قم-ایرنا- رییس مجمع سلامت قم با انتقاد از تصمیم جدید درباره دریافت ۱۰ درصد هزینه‌های درمان بیماران با مشکلات حاد تنفسی و کرونایی، گفت: این اقدام مانع از مراجعه بسیاری از مبتلایان به مراکز درمانی می‌شود.

حسن آقاجانی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با ایرنا، اضافه کرد: درحالی‌که شرایط اقتصادی مردم به دلیل شیوع  کرونا افت شدید پیداکرده و  اقشار متوسط و ضعیف در فشار بیشتر اقتصادی هستند اجرای این سیاست مانع از معرفی افراد مبتلا به دلیل عدم تامین هزینه‌های درمان می‌شود.

 وی ادامه داد: وقتی بسیاری از کادر درمانی، پزشکان و پرستاران، گروه‌های جهادی، بخش خصوصی و خیرین و  به‌صورت جهادی در میدان مبارزه با این ویروس هستند؛ دریافت فرانشیز به هر دلیل و توجیهی، تمام تلاش‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

رییس مجمع خیرین سلامت استان قم گفت: اگر بحران کرونا شرایط جنگی است پس تدابیر متناسب با این شرایط نیز باید اندیشیده شود ،چرا وقتی همه به دنبال کمک به بهبود این شرایط و مقابله با کرونا هستند، باید شاهد چنین دستورالعملی از سوی وزارت بهداشت باشیم.

آقاجانی افزود: از سران قوا به‌ویژه ریاست مجلس شورای اسلام و نماینده مردم قم در خانه ملت، درخواست می‌کنم نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و در جهت حل این مشکل که سبب مشکلات بزرگ‌تری خواهد شد اقدامی عاجل کنند.

وی اضافه کرد: وقتی همه پای‌کار هستند چرا بیمه‌ها هزینه‌های درمان بیماران کرونایی را بر عهده نمی‌گیرند؟، تمام بخش‌های دولتی، خصوصی و جهادی با تمام توان در مقابل این ویروس صف‌آرایی کرده‌اند و در این  وضعیت اتخاذ چنین تصمیماتی سبب دل‌نگرانی بیماران می‌شود.

رئیس مجمع خیرین سلامت قم با اشاره به شرایط خاص کشور و وضعیت بد اقتصادی مردم تصریح کرد: بیماران نباید دغدغه دیگری جزء درد بیماری داشته باشند و دغدغه ندادن پیکر متوفیان به خاطر نداشتن پول و دریافت مبالغ درمان باید برطرف شود.

وی در پایان اظهار داشت:  تامین تجهیزات درمان و ارتقای امکانات، وظیفه دولت است که آن را رفع کند نه اینکه بحران جدیدی بیافریند.

از آغاز سال نو خبری در قم منتشر و سپس از سوی همراهان بیماران مورد تایید قرار گرفت که کلیه بیمارستان مربوط به کرونا از این پس باید 10 درصد هزینه درمان را بعنوان فرانشیز پرداخت کنند و دیگر درمان این بیماران رایگان نیست، این امر با واکنش های مختلفی مواجه شد، برخی آن را عاملی برای هوشیاری بیشتر به شهروندان برای رعایت هر چه بیشتر توصیه های پزشکی و قرنطینگی خانگی دانسته و از آن استقبال کردند و برخی دیگر آن را عامل دیگری برای تشدید فشارها بر خانواده بیماران و درگذشتگان دانسته و خواستار لغو آن شدند. 

این در حالی بود که دکتر نمکی وزیر بهداشت اوایل اسفندماه گذشته در جمع خبرنگاران گفته بود: از آنجا که رایگان بودن بهداشت از اصول کشور ما محسوب می‌شود، خدمات رسیدگی، شناسایی و درمان در این زمینه هم برای مردم بی هزینه است و هیچ گونه مبلغی حتی فرانشیز هم از موارد مشکوک به کرونا یا آنفلوآنزا دریافت نمی‌شود.

در حال حاضر پنج بیمارستان «علی ابن ابیطالب(ع)»، «امام رضا(ع)»، «شهید بهشتی»، «کامکار – عرب‌نیا» و «نکویی – هدایتی – فرقانی» در شهر قم برای مداوای بیماران کووید ۱۹ ناشی از ویروس کرونا اختصاص یافته‌اند.

تا ساعت ۱۴ روز گذشته ششم فروردین‌ماه ۴۷۵ تن از مردم قم به دلیل مشکلات حاد تنفسی و یا ابتلا به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند؛ طی ۲۴ ساعت گذشته ۶۰ تن از بیماران با بهبودی از مراکز درمانی ترخیص شدند که ۲۰ تن از آن‌ها در شیفت صبح امروز بوده‌ است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

طبق آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت، تا روز ۶ فروردین ۹۹ و بر اساس یافته‌های قطعی آزمایشگاهی، ۲ هزار و ۲۰۶ مورد جدید ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و مجموع مبتلایان به این بیماری در ایران به ۲۷ هزار و ۱۷ تن رسیده است.

ازاین‌بین تاکنون ۹ هزار و ۶۲۵ تن از مبتلایان به کووید ۱۹ در کشور، بهبودیافته و ترخیص شده‌اند  و با جان‌باختن ۱۴۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در طول ۲۴ ساعت گذشته، تعداد درگذشتگان بر اثر این بیماری تا ۶ فروردین ۱۳۹۹ به ۲ هزار و ۷۷ تن رسید./