تهران- ایرنا- مدیرکل پیشگیری و بهداشت روانی بنیاد شهید و امور ایثارگران اقدامات این بنیاد برای مقابله با بیماری کرونا در جامعه ایثارگری را تشریح کرد.

به گزارش روز پنجشنبه ایثار، محمداسماعیل علی‌پور با اشاره به اقدامات بنیاد شهید و امور ایثارگران پیش از شیوع بیماری کرونا گفت: بنیاد شهید از نخستین دستگاه‌ها در زمینه مقابله با بیماری کرونا بود؛ بر این اساس پیش از شیوع بیماری کرونا کمیته‌ای برای پیشگیری از این بیماری راه‌اندازی شد که معاونت‌های مرتبط از جمله معاونت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اعضاء این کمیته به شمار می روند.

وی افزود: معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز اقدام به تشکیل یک کارگروه مجزا کرد جهت تسریع تصمیم‌گیری‌ها و اقدامات مرتبط با پیشگیری از ویروس کرونا کرد.
علی پور ادامه داد: نخستین مصوبه کمیته پیشگیری از کرونا توزیع مواد ضدعفونی کننده در تمام مراکزی از بنیاد بود که مورد مراجعه جامعه ایثارگری هستند و این مواد در نقاط مختلفی از ساختمان‌های بنیاد در سراسر کشور قرار گرفتند. همچنین دستورالعمل پیشگیری از کرونا پیش از شیوع این ویروس در کشور تهیه و به تمام ادارات کل بنیاد در سراسر کشور ابلاغ شد. در روزهای نخست نیز یک پیامک هشداردهنده‌ از سوی بنیاد شهید برای تمام ایثارگران ارسال شد.
مدیرکل پیشگیری و بهداشت روانی بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: تعدادی کلیپ و فیلم آموزشی نیز برای آموزش و ارائه اطلاعات در زمینه بیماری کرونا برای جانبازان نخاعی تولید و در شبکه‌های اجتماعی و اینترنت بارگذاری شده است.
علی‌پور در خصوص توزیع اقلام بهداشتی برای ایثارگران نیز گفت: سراسر کشور در تهیه اقلام بهداشتی با مشکل روبرو بود، اما با پیگیری تمامی مراجع ۱۰ هزار بسته حاوی محصولات پیشگیرانه بهداشتی را با همکاری بیمه دی تهیه و در اختیار گروه‌های ایثارگری با ریسک بالا از جمله جانبازان شیمیایی، قطع نخاع، دو چشم نابینا و برخی از جانبازان که دارای مشکلات سیستم ایمنی و پیوند اعضا هستند؛ قرار گرفت.
وی افزود: همچنین مبلغی به ادارات کل بنیاد شهید و امور ایثارگران داده شد تا استان‌ها نیز به صورت مستقیم اقدام به تهیه اقلام بهداشتی کنند؛ استان‌ها نیز به جز موارد تهیه شده توسط ستاد مرکزی بنیاد، محصولات بهداشتی پیشگیرانه و ضدعفونی را تهیه و در اختیار ایثارگران قرار داده‌اند.
مدیرکل پیشگیری و بهداشت روانی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: دستورالعمل‌های بهداشتی و پیشگیری نیز به صورت منظم بر اساس اطلاعیه‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به روز می‌شوند و در اختیار حوزه‌های مختلف بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار می‌گیرند.
علی‌پور در خصوص بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز گفت: دستورالعمل‌های ضدعفونی، شناسایی و نحوه مواجهه با بیماری کرونا برای بیمارستان‌های ساسان، خاتم‌الانبیاء (ص)، شهید مصطفی خمینی و بیمارستان‌های روانپزشکی بنیاد ارسال شده است. در تهران در دو بیمارستان ساسان و شهید مصطفی خمینی بخش‌هایی برای بستری بیماران مبتلا به بیماری کرونا در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در بیمارستان خاتم‌الانبیاء (ص)  برای جلوگیری از ایجاد آلودگی بخشی برای بیماری کرونا در نظر گرفته نشده است تا ایثارگرانی که نیاز به استفاده از خدمات درمانی دیگر دارند با حضور و بستری در این بیمارستان با خطر ابتلا به کرونا ویروس روبرو نباشند.
علی پور ادامه داد: ایثارگران در استان‌هایی که بنیاد دارای بیمارستان و مرکز درمانی مستقل نیست از خدمات عمومی ارائه شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استفاده می‌کنند و بیمه تکمیلی درمان ایثارگران نیز تمام هزینه‌های مربوطه در بیمارستان‌های طرف قرارداد را به صورت مستقیم پوشش می‌دهد.
مدیرکل پیشگیری و بهداشت روانی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به برنامه‌های تدارک دیده شده جهت پایش شرایط سلامتی ایثارگران گفت: براساس هماهنگی صورت گرفته با شرکت بیمه دی به عنوان شرکت عهده‌دار بیمه تکمیلی درمان ایثارگران مقرر شده تلفن تعدادی از پزشکان معتمد در استان‌ها در اختیار ایثارگران قرار گیرد تا به منظور جلوگیری از خروج ایثارگران از منزل یا حضور پزشک در منزل و کاهش خطر ابتلای ایثارگران به بیماری، وضعیت این عزیزان از طریق تماس تلفنی بررسی شود. این کار در حال حاضر آغاز و به زودی در سطح گسترده‌تری انجام خواهد شد.
علی‌پور تأکید کرد: توزیع اقلام بهداشتی توسط بنیاد برای ایثارگران آسیب پذیر و دارای ریسک بالاتر هم انجام شده است و با توجه به نامگذاری سال جاری به عنوان جهش تولید»تولید این محصولات باید افزایش و در دسترس همگان قرار گیرد.

کیانوش جهانپور روز پنجشنبه درباره آخرین وضعیت ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور و فوت ناشی از آن گفت: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس یافته های آزمایشگاهی، ۲۳۸۹ مورد جدید ابتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و با این حساب، مجموع بیماران مبتلا به این بیماری تا امروز ۷ فروردین ۱۳۹۸ به ۲۹ هزار و ۴۰۶ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۱۰ هزار و ۴۵۷ نفر از مبتلایان به این بیماری، بهبود یافته و ترخیص شده اند.

وی افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵۷ نفر از بیماران کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و در مجموع، شمار درگذشتگان بر اثر این بیماری به ۲۲۳۴ نفر افزایش یافت.