کرمان - ایرنا - در نشست ویدئو کنفرانس امروز رییس جمهوری و استاندار کرمان که مدیرعامل جمعیت هلال احمر کشورو جمعی از مسئولان استانی حضور داشتند روند خدمات رسانی به سیل زدگان جنوب استان و نیز روند پیشگیری و مدیریت ویروس کرونا مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، استاندار کرمان در ابتدای این نشست با ارایه گزارشی پیرامون سیل اخیر در جنوب استان کرمان به رئییس جمهوری ، گفت: سوم فروردین ماه بارندگی زیادی در سطح استان داشتیم و چهار شهرستان جنوبی ما متاثر بودند که بارندگی در چند ساعت رخ داد و موجب سیلاب ها شد.

محمدجواد فدائی به سیل در رودبار جنوب در سوم فروردین ماه اشاره و بیان کرد: در این منطقه در فروردین ماه و دی ماه سال گذشته نیز شاهد وقوع سیل بوده ایم.

وی ادامه داد: در شهرستان جیرفت همین مشکل را سال های قبل داشته ایم که در سال های ۵۲ و ۵۳ سیل بند خرم به طول ۴۰ کیلومتر احداث شده و از ان تاریخ، کل دشت جیرفت را محافظت کرده است و قرار بوده این سیل بند تا جازموریان ادامه یابد که متاسفانه انجام نشده است.

استاندار کرمان تاکید کرد: برای حل اساسی مشکل سیل در جازموریان باید نسبت به تکمیل سیل بند خرم اقدام شود زیرا با این اقدام ۲۵۰ میلیون مترمکعب هم در سال ذخیره آب به دنبال خواهد داشت.

فدائی اظهارداشت: تکمیل سیل بند خرم به حدود یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که منابع مالی آن را در استان داریم.

وی یادآور شد: در سال گذشته یک هزار میلیارد تومان مازاد وصول مالیات در استان کرمان داشته ایم که چیزی از آن به استان بازنگشته است و در کنار ان با توجه به اینکه  فروش معادن استان سالانه ۳۰ هزار میلیارد تومان است که طبق قانون یک درصد آن را می توانیم صرف پروژه های استان کنیم.

استاندار کرمان خاطرنشان کرد: اگر سیل بند خرم تکمیل شود در آینده شاهد سیل های منطقه نخواهیم بود و این در حالی است که احتمال می دهیم زمستان امسال هم سیل داشته باشیم.

فدائی گفت: در سیل اخیر شهرهای کهنوج، زهکلوت و قلعه گنج تحت تاثیر بودند که ۲۰ درصد کهنوج را تا یک متر آب گرفت و ۱۷۰۰ خانوار و خانه های این منطقه آسیب دیدند و در زهکلوت با جمعیت ۶ هزار نفری،  ۴۰ درصد شهر اب گرفت و در برخی مناطق آن یک متر ارتفاع اب بود که از نزدیک از این مناطق بازدید داشتیم.

وی ادامه داد: در قلعه گنج دهستان سرخ قلعه بیشتر تحت تاثیر بود که ۹ هزار نفر جمعیت دارد.

رئیس جمهوری نیز ضمن  ابراز تاسف از وقوع سیلاب در استان کرمان در ایام نوروز، گفت: با توجه به اینکه در زمستان سال گذشته نیز در این منطقه سیل رخ داده، سوال این است که ایا پیش بینی های لازم را هواشناسی کرده بود، و امادگی لازم وجود داشته یا خیر؟

استاندار کرمان در پاسخ به این سوال گفت: بارندگی سوم فروردین بیشتر از میزان پیش بینی هواشناسی بود و برای مسئولان هواشناسی نیز جای تعجب داشته است.

فدائی ادامه داد: در عین حال با پیش بینی هواشناسی هشدارهای لازم را به مردم می دهیم و مناطقی که احتمالا تاثیر قرار می‌گیرند را اطلاع می دهیم اما گاهی مردم حاضر نمی شوند خانه ها را ترک کنند، ضمن اینکه بعضی اتفاقات پیش بینی نشده است، در زهکلوت سیل بندهای بالادست تخریب شده بودند و ورودی اب بیشتر از انچه بود که پیش بینی می کردیم.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه تلفات انسانی در سیل اخیر نداشتیم، اما امروز صبح فردی به دلیل خیس خوردگی سقف خانه بر اثر سیل، فوت کرده است.

