شرایط شمال سوریه با توجه به حضور ارتش ترکیه، آمریکا و تروریست ها روز به روز بغرنج تر می شود و به رغم پیروزی های سه ماه گذشته ارتش سوریه و نیروهای مقاومت اسلامی در استان های حماه، حلب و ادلب، مردم شمال سوریه هر روز با اقدام جدیدی از سوی تروریست ها و حامیان آنها روبه رو می شوند که قطع آب شرب استان الحسکه آن هم در شرایط شیوع بیماری کرونا و لزوم رعایت بهداشت فردی، جنایتی دیگر از سوی تروریست ها و حامیان غربی – عربی – صهیونیستی آنها به همراه ترکیه تلقی می گردد.
بر اساس اخبار و گزارش های منتشره از منابع مختلف خبری و رسمی تروریست های مورد حمایت ترکیه در روزهای اخیر بار دیگر اقدام به قطع آب شرب استان الحسکه کردند.
«محمود عکله» رئیس اداره آب الحسکه در این باره اعلام کرد که ارتش ترکیه و تروریست های وابسته به آن از ادامه کار کارگران ایستگاه پمپاژ آب «العلوک» جلوگیری کردند، اقدامی که منجر به قطع آب شهروندان الحسکه شد.
وی با اشاره به نیاز شهروندان الحسکه به آب شرب و تلاش کارگران این ایستگاه برای برقراری آب تصریح کرد که هیچ راه دیگری برای رساندن آب به بیش از یک میلیون جمعیت شهر الحسکه و مناطق اطراف آن وجود ندارد.
این ایستگاه پمپاژ آب در نزدیکی مرزهای سوریه و ترکیه قرار دارد و منبع اصلی تأمین آب شرب الحسکه و تمام محله های مسکونی واقع در امتداد خط پمپاژ آب از العلوک تا ایستگاه پمپاژ آب حمه واقع در غرب شهر حسکه به شمار می رود.
این اقدام ضدانسانی تروریست ها موجب واکنش نماینده سازمان یونیسف شده و این سازمان هشدار داده که هزاران نفر در شمال شرق سوریه "به دلیل قطع آب با خطر فزاینده ویروس جدید کرونا روبهرو میشوند".
"فران اکوئیزا" در بیانیه ای تصریح کرد که تامین آب از ایستگاه العلوک، که منبع اصلی تامین برای ۴۶۰ هزار سوری می باشد، دچار اختلال شده است. این جدیدترین ایجاد اختلال طی هفتههای گذشته محسوب میشود.
وی با بیان این که تعطیلی شبکه آبرسانی در جریان اقدامات اخیر (تروریست ها) به منظور متوقف کردن بیماری کرونا، خانوادهها و کودکان (سوری) را به شدت در معرض خطری غیرقابل قبول قرار داده است، افزود، شستن دستها با صابون مسالهای بسیار مهم در برابر این بیماری ویروسی بهشمار میرود.
گروه موسوم به "دیدهبان حقوق بشر سوریه" وابسته به تروریست ها نیز تأکید کرده که قطع آب الحسکه "تصمیمی بود که از سوی ترکیه گرفته شده است".
به دنبال این اقدام تروریست ها و حامیان آنها، وزارت خارجه سوریه با ارسال دو نامه به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت، بر لزوم پایان دادن به اقدامات ترکیه در خاک سوریه تاکید کرد.
این وزارتخانه اعلام کرد که نیروهای اشغالگر ترکیه و مزدوران تروریست این کشور با قطع آبرسانی برای سومین روز پی در پی به منظور جلوگیری از انتقال آب به ایستگاه العلوک منبع اصلی شهر الحسکه و مراکز مسکونی وابسته به آن، به اقدامات جنایتکارانه علیه غیرنظامیان در این شهر ادامه میدهند.
وزارت خارجه سوریه تاکید کرد که ترکیه بار دیگر آبرسانی به ایستگاه آب العلوک را قطع کرد که به محرومیت شمار بیشتری از شهروندان سوری از آب آشامیدنی منجر شد؛ آن هم در حالی که بیشتر آنها از زنان و کودکان بودند.
سوریه از دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت درخواست کرد تا اقدامات ترکیه را محکوم کنند و آنکارا را به توقف تجاوزگریها، پایان دادن به اشغال خاک سوریه و توقف حمایت از گروههای تروریستی وادارند.
قطع آب مناطق اشغالی از سوی تروریست ها و حامیان آنان اقدامی است که در سایر مناطق سوریه نیز اتفاق افتاد و بسیاری از سازمان های بین المللی و مجامع جهانی یا نسبت به آن سکوت کرده و یا فقط به صدور بیانیه اکتفا کردند.
البته قطع آب شرب مردم سوریه برای اولین بار اتفاق نیفتاده است؛ پنجم اسفند (۱۳۹۸) بود که تروریستهای مورد حمایت ترکیه کنترل ایستگاه پمپاژ آب چاه های العلوک را به دست گرفتند و آب شرب شهر الحسکه و شهر تل تمر و محلات مسکونی اطراف آن را قطع کردند.
مهم ترین اقدامی تروریستی قطع آب در سوریه در دی ماه سال ۱۳۹۵ در شهر دمشق اتفاق افتاد و گروهک تروریستی جبهه النصره (تحریر الشام فعلی) منبع اصلی چشمه آب "وادی بردی" در اطراف دمشق را اشغال و برای چندین ماه اقدام به قطع آب شرب مردم ساکن در پایتخت سوریه کرد.
شرایط ویژه ماه های اخیر در شمال سوریه به ویژه شکست های پی درپی تروریست ها در استان های حلب و ادلب نشان می دهد که تکفیری ها و حامیانشان به هیچ اصول انسانی توجهی ندارند و آنها برای جلوگیری از شکست دست پرورده های خود و رسیدن به مطامع شان حتی آب را بر روی کودکان و زنان می بندند تا شاید بتوانند به اهداف شکست خورده خود برسند.