قزوین – ایرنا – معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین گفت: طرح فاصله گذاری اجتماعی و اعمال سختگیری بر رفت و آمدها از ساعت ۱۲ امشب در قزوین همزمان با سراسر کشور اجرا می‎شود و تا ۲۰ فرودین ماه به مدت ۲ هفته ادامه خواهد یافت.

منوچهر حبیبی روز پنجشنبه در نشست خبری با تبریک حلول سال جدید و به ویژه ایام شعبانیه، افزود: ایام نوروز امسال با شیوع ویروس کرونا مصادف شد و محدودیت‌ها و مشکلاتی را برای کشور و شهروندان به وجود آورد.

وی افزود: بعد از انتخابات مجلس شورای اسلامی که این موضوع در استان آشکار شد اقدامات زیادی از سوی دستگاه‌های مختلف به مرحله اجرا درآمد البته تا هشتم اسفندماه مورد مثبتی از کرونا را در استان نداشتیم.

 حبیبی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای مقابله با کرونا در استان، گفت: کنترل محورهای ورودی به استان، بستن بازار سنتی، مجتمع‌های تجاری، تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها، تب سنجی مسافران، آماده سازی بیمارستان‌ها و راه اندازی ۲۰۰ تخت نقاهتگاهی از جمله اقدامات صورت گرفته در این زمینه بود.

حبیبی گفت: به نظر می‌رسد نیاز است که اقدامات سخت‌تر و جدی‌تری در این زمینه صورت گیرد اگرچه ارزیابی‌ها نشان می‌دهد ۷۰ درصد مردم با توصیه‌ها، آموزش‌ها و تاکیدهای خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها موارد بهداشتی را رعایت کرده‌اند ولی ۳۰ درصدی که این موارد را رعایت نمی‌کنند برای دیگران مشکل ساز می‌شوند.

معاون استاندار گفت: در همین راستا طرح فاصله گذاری اجتماعی یا دستورالعمل کاهش زنجیره انتقال بیماری کرونا توسط وزیر کشور تهیه و برای اجرا به استان‌ها ابلاغ شده است.

وی افزود: کاهش تماس‌ها و قطع زنجیره انتقال یکی از راه‌های پیشگیری از بیماری‌های واگیردار است و هر کشوری به تناسب فرهنگ و شرایط خود یکی از راه‌های مقابله با این ویروس را اتخاذ می‌کند.

حبیبی با اشاره به اهداف این طرح، گفت: کمک به قطع زنجیره انتقال ویروس با کاهش تماس‌ها و برگزار نکردن اجتماعات، حذف ترددهای غیرضروری در سطح کشور، هدایت، راهبری، نظارت و کنترل اقدامات در راستای تحقق سیاست‌ها و تدابیر ستادی در سطح ملی و استانی، ایجاد تعامل و هم افزایی بین دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی، سرعت بخشیدن به مدیریت و پیشگیری از توسعه بیماری، محدودسازی گسترش بیماری و اعتماد سازی و آرامش در سطح جامعه از جمله اهداف این طرح است. 

معاون استاندار ادامه داد: در این طرح صرفا افراد بومی ساکن در هر شهر مجاز به ورود به آن شهر هستند و از ورود افراد غیرساکن جلوگیری می‌شود.

وی گفت: خروج افراد غیرساکن و مسافر از شهرهای محل حضور فعلی برای رفتن به محل سکونت خود بلامانع است اما باید از محورهای کمربندی خارج شده و در طول مسیر هم اجازه ورود به شهرهای دیگر را نخواهند داشت.

این مسوول با اشاره به نحوه شناسایی افراد ساکن و بومی در این طرح، افزود: کلیه رفت و آمدها با استفاده از کارت ملی، پلاک خودرو و بیمه نامه خودرو صورت می‌گیرد و تیمی مرکب از نماینده فرماندار، نیروی انتظامی، دانشگاه علوم پزشکی، ثبت احوال و .. بر این کار نظارت می‌کنند

حبیبی گفت: مدارس و دانشگاه‌ها، پارک‌ها، بوستان‌ها، تفرجگاه‌ها، استخرها و محل تجمعات در استان تا ۲۰ فرودین ماه تعطیل هستند و اصناف و مشاغل مشمول مقررات نیز در این طرح به سه گروه تقسیم بندی شده اند.

وی افزود: گروه یک باید کاملا فعال باشند، گروه دوم که باید تعطیل باشند و گروه سوم که به اقتضای هر استان تصمیم گیری می‌شوند.

حبیبی گفت: گروه یک شامل اصناف و مراکز عرضه مواد غذایی و کالاهای ضروری مردم و بهداشتی و ضد عفونی و دارو هستند که باید فعال باشند و خدمات خود را به مردم ارایه کنند.

وی اضافه کرد: در گروه دیگر شامل دانشگاه‌ها و مدارس، پاساژها، مهدکودک‌ها، نمایشگاه‌های حضوری، تالارهای پذیرایی و برگزاری مراسم، قهوه خانه‌ها، چایخانه‌ها، استخرها، باشگاه‌های ورزشی، بازار روزهای موقت، باغ وحش‌ها، آموزشگاه‌ها، سینماها و تئاترها،مراکز شماره گذاری خودرو، آرایشگاه مردانه و زنانه، رستوران‌ها و مراکز عرضه غذا و مکان‌های برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی باید تا ۲۰ فروردین ماه تعطیل باشند.

این مسوول افزود: ادارات دولتی برابر بخشنامه صادره حداکثر با یک سوم ظرفیت و به صورت شیفت بندی باید فعال باشند و مدیران دستگاه‌ها و معاونان استانی و مدیران شهرستانی در محل کار حضور یابند.

تعطیلی دستگاه‌های غیرضروری در استان قزوین

معاون استاندار گفت: دستگاه‌های اجرایی به گروه ضروری و غیرضروری تقسیم شده اند و دستگاه‌های ضروری شامل دانشگاه علوم پزشکی، هلال احمر، نیروی انتظامی، سازمان صمت و تعزیرات باید تمام وقت با تمام ظرفیت کار کنند.

وی با اشاره به دستگاه‌هایی که با یک سوم کارمندان می‌توانند به صورت شیفت بندی کار کنند، افزود: دستگاه‌های خدمات رسان آب، برق و گاز، ثبت احوال، شهرداری، حمل و نقل و راهداری، شرکت غله و خدمات بازرگانی، جهاد کشاورزی، پزشکی قانونی، دامپزشکی، اداره کل گمرک، هواشناسی، شرکت پخش فراورده‌های نفتی،انتقال خون، پشتیبانی دام، راه و شهرسازی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌توانند با یک سوم کارمندان و با حضور مدیر و معاونان استانی و شهرستانی به فعالیت خود ادامه دهند.

معاون سیاسی استاندار قزوین با بیان اینکه برگزاری هرگونه مراسم اعم از رسمی و غیررسمی که موجب تجمع شود، ممنوع است، افزود: تردد خودروهای امدادی، پلیس، حمل بار و کالاهای مایحتاج مردم مشمول ممنوعیت نیست ولی با مابقی ترددها برخورد خواهد شد.

وی اضافه کرد:ادارات بیمه سلامت، استاندارد، ثبت احوال، ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرکت‌های خدمات رسان آب منطقه‌ای، پست و محیط زیست و ... می‌توانند تا فروردین ماه با تعیین کشیک خدمات رسانی داشته باشند و بعد از آن مجددا در خصوص نحوه فعالیت رسانی آنها تصمیم گیری می‌شود.

معاون استاندار گفت: کلیه مدیران کل دستگاه‌ها، معاونان و مدیران شهرستانی، دهیاران و بخشداران باید در تمامی این ایام در محل کار حضور داشته باشند و کلیه کارکنان و مدیران دستگاه‌ها در آماده باش قرار داشته باشند.

متخلفان از طرح ۵۰۰ هزار تومان جریمه می شوند

معاون استاندار با اشاره به ضمانت اجرای طرح، گفت: کسانی که این طرح را رعایت نکنند خودروهای آنها به مدت یک ماه با اخذ کلیه هزینه‌های جانبی متوقف شده و مبلغ ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی می‌شوند.

وی افزود: واحدهای صنفی غیرضرور که باید تعطیل شوند در صورت سرپیچی با هماهنگی سازمان تعزیرات به مدت یک ماه پلمب می‌شوند.

حبیبی با اشاره به اصنافی که در هرشرایطی دایر هستند، افزود: فروشگاه‌های زنجیره ای، نانوایی‌ها، مراکز بهداشتی و درمانی خصوصی و دولتی، داروخانه‌ها، مراکز دامپزشکی ،سوپرمارکت‌ها، میوه فروشی‌ها، محصولات پروتئینی، قصابی‌ها، مرغ فروشی‌ها، ماهی فروشی‌ها، جایگاه‌های سوخت، لبنیات فروشی‌ها و پخش دارو و مواد غذایی اصناف و مشاغلی هستند که تحت شرایط تعطیلی نخواهند بود.

وی افزود: انتظارمی‌رود مردم در طرح کاهش زنجیره انتقال یا فاصله گذاری اجتماعی همکاری داشته باشند تا شاهد موفقیت این طرح و کنترل و کاهش ویروس کرونا در استان باشیم.