رئیس جمهوری در ادامه ضمن بیان این مطلب که جای شکر است که در سیل تلفات جانی نداشته ایم، عنوان کرد: در رابطه با اینکه به کسی اخطار داده می شود اما توجه نمی کند باید در مقررات پیش بینی های لازم انجام شود که پس از وقوع حادثه انتظار نداشته باشد دولت خسارت ها را برای او نیز مانند فردی که به هشدارها توجه داشته، جبران کند.

ساخت و ساز در مسیل ها، از مشکلات مهم جنوب استان

استاندار کرمان در ادامه از  ساخت و سازها و کشاورزی غیرمجاز در مسیل رودخانه ها نیز به عنوان یکی از مشکلات موجود یاد کرد و ادامه داد: در زهکلوت بعضی از کشاورزی های آسیب دیده در سیل اخیر، غیرمجاز در مسیل رودخانه ها بوده است که باید در قوانین فکر دقیقی برای آنها شود.

رئیس جمهوری نیز در این باره گفت: : باید تخلف کسی که تصرف غیرقانونی کرده و در مسیر سیل، کشاورزی کرده و ساخت و ساز داشته، بررسی شود.

روحانی ادامه داد: از معضلات ما این است که مسیل ها از گذشته تاریخ در این مناطق بوده چون سال ها سیل نیامده مردم فکر کردند می توانند ساخت و ساز و کشاورزی کنند و این کاری است که باید با آن برخورد شود.

وی تصریح کرد: باید سیل بندها در نقاط مختلف را احداث و یا ترمیم کنیم که مردم دچار خسارت نشوند.

 رئیس جمهوری: خسارتها را جبران می کنیم

رئیس جمهوری در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه خسارت ها را هر چه بوده طبق معمول جبران می کنیم، ادامه داد: بازسازی و نوسازی تخریبی ها را هم خواهیم داشت.

بررسی وضعیت ویروس کرونا در استان کرمان

استاندار کرمان در تشریح وضعیت ویروس کرونا در این استان نیز گفت: از سوم اسفندماه نیز هر یک روز در میان جلسه ستاد برگزار شده و تصمیمات متعددی گرفته شده است.

فدائی ادامه داد: در زمینه مقابله با ویروس کرونا یک جلسه حضوری و یک جلسه ویدیو کنفرانس با فرمانداران استان برگزار شده است.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدا تاکنون تعداد مراجعه بیماران حاد تنفسی در استان کرمان به بیمارستان ها یک هزار و ۴۸۰ نفر بوده که ۹۳۴ محتمل کرونا بودند که آزمایش ۱۹۲ نفر آنها مثبت شد که ۱۳۸ بهبود یافته و ۳۱ نفر الان بستری هستند و ۲۳ نفر نیز فوتی داشته ایم.

استاندار کرمان تاکید کرد: در حال حاضر ۲ هزار تخت بیمارستانی اماده برای بستری مبتلایان به ویروس کرونا داریم که هم اکنون ر ۱۹۵ تخت یعنی زیر ۱۰ درصد اشغال است.

فدائی بیان کرد:  هزار و ۵۰۰ تخت پشتیبان و ۳ هزار تخت نقاهتگاه نیز پیش بینی شده که الان ۸ نفر در نقاهتگاه بستری هستند.

وی ادامه داد: شرایط بحرانی و نامناسبی نداریم و بیماری کرونا در این استان کنترل شده و بیماران و افراد بستری نسبت به امکانات پیش بینی شده خوب است اما در تامین لوازم پزشکی نیاز روزانه استان به ماسک ۲۰۰ هزار عدد است که ۳۰هزار عدد در استان تولید می شود.

استاندار کرمان اظهارداشت: نیاز  الکل استان نیز ۶ هزار لیتر است که ۳ هزار لیتر در استان تولید می شود.

فدائی با اشاره به تداوم طرح غربالگری در استان کرمان، تصریح کرد:  هزار و ۵۰۰ پزشک و پرستار در مجموع در استان برای مقابله و درمان کرونا مشارکت دارند که ۱۵ نفر انها آلوده شدند و هم اکنون وضعیت خوبی دارند.

