تهران - ایرنا - شبکه بی‌بی‌سی روز سه‌شنبه در گزارشی از ولینگتن اعلام کرد، بعد از آنکه وزیر بهداشت نیوزیلند به همراه خانواده مقررات قرنطینه را شکست و در ساحل دریا رانندگی کرد، با ابراز پشیمانی از این عمل، خود را "احمق" خواند و استعفایش را تقدیم نخست‌وزیر کرد.

بر اساس این گزارش، دیوید کلارک، وزیر بهداشت این کشور با اعتراف به نابخردی خود پذیرفت که رانندگی به طول ۲۰ کیلومتر کنار ساحل مصداق نقض مقررات قرنطینه عمومی است، لذا معترف و پشیمان از این اقدام، ضمن حفظ پست خود در این شرایط بحرانی تا اطلاع ثانوی، استعفای خود را نیز تقدیم "جاسیندا آردرن" نخست وزیر کرد.

از آنجایی که کلارک در کابینه جایگاه نخست را داشت، با ارتکاب  این عمل موقعیت شغلی دوم خود را که دستیاری وزیر دارایی بود کاملا از دست داد و منتظر است نخست وزیر در باره استعفای او از پست وزارت نیز تصمیم بگیرد.

یکشنبه گذشته نیز یک مقام ارشد بهداشتی و درمانی اسکاتلند به سبب انجام دو سفر به منزل دوم در مدت قرنطینه از مقام خود استعفا داده بود.

اما این حادثه در نیوزیلند درحالی رخ داد که دولت این کشور در 25 مارس (5 فروردین) به دلیل افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا اطلاعیه سطح چهار وضعیت فوق العاده را صادر کرده بود و از قضا وزیر بهداشت نیز در اولین هفته اعلام این وضعیت فوق العاده به سواحل "دکتر دونده" سفر کرده بود و البته خودش نیز نزد مردم و مقامات کشورش بر این خطای خود اعتراف کرد.

موضوع زمانی حادتر شد که او هفته گذشته نیز با انجام یک دوچرخه سواری کوتاه در منطقه آزمایش رانندگی کوهستانی بار دیگر بر تعداد دفعات نقض مقررات قرنطینه افزود چرا که تصایر از این منطقه نشان می داد که او با دوچرخه در کنار خودروی ون خود ایستاده است.

این در حالی بود که خانم آردرن نخست وزیر پیشتر به مردم گفته بود که آنها می توانند در صورت ضرورت برای هواخوری موقت در مسافت بسیار کوتاه به بیرون از خانه های خود بروند، با این وجود همچنان آنها را به سبب آسیب های احتمالی بعد از این عمل از انجام آن پرهیز داده بود.

از آنجایی که وزیر بهداشت دریافت به این توصیه نخست وزیرنیز  عمل نکرده است، گفت: "من به عنوان وزیر بهداشت وظیفه داشتم بیش همه به توصیه های نخست وزیر عمل کنم و در واقع به سبب نوع شغلم اسوه قانون مداری به ویژه در این برهه حساس ناامنتی بهداشتی برای مردم کشورم باشم که نبودم".

وی در این خصوص افزود: در حالی که خودم از نیوزیلندی ها می خواستم در یک اقدام تاریخی فداکاری و ایثارگری خود را به همه ثابت کنند، خودم دست به اقدام احمقانه ای زدم که می دانم مردم حق دارند از دست من عصبانی باشند". 

با این وجود، خانم آردرن نخست وزیر هم بر این خطای وزیر خود صحه گذاشت و گفت:"در شرایط عادی او باید از مسئولیت کنار زده شود، چون بیش از این نمی خواهیم در بخش بهداشت و درمان کشور خلل ایجاد شود".

وی در عین حال افزود:"به این دلیل و فقط هم به همین دلیل دکتر کلارک باید وظیفه قانونی خود را به خوبی ایفا کند و به دلیل نقض مقررات هزینه این اقدام خود را بپردازد، بنابر این او در پایین رده در کابینه قرار گرفته و در عین حال از مقام دستیاری وزیر دارایی نیز خلع می شود".

نیوزیلند در قاره اقیانوسیه تا کنون هزار 100 مورد ابتلا به ویروس کرونا را تجربه کرده و البته فقط یک فوتی کرونایی داشته و آن هم یک خانم کهنسال 70 ساله بود که ماه گذشته جان باخت.