کرج –ایرنا- روانشناس البرزی گفت: مردم حرف اول را در اجرای موفقیت آمیزطرح فاصله گذاری اجتماعی می زنند زیرا با مشارکت بالای آنان امکان مهار و شکست کرونا در جامعه وجود دارد.

دکتریونس جاوید نسب روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: طرح فاصله گذاری اجتماعی با هدف کمک به قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا با کاهش تماس ، نبود برگزاری اجتماعات و حذف ترددهای غیر ضروری اجرایی شده است.

وی با اشاره به اینکه این طرح به پیشنهاد وزارت بهداشت و درمان ارائه و سپس به تایید دولت رسیده است، خاطرنشان کرد:  دستورالعمل اجرای آن از امروزدراستان ها آغاز شده که همه باید نسبت به انجام آن پایبند باشیم.

جاوید نسب تصریح کرد: این طرح ملی نیاز به مسئولیت پذیری اجتماعی دارد چون هر فردی باید بداند که نقش مهمی در پیشگیری از شیوع بیماری کرونا دارد .

وی اضافه کرد: تا زمانی که حس مشارکت افراد یک جامعه در طرحی شکل نگیرد آن برنامه هر چند مهم و اضطراری باشد به نتیجه نمی رسد.

وی با بیان اینکه در روزهای اخیر بسیاری از مردم به پویش در خانه ماندن بازتاب مثبتی نشان داده اند، یادآورشد: درطرح مهم و اضطراری فاصله گذاری اجتماعی نیز نیازمند مشارکت همه مردم هستیم.

جاوید نسب بیان داشت: اجرای این طرح نه تنها اضطراب آور نیست بلکه نشان می دهد برای بازگشت زندگی عادی در جامعه نیاز به همدلی همه مردم است تا بتوان کرونا را با تقویت روحیه جهادی و مشارکتی شکست دهیم.

وی اضطراب را دشمن اصلی سیستم ایمنی بدن دانست وافزود: تصویرسازی ذهنی نسبت به بیماری کرونا و اضطراب کارکردهای اجتماعی و شناختی آدمی را تحت تاثیر و موجب نشخوار ذهنی می شود.

این روانشناس ادامه داد: این اضطراب در درازمدت بر سیستم عصبی و ایمنی بدن اثرگذار است و تاب‌آوری اجتماعی را کاهش می دهد.

وی یادآورشد: این تصویرسازی ذهنی همچنین هیجان‌های منفی را تقویت و خشونت و پرخاشگری را رواج می دهد؛ سبب عدم کنترل تکانه و اختلال در کارکردهای اجرایی، تعاملات اجتماعی و تصمیم گیری می شود.

جاوید نسب در خصوص کاهش و رفع این تنش روانی درکشورعنوان کرد: دراین شرایط خاص بر رعایت اصول بهداشتی و حفظ آرامش فردی و اجتماعی به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری تاکید می شود.

وی تاکید کرد: مدیریت هیجان‌های منفی وافزایش بهداشت روانی دروضعیت بحران به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با بیماری ضروری است که این مهم باید به جامعه تعلیم داده شود.

از ابتدای شیوع کرونا در استان البرز تاکنون ۲ هزارو ۲۶۰ بیمار مشکوک و قطعی ابتلا به کرونا در مراکز درمانی استان تحت درمان قرار گرفته اند که در این مدت ۱۱۵ بیمار قطعی کرونا و ۶۹ بیمار مشکوک در استان جان باخته اند.

اکنون ۴۸۰ بیمار مشکوک و قطعی کرونا در بیمارستان های البرز بستری هستند.

استان البرز در مسیر مسافران ۱۴ استان کشور قرار دارد.

ویروس کرونا که به طور رسمی کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تا کنون به بیش از۱۹۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.