عضو کمیسیون امنیت و دفاع مجلس در اظهاراتی روز شنبه گفت که عقب نشینی اخیر نیروهای آمریکایی از برخی پایگاه های کوچک نظامی در عراق و استقرار آنها در پایگاه های بزرگ در همین راستا و برای حفاظت از حملات انتقامی متعاقب است.
«کریم العلیوی» از فرماندهان سابق الحشد الشعبی افزوده است که آمریکا از وجود نیروهایش در پایگاه های کوچک نظامی از احتمال حملات انتقامی گروه های مقاومت اسلامی عراق نگران است و برای حفاظت آنان را به پایگاه های بزرگ انتقال داده است.
وی خاطر نشان ساخت: آمریکا می داند که هر نوع هدف قراردادن نیروها و مواضع الحشد الشعبی و مقاومت اسلامی با حملات انتقامی این نیروها مواجه خواهد شد و برای حفاظت از نیروهایش در برابر موشک های مقاومت در آینده، آنها را به پایگاه های بزرگ «عین الاسد» در غرب الانبار و «حریر» در اربیل (غرب و شمال عراق) انتقال داده است.
وی اضافه کرد که آمریکا همچنین در اقدامی پیش دستانه اقدام به تقویت استحکام های دفاعی در سفارتخانه خود در بغداد در برابر حملات انتقامی مقاومت اسلامی عراق کرده است.
روزنامه «نیویورک تایمز» دیروز (جمعه) در گزارشی از برنامه کاخ سفید برای حمله به تعدادی از مواضع الحشد الشعبی و مقاومت اسلامی و در راس آنها «کتائب حزب الله عراق» خبر داد.
این نشریه آمریکایی به نقل از چند مقام دولتی و نظامی آمریکا نوشته است که در جریان جلسه روز ۱۹ مارس (۲۹ اسفندماه ۹۸) در کاخ سفید، «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا به پنتاگون اجازه داده نقشه نظامی نابودی کتائب حزب الله عراق را تهیه کند.
نیویورک تایمز افزوده است: برخی مشاوران ترامپ، از جمله «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه و «رابرت اوبراین» مشاور امنیت ملی موقعیت خوبی برای نابود کردن نیروهای مقاومت عراقی می بینند.
در عین حال برخی کارشناسان عراقی، اصل حمله به نیروها و مواضع الحشد الشعبی و مقاومت را دور از ذهن ندانسته اما تبعات آن را برای آمریکا زیان بار دانسته اند.
«عباس شمس الدین» از کارشناسان نزدیک به الحشد الشعبی یکی از موانع بزرگ در برابر این طرح را وجود بیش از ۲۷ هزار نیروی مقاومت به علاوه ۱۲۰ هزار نیروی آموزش دیده و مجرب الحشد الشعبی و میلیون ها نفر از ملت عراق که پشتیبان این نیروها هستند، دانسته است.
شمس الدین وجود فتوای مرجعیت عالی دینی عراق به عنوان حامی و موسس الحشد الشعبی را بزرگترین پشتیبان معنوی برای این نیروها دانسته است.
وی منع کنگره آمریکا به علاوه درگیری داخلی آمریکا با ویروس کرونا را از دیگر علل و عوامل ناتوانی کاخ سفید در انجام این طرح دانسته است.
این درحالی است که وزارت خزانه داری آمریکا در کوران درگیری جهان با ویروس کرونا، پنجشنبه گذشته (۷ فروردین ماه) ۱۵ فرد و ۵ نهاد ایرانی و عراقی را به ادعای ارتباط با جمهوری اسلامی ایران در فهرست تحریم های خود قرار داد.
بیشتر افراد و نهادهای مشمول تحریم از عراق هستند امری که موجب واکنش کتائب حزب الله شده و طی بیانیه ای به آنها برای پیوستن به فهرست تحریم های امریکا تبریک گفته است.