به گزارش روز چهارشبنه از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، در بیانیه ستاد حقوق بشر به مناسبت روز جهانی «حق بر دانستن حقیقت و کرامت قربانیان نقض فاحش حقوق بشر» آمده است: تحریم های یکجانبه ی آمریکا در قضیه بیماران پروانه ای موسوم به ای بی، جان دهها کودک را به جهت نرسیدن دارو گرفت. همچنین تحریم های غیرقانونی آمریکا بر بهرهمندی از تمامی حقوق بشر تاثیر منفی گذاشته و حتی در شرایطی که ویروس کرونا، پاندمیک و جهانگیر شده است، این تحریم های یکجانبه و ثانویه، خصوصاً در حوزه دارو، در شدیدترین حالت خود علیه مردم ایران ادامه دارد.
متن کامل بیانیه به شرح ذیل است:
دیروز ۲۴ مارس ۲۰۲۰، روز جهانی "حق بر دانستن حقیقت" بود[۱]. این روز که به ابتکار شورای حقوق بشر و با صدور قطعنامه ای از سوی مجمع عمومی در دسامبر ۲۰۱۰ به عنوان روز جهانی حق بر دانستن حقیقت و کرامت قربانیان نامگذاری شد، بر اهمیت زنده نگهداشتن خاطره قربانیان نقض های فاحش و سیستماتیک حقوق بشری و همچنین گرامیداشت یاد کسانیکه در مسیر ارتقاء و حمایت از حقوق بشر جان خود را از دست دادهاند، تاکید دارد.
ملت ایران، طی ماهها و سال گذشته شاهد موارد متعددی از نقض فاحش حقوق بنیادین بشری خود از جمله حق حیات و حق بر سلامتی بودهاند. نمونه ی آشکار این مورد که طی سال گذشته استمرار داشته است، تحریم های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا است که بر بهرهمندی از تمامی حقوق بشری تاثیر منفی گذاشته و حتی در شرایطی که ویروس کرونا، پاندمیک و جهانگیر شده است، این تحریمهای یکجانبه و ثانویه، خصوصاً در حوزه دارو، در شدیدترین حالت خود ادامه دارد.
تحریمهای یکجانبه ی آمریکا پیشتر در قضیه بیماران پروانهای موسوم به ای بی، جان دهها کودک را به جهت نرسیدن دارو گرفت. دولت آمریکا همچنین در ابتدای سال گذشته با ایجاد مانع بر سر راه کمکهای بشردوستانه در جریان بحران های انسانی از جمله در سیل ۱۷ مارس ۲۰۱۹ و زلزله ی ۱۲ نوامبر ۲۰۱۷ ایران، به محروم نمودن آحاد ملت ایران از دسترسی و خرید اقلام بشردوستانه و بنا نهادن رویه ای برخلاف مسلمات حقوق بینالملل بشر مبادرت ورزید.
از طرف دیگر، سایر کشورها از جمله برخی کشورهای اروپایی نیز نه تنها به اجرای تحریمهای غیرقانونی آمریکا مبادرت ورزیده اند، بلکه خود نیز در مسیر وضع تحریم علیه ملت ایران از جمله در اوایل سال گذشته گام برداشته اند. این کشورها نیز به مانند آمریکا، مرتکب نقض فاحش حقوق بنیادین بشر محسوب میشوند.
علاوه بر مورد فوق که به قربانی شدن شمار قابل توجهی انسان بیگناه در ایران منتهی گردید، ترور هدفمند یکی از فرماندهان نیروی نظامی جمهوری اسلامی ایران، سردار سپهبد قاسم سلیمانی که از سوی رئیس جمهور جنایتکار رژیم آمریکا مورد تایید قرار گرفت، از جمله ی دیگر موارد نقض فاحش و سیستماتیک حقوق ملت ایران طی سال گذشته محسوب میشود.
ترور هدفمند سردار شهید سلیمانی، نه تنها نقض قواعد مسلم حقوق بینالملل بشر از جمله حق حیات و نیز نقض قواعد مسلم حقوق بینالملل عمومی از جمله نقض قاعده ی منع توسل به زور بود، بلکه نقض آشکار حقوق ملت ایران در برخورداری از یک فرمانده شجاع و قهرمان ملی بود.
حضور دهها میلیونی ایرانیان در خیابانهای شهرهای بزرگ و کوچک ایران برای تعظیم و تکریم و تشییع سردار سپهبد سلیمانی، نشانگر عمق تعلق خاطر و اوج دلبستگی آحاد ملت ایران به این قهرمان ملی بود. وی همچنین بزرگترین و بارزترین مدافع حقوق بشر مردمان منطقه به حساب میآمد و ترور وی توسط تروریسم دولتی آمریکا، نقض فاحش حقوق ملتهای منطقه در جریان مبارزه با داعش و تروریسم بود.
ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، ضمن گرامیداشت روز ۲۴ مارس در خصوص حق بر دانستن حقیقت، این حقیقت را بار دیگر به جهانیان خاطرنشان میشود که یکجانبهگرایی و نقض فاحش و سیستماتیک حقوق ملتها، به رویهای یکسان از سوی دولت آمریکا تبدیل شده است که مثالهای فوق از جمله مصادیق جنایات این کشور طی سال گذشته و تنها نسبت به ملت ایران میباشند.
در همین چارچوب، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، زنده نگهداشتن خاطرات قربانیان از جمله شهروندان ایرانی که قربانی تحریمهای ظالمانه آمریکا شدند و یاد کسانیکه در مسیر ارتقاء و حمایت از حقوق بشر جان خود را از دست دادهاند از جمله سردار سپهبد قاسم سلیمانی را وظیفه ی ذاتی خود دانسته و تاکید مینماید که عدم واکنش و انفعال سایر کشورها و سازمانهای بینالمللی و منطقهای، در موارد نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بشر، تهدیدی آشکار بر وجود قواعد مسلم حقوق بینالملل بشر بوده و منطوق آن قواعد که همانا ارتقاء و حمایت از حقوق بشر است را به ورطه نابودی خواهد کشانید.