اصفهان - ایرنا - نماینده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در قرارگاه ایجاد و تجهیز مراکز نگهداری بیماران بهبود یافته از کرونا گفت: اقامت ۱۴ روزه بهبود یافتگان از کرونا در مراکزی که برای طی کردن دوران نقاهت ایجاد شده، بهترین راه حل برای جلوگیری از انتقال این بیماری از مبتلایان به افراد سالم است.

مهرداد معمارزاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افراد مبتلا به ویروس کرونا به مدت ۲ هفته پس از شروع علائم بیماری، ناقل این ویروس هستند به همین دلیل این بیماران پس از رفع علائم حاد بیماری و مرخص شدن از بیمارستان باید این مدت دوران نقاهت را در این مراکز نگهداری بگذرانند.

وی با بیان اینکه  بهبودیافتگان در این مراکز خدمات مختلف از جمله پزشکی، مشاوره روانشناسی دریافت می‌کنند، اظهارداشت: از همه بیماران مبتلا به کرونا که از بیمارستان ترخیص می‌شوند می خواهیم که به این مراکز مراجعه کنند به ویژه افرادی که در خانه‌های خود امکانات مناسب ایزوله‌سازی و محدود کردن بیمار را ندارند یا کسانی در خانه آنها زندگی می‌کنند که سالمند یا دارای بیماری های زمینه‌ای مانند ام اس، دیابت و قلبی هستند و یا امکان داشتن پرستار برای مراقبت را ندارند.

معمارزاده به دستور دادستان اصفهان اشاره و خاطرنشان کرد: بر اساس این دستور با توجه به اینکه افرادی که تحت مراقبت هستند امکان انتقال ویروس به دیگران را دارند، باید همه این بیماران که از بیمارستان ترخیص شدند به مراکز نگهداری بهبودیافتگان بروند تا ۱۴ روز پس از شروع علائم بیماری طی شود و ما این موضوع را به خانواده این بیماران اعلام کردیم.

وی با تاکید بر اینکه اگر بیماری که از بیمارستان ترخیص می شود به خانه برود و موارد ایزوله سازی و جدا سازی را رعایت نکند، ممکن است تعداد زیادی از افراد دیگر را مبتلا کند، افزود: اگر این افراد به مراکز نگهداری بهبودیافتگان بیایند در جلوگیری از شیوع این بیماری بسیار موثر است.

معمارزاده به تصور نادرستی و منفی که عده ای نسبت به مراکز نگهداری بهبودیافتگان از بیماری کرونا دارند اشاره و تصریح کرد: تعدادی از مردم وقتی کلمه نقاهتگاه را می‌شنوند تصور می‌کنند که در آنجا کارهای درمانی برای بیماران انجام می شود درحالیکه در این مراکز، بیمارانی که بهبود یافته اند و نیاز به استراحت برای تمام شدن ۱۴ روز دارند نگهداری می شوند.

وی با اشاره به آماده شدن چند مرکز نگهداری بهبودیافتگان بیماری کرونا در استان اصفهان، گفت: بزرگترین آن در باغ ابریشم در غرب اصفهان با ظرفیت حدود ۸۰۰ تخت است که در زمان حاضر حدود ۱۲۰ تخت آن فعال شده و در چند روز گذشته ۳۲ بیمار بهبود یافته در آن پذیرش شدند.

این پزشک متخصص اضافه کرد: در این مرکز در هر اتاق سه تا چهار تخت موجود است و پزشکان و پرستاران برای مراقبت از افراد پذیرش شده حضور دارند.

وی با اشاره به اینکه در شهرهایی مانند نایین و شهرضا این مراکز در حال آماده سازی و در شهرهایی مانند اردستان و نجف آباد آماده شده است، مجموع تخت این مراکز در استان اصفهان را حدود یکهزار و ۵۰۰ تخت اعلام کرد.

معمارزاده با بیان اینکه هنوز به پیک بیماری کرونا در اصفهان نرسیدیم، اظهارداشت: در صورت لزوم مراکز دیگری مانند ورزشگاه بانو امین برای این کار وارد چرخه خواهد شد.

وزارت بهداشت روز پنجشنبه هفتم فروردین اعلام کرد: تاکنون ۲۹ هزار و ۴۰۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، ۲ هزار و ۲۳۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۱۰ هزار و ۴۵۷ نفر بهبود یافته‌اند.

بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ششم فروردین، تا کنون ۸۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در این استان ( به جز شهرستان های کاشان و آران و بیدگل) از بیمارستان ترخیص شدند که حدود ۵۰ درصد از کل مبتلایان به این بیماری هستند.

وزارت بهداشت در چند روز گذشته آمار تفکیکی مبتلایان به کرونا را در استان ها اعلام نکرده است.