هر چند استان مرکزی در کشور به صنعتی بودن شهرت دارد، اما به واقع در این استان ظرفیتهای مختلف دیگری برای رسیدن به جهش تولید وجود دارد و ۶۵ درصد از جمعیت این استان را کارگران توانمند تشکیل میدهند که تاکنون در راستای اقتصاد مقاومتی و رونق تولید برای کشور و استان مرکزی گامهای بلندی برداشتهاند.
بخش تعاون یکی از ظرفیتهای استان مرکزی است که تاکنون پنج هزار و ۵۰۰ شرکت تعاونی در این استان تشکیل شده و با وجود فعالیت ۲ هزار و ۳۰۰ شرکت تعاونی فعال، بیش از ۲۰ هزار فرصت شغلی در استان مرکزی ایجاد شده و این بخش در سالهای گذشته در راستای اقتصاد مقاومتی و رونق تولید نیز سهم به سزایی داشته و به طور قطع در راستای جهش تولید نیز رسالت سنگینی برعهده دارد.
استان مرکزی در ۲ سال گذشته جزو استانهای برتر به لحاظ کاهش نرخ بیکاری بوده و با وجود شرایط اقتصادی حاکم بر کشور و مشکلات اقتصادی و تحریمها، موفق به کاهش کاهش نرخ بیکاری شده به طوری که ۱۵ هزار اشتغال در سال ۹۸ در بخشهای مختلف استان ایجاد شد که این مهم بیانگر مسیر هموار برای رسیدن به جهش تولید در این استان است.
استان مرکزی سال رونق تولید را به خوبی سپری کرد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: این استان در طول سالهای اخیر و به دلیل برخی واگذاریهای صنایع به بخش خصوصی با مشکلات زیادی در حوزه کارگری دست و پنجه نرم کرد اما پارسال با تصمیمات خوب ملی و پیگیریهای مستمر استاندار مرکزی و پیگیری موثر استانی توفیقات خوبی در حل مشکلات این بخش داشت.
«محمدتقی آبایی هزاوه» افزود: در سال ۹۸، تعداد کارگران دارای حقوق معوق این استان نسبت به سال ۹۷، کاهش ۷۶ درصدی داشت و تعداد کارگران دارای حقوق معوق به یکهزار و ۱۹۷ نفر رسید که تعداد این افراد در اسفندماه سال ۹۷ به پنج هزار و ۱۱۷ نفر رسیده بود.
وی بیان کرد: استان مرکزی در سال ۹۸ در حوزه کارگری، پایانِ سال آرامی را پشت سرگذاشت که این مهم نوید بخش روزهای بهتر در سال جهش تولید و رسیدن به اتفاقات خوب و اثرگذار بیشتر در جامعه کار و تولید این استان است.
شمار بیمهشدگان اجباری مشمول ماده ۱۴۸ قانونکار در این استان در سال ۹۸ از مرز ۱۲ هزار نفر گذشت که این مهم بیانگر افزایش آمار اشتغال در استان مرکزی و شرایط خوب کار و تولید بود. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: شرکتهای دارای حقوق معوق استان مرکزی در پایان اسفندماه سال ۹۸ به ۲۷ واحد رسید که تعداد این واحدها در نسبت به مشابه سال ۹۷ که ۵۱ واحد بوده، ۴۸ درصد کاهش داشته است.
آبایی هزاوه تصریح کرد: کارگران این استان در اسفندماه پارسال در مجموع ۸۶ ماه حقوق معوق داشتند که این رقم در سال ۹۷، به ۱۷۲ ماه رسیده بود و در این مدت تعداد ماههای معوق کارگران استان مرکزی ۵۰ درصد کاهش یافت.
وی گفت: پارسال از مجموع ۱۲ شهرستان استان مرکزی، هیچ واحدی در پنج شهرستان آشتیان، خنداب، فراهان، کمیجان و محلات دارای حقوق معوق نبودند و شهرستان ساوه با هشت واحد بیشترین سهم در واحدهای دارای حقوق معوق در این استان را در سال ۹۸ به خود اختصاص داد و پس از آن شهرستان اراک با ۶ واحد دارای حقوق معوق در جایگاه دوم قرار داشت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی عنوان کرد: حقوق کارگران واحدهای بزرگ و مشکلدار شهرستان اراک از جمله هپکو و آذرآب تا پایان بهمنماه سال ۹۸ همراه عیدی و پاداش آخر سال این قشر پرداخت شد و حقوق اسفندماه این شرکتها نیز در فروردینماه پرداخت میشود.
وی گفت: شرکت نورد لوله و شرکت پروفیل صفا شهرستان ساوه نیز که چندین سال دارای حقوق معوق چهار تا پنج ماهه بوده، در سال ۹۸ تا پایان بهمنماه با کارگران خود تسویه کردند و پیشبینی میشود با بهرهبرداری از خط تولید جدید شرکت پروفیل صفا، بیش از ۵۰۰ فرصت شغلی جدید دیگر در سال ۹۹ در شهرستان ساوه ایجاد شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی اضافه کرد: ۵۳۴ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال پارسال در قالب یکهزار و ۲۷۸ طرح به افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی این استان (کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و بنیاد شهید) پرداخت شد که منجر به اشتغال یکهزار و ۳۸۹ نفر شد.
آبایی هزاوه گفت: سهم کلی تسهیلات اشتغال نهادهای حمایتی استان مرکزی در سال گذشته، ۹۱۰ میلیارد ریال بود که تا پایان سال ۶۰ درصد این مبلغ پرداخت شد و بقیه آن در سال جدید دنبال میشود.
وی گفت: ۱۰ استان کشور پارسال مجری پرداخت سرمایه کار بلاعوض برای توسعه طرحهای خُرد کشور انتخاب شده بودند که استان مرکزی یکی از این استانها بود و در این راستا سرمایه کار بلاعوض به ۱۵ طرح خرد پرداخت شد و تنها پنج استان مجری موفق به اعطای این تسهیلات شدند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: شمار بیمهشدگان اجباری مشمول ماده ۱۴۸ قانونکار در این استان در سال ۹۸ از مرز ۱۲ هزار نفر گذشت که این مهم بیانگر افزایش آمار اشتغال در استان مرکزی و شرایط خوب کار و تولید بود.
آبایی هزاوه اظهار داشت: شمار بیمهشدگان اصلی و تبعی استان مرکزی در سال گذشته، به ۷۸۸ هزار و ۲۱۱ نفر و شمار مستمریبگیران اصلی و تبعی به ۱۷۸ هزار و ۲۸۲ نفر و مجموع افراد زیر پوشش تامین اجتماعی در این استان به ۹۶۶ هزار و ۴۹۳ نفر رسیده است.
وی گفت: ۶۵ درصد از جمعیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفری استان مرکزی پارسال زیر پوشش سازمان تامین اجتماعی بودند که این میزان ۱۱ درصد از میانگین کشوری که ۵۴ درصد جمعیت را شامل شد، بیشتر بود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: شمار بیمهشدگان مشمول قانون کار در این استان نیز در سال ۹۸، از ۱۹۶ هزار و ۱۹۱ نفر به ۲۰۵ هزار و ۱۷۶ نفر افزایش یافت.
آباییهزاوه عنوان کرد: پارسال یکهزار و ۶۴۶ نفر بیمهشده اجباری جایگزین نیروهای بازنشسته شد و هشت هزار و ۹۸۵ نفر نیز به جمعیت بیمه اجباری مشمول قانون کار این استان افزوده شده که رقمی قابل توجه و بیانگر رونق تولید بود.
وی بیان کرد: ۲ هزار و ۲۰۷ نفر نیز در سال گذشته به بیمه شدگان صندوق روستایی و عشایری استان مرکزی اضافه شدند که مجموع بیمهشدگان این صندوق نیز به ۵۸ هزار نفر رسیده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: تعداد مقرریبگیران بیمه بیکاری این استان در سال گذشته حدود ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه قبل از آن کاهش یافت که این نیز دلیلی بر رونق تولید و اشتغال و فراهم شدن زمینه برای رسیدن به جهش تولید در استان مرکزی است.
۱۸ طرح اقتصاد مقاومتی برای سال جهش تولید در استان مرکزی تایید شد
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی نیز گفت: پارسال ۲۴ طرح اقتصاد مقاومتی بزرگ در این استان به بهرهبرداری رسید که استان مرکزی به لحاظ بهرهبرداری از طرحهای اقتصاد مقاومتی رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داد و بهرهبرداری از آنها نقش موثری در رونق اقتصادی داشت.
«رقیه یادگاری» افزود: ۲۴ طرح اقتصاد مقاومتی نیز برای سال جاری به ارزش چهل و پنج هزار ریال و ۴۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری ارزی در استان مرکزی معرفی شده بود که تاکنون ۱۸ طرح آن تایید و نهایی شده است و امید است سایر طرحهای معرفی شده نیز تایید شود.
وی بیان کرد: به طور قطع اجرای این طرحها در کنار سایر ظرفیتها و توانمندیهای موجود در استان مرکزی، نقش موثری در رسیدن به جهش تولید دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی ادامه داد: پارسال بیش از ۲۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ و رونق تولید به ۲ هزار و ۱۴۰ واحد تولیدی این استان پرداخت شد که نقش موثری در حفظ اشتغال، ایجاد اشتغال جدید و رونق تولید داشت و زمینه را برای جهش تولید نیز توسط این واحدها فراهم شده است.
۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ و رونق تولید پارسال به ۲ هزار و ۱۴۰ واحد تولیدی این استان پرداخت شد که نقش موثری در حفظ اشتغال، ایجاد اشتغال جدید و رونق تولید داشت و زمینه را برای جهش تولید نیز توسط این واحدها فراهم شده است.
یادگاری عنوان کرد: ۱۱۹ نشست ستاد راهبردی و مدیریت اقتصاد مقاومتی از سال ۹۵ تا پایان سال ۹۸ در استان مرکزی برگزار شده که ۲۳ نشست آن در سال گذشته برگزار شد و این استان در سال ۹۵ رتبه دوم، سال ۹۶ رتبه پنجم و سال ۹۷ رتبه دوم را در برگزاری و پیگیری سیاستهای اقتصاد مقاومتی در سطح کشور به دست آورد.
وی عنوان کرد: بررسی وضعیت واحدهای بزرگ و واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل استان مرکزی از جمله مهمترین رویکردهای برگزاری نشست ستاد راهبردی و مدیریت اقتصاد مقاومتی در استان بوده که تصمیمات خوبی برای گرهگشایی از این مشکلات در سال ۹۸ صورت گرفت که زمینه را برای جهش تولید فراهم ساخته است.
۱۵ هزار فرصت شغلی در استان مرکزی ایجاد شد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز گفت: بیش از ۱۵ هزار فرصت شغلی پارسال در نقاط مختلف این استان ایجاد شد که نسبت به سال ۹۷، افزایش ۲۰ درصدی را نشان داد.
«سعید فرخی» با بیان اینکه سه هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال در سال ۹۸ به استان مرکزی تخصیص یافت که ۲۴ میلیارد ریال از رقم ابلاغی به این استان بیشتر بود، افزود: پارسال استان مرکزی در بحث رونق تولید با توفیقات خوبی همراه بود و به طور قطع در جهش تولید نیز گامهای بلندی خواهد برداشت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی بیان کرد: پارسال ۲ هزار و ۶۹۸ طرح اشتغال روستایی با رقمی بالغ بر چهار هزار و ۱۳ میلیارد ریال با پنج هزار و ۹۰۲ فرصت شغلی به بانکهای عامل معرفی شد که از این میزان ۲ هزار و ۳۲۳ طرح با رقمی بالغ بر یکهزار و ۱۲۳ میلیارد ریال با چهار هزار و ۷۷۲ فرصت شغلی در بانکهای عامل این استان مصوب شد.
استان مرکزی در سال گذشته در بحث رونق تولید توفیقات خوبی داشت و به طور قطع در جهش تولید نیز گامهای بلندی خواهد برداشت.
فرخی تصریح کرد: ۲ هزار و ۲۶۳ طرح اشتغال روستایی با رقمی بالغ بر ۲ هزار و ۸۶۹ میلیارد ریال منجر به عقد قرارداد شد و ۲ هزار و ۲۴۶ طرح با رقمی بالغ بر ۲ هزار و ۷۲۴ میلیارد ریال پرداخت شد که چهار هزار و ۲۲۳ فرصت شغلی به دنبال داشت.
سال ۹۸ با همه فراز و نشیبها سرشار از موفقیتهای بزرگ برای استان مرکزی بود
استاندار مرکزی هم گفت: بحث رونق تولید در سال ۹۸ با جدیت دنبال شد و به رقم همه فشارها و تحریمهای ظالمانهای که توسط آمریکا متوجه کشور شد و تمرکز آن بر مردم بود، استان مرکزی شاهد موفقیتهای خوبی در تولید و رونق اقتصادی بود که این مهم به عزم و همت همه مردم به ویژه تولیدکنندگان، کارگران و دست اندرکاران و سرمایه گذاران محقق شد.
سید «علی آقازاده» افزود: استان مرکزی در سال ۹۸ به مرز یک میلیارد دلار در صادرات غیرنفتی رسید که این امر نیز یکی دیگر از موفقیتها بود که با وجود آنکه تحریمها به شدت حداکثری رسیده بود اما تولیدکنندگان این استان رکورد صادرات ۹۷ خود را حفظ کردند.
وی بیان کرد: امکانات استان مرکزی برای جهش تولید نیز بسیج شده و با وجود توانمندیهای بالایی که در حوزههای مختلف دارد، در این مسیر نیز توفیقات چشمگیری کسب خواهد کرد.
استان مرکزی با وجود توانمندیهای بالایی که در حوزههای مختلف دارد، در تحقق جهش تولید توفیقات چشمگیری کسب خواهد کرد.
استان مرکزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است و در این استان که به عنوان پایتخت صنعت ایران شهرت دارد، حدود سه هزار واحد صنعتی بزرگ، متوسط و کوچک ایجاد شده است.
مقام معظم رهبری در پیام نوروزی خود سال ۱۳۹۹ را به عنوان سال جهش تولید نامیدند.