داده‌اند.

دولت مکرون محدودیت‌ها را تشدید می‌کند

«ادوارد فیلیپ» نخست وزیر فرانسه روز دوشنبه تصریح کرد که با توجه به وخیم‌تر شدن شرایط، زمان قرنطینه ممکن است چند هفته دیگر به طول بیانجامد و دولت حتی محدودیت ها تشدید می‌کند.

او ضمن اعلام تشدید اقدام‌ها برای مهار کرونا در فرانسه گفت: بسیاری از هموطنان می‌خواهند که شرایط به حالت عادی برگردد اما این امر برای فردا شدنی نیست.

فیلیپ به شبکه یک تلویزیون فرانسه گفته که از امروز - سه‌شنبه – شهروندان فقط تا فاصله یک کیلومتری خانه‌های خود تنها یک بار می‌توانند ورزش کنند و تعداد افراد برای ورزش هم به ۲۰نفر محدود می‌شود. او این مساله را هم اضافه کرده که بازارهای روباز نیز باید بسته شوند.

با توجه به کمبودهای موجود در فرانسه، در مناطق مختلفی از این کشور اقشار و اصناف مختلف به کمک بخش درمان و سلامت این کشور آمده‌اند و با اقدام‌هایی اعم از اختصاص بخشی از خطوط تولید و تامین بخشی از محلول‌های ضد عفونی کننده تلاش در رفع نیازهای این بخش دارند.

در این میان، برخی از پزشکان و سندیکاهای کادر درمانی فرانسه هم خواستار قرنطینه کامل این کشور و تشدید موازین اضطراری بهداشتی برای مبارزه موثر با بیماری کووید ١٩ شده‌اند.  

انیستیتوهای پزشکی به دنبال یافتن راه‌های درمان

موسسه‌ها، شرکت‌ها و انیستیتوهای فرانسوی هم با تحقیقات و آزمایش‌های مختلف در پی یافتن راه‌های درمان از جمله تامین دارو و واکسن ضد کرونا هستند.

مدیر انستیتوی مدیترانه‌ برای بیماری‌های عفونی در شهر مارسی، از نتایج چشمگیر استفاده از دارویی به نام «کلروکین» بر روی بیماران مبتلا به ویروس کرونا خبر داده است.

پروفسور «دیدیه رائول»  مدیر انستیتوی درمانی دانشگاهی بیماری‌های عفونی در شهر مارسی به تازگی اعلام کرده است که آزمایش‌های او بر روی دارویی به نام هیدروکسی کلروکین (پلاکنیل/Plaquenil)، نتایج قابل توجهی برای درمان بیماری ناشی از ویروس کرونا داشته است. این دارو که با نام اختصاری «کلروکین» نیز شناخته می‌شود، برای درمان بیماری مالاریا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پاستور نتیجه تحقیقات خود را به مراکز ملی ارسال می‌کند

انیستیتو «پاستور» فرانسه که در اواخر ماه ژانویه آزمایش ملکولی را برای تشخیص کرونا انجام داد اعلام کرده که ساختن داروی موثر برای درمان کرونا نیازمند زمان است.

به گزارش روزنامه اقتصادی «لزکو» فرانسه، «کریستف دانفر» مدیر علمی این انیستیتو گفته در تلاش است تا آزمایش‌های سرولوژیکی(سرم شناسی) را انجام دهد و این امر امکان آن را فراهم می‌کند که آیا افراد آنتی بادی علیه کووید ۱۹تولید کرده‌اند یا خیر.

او گفته از آنجایی که همه حامل ویروس نمی‌شوند ایده آن است که بتوان با بررسی نمونه‌های جمعیت میزان ایمنی جمعی را اندازه گیری کرد.

آنفر خاطرنشان کرد: برخی آزمایش‌های سریع در مرحله آزمون هستند. نتایج امیدوار کننده است و طی چند هفته باید به مراکز تحقیقاتی ملی ارسال شوند.

مکرون: اعیاد باید بدون تجمع برگزار شود

به دنبال تشدید اقدام‌های محدودکننده در چارچوب قرنطینه در فرانسه، رئیس جمهوری فرانسه هشدار داد که اعیاد مذهبی در این کشور باید بدون تجمع افراد برگزار شود.

به گزارش شبکه تلویزیونی «ب. اف. ام» فرانسه، چندین شرکت کننده در نشست «امانوئل مکرون» با رهبران مذهبی این کشور که به صورت کنفرانس صوتی برگزار شده به خبرگزاری فرانسه اعلام کرده‌اند که رئیس جمهوری در این کنفرانس هشدار داد که تعطیلات مذهبی ماه آوریل اعم از عید پاک یهودی و مسیحی و آغاز ماه رمضان باید «بدون تجمع» باشد.

مکرون همچنین در این نشست گفته که با قرنطینه عمومی مخالف است.  


هم‌اینک فرانسه با کمبود ماسک و محلول ضد عفونی کننده مواجه است؛ اگر چه دولت نسبت به تامین نیازها اطمینان داده است.

پس از ثبت شکایت صدها پزشک، ‌ پرستار و کادر درمانی و بهداشتی از دولت، «اولیویه وران»  وزیر بهداشت فرانسه در یک نشست خبری به کمبود شدید ماسک اعتراف کرد. او درباره وضعیت ذخیره ماسک گفت: حدود ۱۰ سال پیش و همزمان با نخستین هشدارهای جدی، دولت تصمیم گرفت ذخیره استراتژیک ۱میلیارد ماسک جراحی و ۶۰۰ میلیون ماسک FFP۲ داشته باشد.

وزیر بهداشت فرانسه، بدون اشاره به دلیل نبود این ذخیره افزود: نه‌ تنها این تصمیم در سال‌های بعد اجرایی نشد، بلکه ذخیره دولت در سال‌های بعد کم و کم‌تر شد؛ به شکلی که در زمان آغاز بحران کرونا دولت تنها ۱۱۷ میلیون ماسک جراحی داشت و هیچ ذخیره ماسک FFP۲‌ در کار نبود.

با وجود آنکه وزیر بهداشت فرانسه تلاش کرد تا با اعلام خبر خرید ۲۵۰ میلیون ماسک از تلاش دولت برای جبران کمبود این کالای استراتژیک خبر دهد، اما نگرانی و خشم بسیاری از شهروندان از عملکرد طبقه حاکم فرانسه در شبکه‌های اجتماعی و همینطور رسانه‌های این کشور به چشم می‌آید.