لندن - ایرنا - وزارت دفاع انگلیس روز پنجشنبه اعلام کرد ۷ کشتی انگلیسی در پی آنچه «فعالیت‌های مشکوک» ناوهای جنگی روسیه در کانال مانش و دریای شمال خوانده شد به حرکت در آمدند.

این عملیات با پوشش هوایی دو بالگرد «مرلین» و «وایلدکت» مدل ۸۱۴ و ۸۱۵ از اسکادران نیروی دریایی «پورتسموث تاین» واقع در جنوب انگلیس هدایت شد.

«نیک وارد» افسر نیروی دریایی پایگاه «پورتسموث تاین» در این زمینه عنوان کرد که نیروهای مسلح در حین کمک رسانی به سازمان ملی بهداشت، به فعالیت‌های همیشگی خود برای حفاظت از این کشور ادامه می دهند.

هم زمان با تشدید بحران کرونا در سراسر جهان و اعلام شرایط اضطراری در انگلیس، ارتش این کشور برای کمک رسانی به حالت آماده باش درامده است. از توزیع کالاهای ضروری تا نظارت بر حسن اجرای مقررات منع رفت و آمد در سراسر کشور، ۲۰ هزار سرباز انگلیسی به کار گرفته شده‌اند.

با این حال تحلیل گران و کارشناسان نظامی هشدار داده‌اند که این وضعیت ممکن است به امنیت کشور آسیب بزند.

وزارت دفاع انگلیس در مقاطع مختلف سال از رهگیری جنگنده‌های روس در نزدیکی حریم هوایی و دریایی این کشور گزارش‌هایی را منتشر می‌کند.

انگلیس ۱۸ اسفند گذشته مدعی شد که یک هواپیمای روس در شمال غرب اسکاتلند را رهگیری کرده است. در جریان این عملیات، سه فروند جنگنده تایفون و دو فروند جت تورنادو از پایگاه هوایی لوسی‌ماوس واقع در شمال شرق اسکاتلند و دو فروند جت تورنادوی دیگر از پایگاه کونینگزبی به پرواز در آمدند.

بر اساس گزارش منتشر شده، جنگنده‌های انگلیسی نزدیک هواپیمای روس شده و آن را وادار کردند تا مسیر خود را تغییر دهد. وزارت دفاع انگلیس هواپیمای روس را مدل توپولف تی‌یو-۹۵ شناسایی کرد که برای بمباران هوایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

انگلیس به لحاظ سبقه تاریخی روابط درخشانی با روسیه ندارد. روابط دیپلماتیک میان دو کشور به ویژه پس از ماجرای مسمومیت جاسوس پیشین روس در انگلیس، تیره‌تر شده است.

دولت انگلیس، مسکو را به مسمومیت «سرگئی اسکریپال» با ماده شیمایی «نوویچوک» متهم و به موجب آن تعدادی از دیپلمات‌های این کشور را اخراج کرد. روسیه نیز که هرگونه دخالت در این حادثه را رد کرده، به همان میزان از دیپلمات‌های انگلیسی را از خاک این کشور اخراج کرد.

«اسکریپال» سال ۲۰۱۰ هنگام تبادل جاسوسان میان واشنگتن و مسکو به انگلیس پناهنده شد که در آن، روسیه چهار جاسوس خود را با ۱۰ جاسوس آمریکا مبادله کرد.

وی پیش‌تر مأمور اطلاعاتی روسیه بود که به دلیل جاسوسی برای دولت انگلیس در سال ۲۰۰۶ (۱۳۸۵) به ۱۳ سال حبس در مسکو محکوم شد. او متهم بود که هویت جاسوسان روس را در اروپا به سازمان جاسوسی ام. آی .۶ گزارش داده است.