رئیس جمهوری در ادامه با این پرسش که کادر درمانی به چه وضعیتی هستند، گفت: اولویت اول ما محفوظ ماندن کادر درمانی بیمارستان هستند زیرا این افراد در خط مقدم مبارزه هستند و بعد در بخش تولید کشور که نیازهای عمومی مردم را تولید می کنند نیز  باید در اولویت باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این نشست گفت: اولویت را بر مراقبت از پرسنل درمانی گذاشتیم که ارائه خدمات مناسبی را به بیماران بدهند.

حمیدرضا رشیدی نژاد ادامه داد: هر چند کمبودهایی در استان وجود داشت اما سعی کردیم با اولویت بندی از پرسنل مراقبت کنیم به ویژه بیمارستان افضلی پور که بیمارستان مرجع استان است.

وی ادامه داد: با کمک های خیران و اتاق بازرگانی تقریبا رفع کمبودها هم تا حدودی انجام شده است و در این رابطه باید تاکید داشت که همراهی مردم خیلی خوب بوده و با اطلاع رسانی صورت گرفته، همراهی خوبی داشتیم .

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به سوال رئیس جمهوری مبنی بر اینکه آیا استان از پیک دوران کرونا عبور کرده است، گفت: از ابتدا هدفمان این بوده که شیب بیماری را در استان کند کنیم و با شیب ملایم سیر ادامه یافته و سه روز اخیر میزان ابتلا و موارد مثبت آزمایشگاهی به طور قابل توجهی کم شده است اما واقعا نمی توان پیش بینی کرد بعد از سفرها به چه شکل می رسیم زیرا  رفتار ویروس هم قابل پیش بینی نیست.

وی در پاسخ به سوال دیگر ریاست جمهوری مبنی بر اینکه آیا مورد بستری از مسافران مبتلا به کرونا در استان کرمان داشته اید نیز گفت: از مسافران نوروزی کسی در بیمارستان بستری نداریم.

رئیس جمهوری درباره وضعیت تخت های بخش مراقبت های ویژه نیز سوال کرد که رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان چنین پاسخ داد:  ۲۵۶ تخت مراقبت های ویژه در نظر داریم که اکنون ۴۶ نفر در آنها بستری هستند.

کرمان در زمینه کرونا وضعیت بهتری نسبت به میانگین کشوری دارد

سرپرست جمعیت هلال احمر کشور نیز دراین نشست گفت: اوضاع کرونا در استان کرمان از میانگین کشوری به مراتب وضعیت بهتری دارد و زحمات زیادی در این استان کشیده شده و کرونا به خوبی کنترل شده و تعداد مبتلا و فوتی ها به مراتب از میانگین کشوری پایین تر است که جای تقدیر دارد.

کریم همتی ادامه داد: در بحث سیل ۲۰ استان کشور متاثر بودند که چهار استان جنوبی کشور بیشترین تاثیر را داشته اند و جنوب کرمان هم بیشترین خسارت را دیده است.

وی ادامه داد: در هلال احمر هماهنگی و هشدارها داده شده و ۱۵ هزار نفر در استان‌ها امدادرسانی و یک هزار و ۵۰۰ نفر نیز اسکان اضطراری داده شده اند.

وی تاکید کرد: تاکنون همه چیز به خوبی کنترل شده ، اوضاع جدی و بحرانی نداریم.

سرپرست جمعیت هلال احمر کشور در پاسخ به سوال رئیس جمهوری مبنی بر اینکه مساله مشارکت مردم در سیل های اخیر و کمک های مردم چگونه بوده است، گفت: نسبت به حوادث مشابه کمک های خوبی شده و هزار نفر از نیروهای داوطلب کار خدمت رسانی را انجام دادند و رسیدگی ها به مردم انجام شده  و هم حضور نیروهای امدادی در منطقه خوب بوده است.

رئیس جمهوری در پایان گفت: از شما می خواهیم سلام من را به مردم بسیار خوب در استان کرمان که همیشه افتخار افرین بوده و مردان بزرگی چون ایت الله هاشمی رفسنجانی و سردار سلیمانی که جزو افتخارات تاریخ کشور بوده اند را تربیت کرده اند، برسانید زیرا  همواره این مردم خدوم و افتخارافرین بودند و امیدواریم و از این بیماری هم سریع عبور کنیم و خسارت های سیل هم جبران می‌شود و در راستای اجرای طرح سیل بند مورد نظر نیز کمک خواهد شد.