تهران- ایرنا- مطالعات محققان نشان می‌دهد مصرف منظم آسپرین هیچ تاثیری بر دفع علایم زوال عقل، آلزایمر و دیگر بیماری‌های شناختی ندارد.

به گزارش روز شنبه پایگاه خبری مدیکال نیوز، این باور که مصرف منظم آسپرین علایم زوال عقل و آلزایمر را کاهش می‌دهد، سال‌ها در محافل علمی مطرح بود؛ تا اینکه محققان مطالعات وسیعی را در این زمینه با بررسی ۲۰ هزار بیمار آغاز کردند.
مطالعات دانشگاه موناش در استرالیا  نشان می‌دهد مصرف منظم آسپرین هیچ تاثیری بر دفع علایم زوال عقل، آلزایمر و دیگر بیماری‌های شناختی ندارد.
آسپرین یک داروی ضد التهابی است که برای کاهش درد و تب مورد استفاده قرار می‌گیرد و منجر به رقیق‌شدن خون می‌شود؛ به همین دلیل برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی تجویز می‌شود؛ البته مصرف این دارو باید با تجویز پزشک باشد و عوارض جانبی متفاوتی به همراه دارد.
مطالعات محققان دانشگاه موناش در استرالیا نشان می‌دهد این دارو با توجه به نتایج به دست آمده تاکنون، هیچ تاثیری بر کاهش علایم آلزایمر و پیشگیری از بیماری‌های شناختی ندارد.    
آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است که حافظه، افکار، مهارت‌های کلامی و قضاوت، درک مطلب و به طور کلی عملکرد شناختی بیمار را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
***آخرین اطلاعات و آمار سازمان جهانی بهداشت در مورد زوال عقل
-آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است.
-زوال عقل یکی از مهمترین دلایل ناتوانی و وابستگی سالمندان در سراسر جهان است.
-زوال عقل نه تنها تاثیر جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی بر مبتلایان دارد،‌ بلکه خانواده و جامعه را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.
- در حال حاضر حدود ۵۰ میلیون نفر به زوال عقل مبتلا هستند و سالانه حدود ۱۰ میلیون نفر به این تعداد افزوده می‌شود.
- گرچه قربانیان زوال عقل عمدتا سالمندان هستند؛ ولی این عارضه یک بخش طبیعی از پیری نیست.
-حدود پنج درصد از مبتلایان به آلزایمر در دهه چهل و پنجاه سالگی علائم اولیه را نشان می‌دهند.
نتایج این مطالعه در نشریه  Neurology منتشر شده است.