این تارنمای آمریکایی روز چهارشنبه در این گزارش عنوان کرد: ژائیر بولسونارو، آندرس مانوئل لوپز اوبرادور و دانیل اورتگا روسای جمهور برزیل، مکزیک و نیکاراگوئه اخیرا در اظهارانظرهای خود تهدیدهای ناشی از کرونا را کوچک شمرده اند و به نظر می رسد این چالش جهانی را آن چنان که باید جدی نگرفته اند.
بولسونارو در حالی اخیرا کرونا را ویروسی با تهدید کمتر از آنفولانزا مقایسه کرد که رئیس جمهوری مکزیک به رغم آغاز شیوع کرونا در کشورش عنوان کرد که مردم نباید از کرونا بترسند و باید بیرون بروند.
در نیکاراگوئه نیز تهدیدهای ناشی از کرونا همچنان جدی گرفته نشده و برگزاری گردهمایی ها و رویدادهای سیاسی همچنان ادامه دارد.
در حالی که اکثر سران جهان همچنان به طور جدی در مسیر مهار تهدیدات ناشی از شیوع ویروس مرگبار کرونا گام برمی دارند اما در برخی سران آمریکای لاتین اعتقادی به جدی بودن این تهدید ندارند و این چالش را کم اهمیت جلوه می دهند.
رئیس جمهوری مکزیک از زمان ابتدای شیوع کرونا در جهان این تهدید را جدی نگرفت و حتی حدود ۲۰ روز پیش به مکزیکی ها گفت هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد. حتی چند روز بعدش نیز وی در مراسمی هوادارانش را در آغوش گرفت.
اما پس از شیوع کرونا در مکزیک وی از مردم خواست در منازلشان بمانند. اوبرادور گفت که کابینه وی بر روی راههایی که به اقشار آسیب پذیر برای مهار کرونا کمک کند، کار می کند. وی همچنین اعلام کرد که گردهمایی بیش از ۱۰۰ نفر و بیشتر ممنوع است.
اما اوبرادور سه روز پیش ویدئویی را منتشر کرد و از مردم خواست به بیرون بروند، در محافل عمومی غذا بخورند و به زندگی عادی شان ادامه دهند.
تاکنون ۴۰۵ مورد ابتلا به کرونا در مکزیک ثبت شده که پنج مورد فوتی داشته است. این در حالی است که ۲۱۶۱ مورد مشکوک به کرونا نیز در این کشور وجود دارد. برخی کارشناسان معتقدند شمار مبتلایان در مکزیک بسیار بیشتر از این آمارهاست.
دو پزشک مکزیکی نیز هشدار داده اند که با توجه به جدی گرفته نشدن تهدید کرونا در این کشور، ممکن است فاجعه در مکزیک رخ دهد.
حدود ۱۰ روز پیش زمانی که رئیس دفتر ژائیر بولسونارو تست کرونا داد، برخی امیدوار شدند که رئیس جمهوری برزیل تهدید کرونا را جدی تر بگیرد اما این گونه نشد.
در حالی بولسونارو تهدید این ویروس را کم اهمیت جلوه می داد که برخی از فرمانداران ایالت ها وضعیت اضطراری اعلام کردند.
تاکنون در برزیل بیشترین شمار مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است(۲۲۴۷ مورد) که ۳۴ فوتی داشته است.
در نبود اقدامات گسترده از سوی دولت فدرال، مقامات محلی خود دست به کار شده و تدابیر جدیدی را در مقابله با شیوع کرونا در پیش گرفته اند.
تهدید کرونا نیز در نیکاراگوئه به عنوان یکی از کشورهای فقیر آمریکای لاتین نیز آن چنان که باید جدی گرفته نشده. اگرچه تاکنون دو مورد ابتلا در این کشور ثبت شده اما نگرانی ها از شیوع گسترده این ویروس در بحبوحه انتقادها از عدم اتخاذ تدابیر مناسب توسط دولت دانیل اورتگا افزایش یافته است.
اورتگا هفته هاست در محافل عمومی حضور نداشته تا با مردم در مورد این تهدید سخن بگوید.
براساس جدیدترین آمارها شمار مبتلایان به کرونا در سراسر جهان به ۴۲۳ هزار نفر افزایش یافته که نزدیک به ۱۹ هزار فوتی داشته و از شمار مبتلایان بیش از ۱۰۹ هزار نفر بهبود یافته اند.