تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۴

لندن – ایرنا – روزنامه تایمز انگلیس روز شنبه در گزارشی با اشاره به ابتلای سه مقام ارشد این کشور به کرونا نوشت، این ویروس قلب دولت را هدف گرفته است.

این نشریه انگلیسی افزود، سه نفری که سیاست ملی مقابله با کرونا را رهبری می‌کردند اینک در قرنطینه به سر می‌برند. بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس بعد از ابتلا به کرونا قرار است در چند هفته آینده از خانه شماره ۱۱ داونینگ استریت (واحد مجاور دفتر نخست وزیری – شماره ۱۰ داونینگ استریت) دولت را هدایت کند. او که اولین رهبر کشورهای عضو گروه ۷ است که به کرونا مبتلا شده،   از طریق کنفرانس ویدیویی با کابینه در تماس خواهد بود.  

این نشریه انگلیسی افزود؛ «کری سایموندز» همسر نخست وزیر که باردار است، نیز داونینگ استریت را ترک و خود را در خانه‌شان‌ واقع در جنوب لندن قرنطینه کرده است.

مت هنکوک وزیر بهداشت انگلیس نیز به کرونا مبتلا شده و کریس ویتی عالی‌ترین مقام پزشکی این کشور به دلیل بروز علائم مشابه به کوید-۱۹ خود را قرنطینه کرده است.

مایکل معاون نخست وزیر انگلیس دیروز در کنفرانس خبری روزانه دولت اعلام کرد که آمار ابتلا به کرونا در این کشور هر سه الی ۴ روز دو برابر می‌شود.

تایمز در ادامه این گزارش نوشت: ابتلای سه مقام بلند پایه دولت انگلیس به کرونا، نگرانی‌هایی را درباره سرایت این ویروس در میان سایر اعضای دولت به‌وجود آورده و این سووال را مطرح کرده که آیا اعضای دولت فاصله ایمنی و سایر توصیه‌های بهداشتی را که برای مردم وضع‌ کرده‌اند رعایت می‌کنند؟

به نوشته این روزنامه اگلیسی، جانسون، هنکوک و ویتی سه‌شنبه گذشته در جلسه اضطراری اعضای دولت حضور داشتند و هیچ یک از شرکت کنندگان فاصله ایمنی را رعایت نکردند.  

همچنین تصاویر منتشر شده نشان می‌دهد که جانسون و هنکوک پس از جلسه روز چهارشنبه پرسش و پاسخ از نخست وزیر در پارلمان، بدون رعایت فاصله ایمنی در حال گپ و گفت‌وگو با لیندزی هویل رئیس مجلس هستند.

مایکل گوو دیروز عنوان کرد که آزمایش مثبت نخست وزیر به کرونا نشان می دهد که این ویروس بین افراد تبعیض نمی‌گذارد و خطر در کمین همه است.

بر اساس اعلام دفتر نخست وزیری انگلیس، اگر بیماری بوریس جانسون تشدید شود و قادر به اداره دولت نباشد، دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس سکان امور را دست خواهد گرفت. با این حال گوو دیروز به پرسشی در این رابطه پاسخ نداد.  

خبرگزاری رویترز در گزارشی در همین رابطه عنوان کرد که انگلیس بر خلاف برخی کشورها، برای چنین شرایطی برنامه جایگزین ندارد. این در حالی است که به طور مثال در آمریکا اگر رئیس جمهوری ناتوان شده و فوت کند معاون او سکان امور را به دست می‌گیرد.

این شبکه خبری افزود؛ در انگلیس مقام رسمی تحت عنوان معاون اول یا جانشین نخست وزیر وجود ندارد و هیچ دستورالعملی درباره اختیارات متولی دولت در دست نیست.  

در ژوئن سال ۱۹۵۳ وینستون چرچیل نخست وزیر وقت انگلیس دچار سکته قلبی شد اما این مساله تا حدی مخفی ماند که برخی از اعضای کابینه مطلع نشدند. چرچیل دو ماه بعد بهبود یافت و به کار خود در دولت ادامه داد.

بر اساس آخرین آمار منتشر شده تاکنون ۱۴ هزار و ۵۴۳ نفر در انگلیس به کرونا مبتلا شده و ۷۵۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند.