به گزارش ایرنا از رسانه های منطقه، «جوزف وو» وزیر امور خارجه تایوان روز شنبه در توئیتی نوشت: «می خواهم از شما استقبال کنم که در تایوان مستقر شوید کشوری که پرچم آزادی و دموکراسی است».
او افزود: «شما در اینجا افرادی را پیدا خواهید کرد که با بازوهای باز و لبخندهای واقعی به شما سلام می کنند».
چین، جزیره تایوان را که در سال ۱۹۴۹ میلادی در پایان جنگ داخلی از این کشور جدا شد، همچنان بر اساس قانون «اصل یک چین» بخشی از خاک خود می داند، این اقدام تایوان برای دعوت از روزنامه نگاران اخراجی آمریکا، خشم پکن را بر خواهد انگیخت.
چین اوایل ماه میلادی جاری در اقدامی تلافی جویانه به دنبال سختگیری های آمریکا بر رسانه های خبری این کشور دستور اخراج ۱۳ روزنامه نگار آمریکایی اهل نیویورک تایمز، واشنگتن پست و وال استریت ژورنال را صادر و اعلام کرد مجوز فعالیت این خبرنگاران را باطل می کند.
وزارت خارجه چین در بیانیه خود آورده بود این خبرنگاران ۱۰ روز فرصت دارند کارت خبرنگاری خود را تحویل دهند.
پکن همچنین در واکنش به شدت عمل آمریکا در مقابل پنج رسانه چین در آن کشور تاکید کرد: صدای آمریکا، دی تایمز، دی ژورنال، دی پست و مجله تایمز از جمله ارگان ها و رسانه های نفوذی آمریکا هستند که دولت آنها را کنترل می کند.
دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا یک ماه قبل اعلام کرده بود پنج ارگان خبری چین در آن کشور در واقع ماموران خارجی هستند و باید شمار نیروهایشان در آمریکا کاهش یابد واشنگتن همان زمان محدودیتهایی بر فعالیت پنج بنگاه بزرگ رسانهای چین در ایالات متحده اعمال کرد.
خبرگزاری شینهوا، شبکه تلویزیونی «چاینا گلوبال»، رادیو بینالمللی چین، شرکت «چاینا دیلی دیستریبیوشن» و «های تیان» پنج بنگاه رسانهای هستند که آمریکا بر فعالیت آنها محدودیت اعمال کرده بود.