به گزارش ایرنا، بر این اساس حدود ۲۵۰ میلیون نفر در چین بالای ۶۰ سال سن دارند و شمار آنها تا سال ۲۰۵۰ میلادی به حدود ۴۸۷ میلیون نفر افزایش خواهد یافت.
آمارهای رسمی حاکی است که برای نگهداری این جمعیت کثیر، فقط ۳۰۰ هزار متخصص و نیروی کار وجود دارد که به نسبت میلیون ها سالمند بسیار کم است.
سیاست های ترجیحی و کمک های ویژه مالی و بانکی از سوی دولت چین و بخش های مختلف در نظر گرفته شده است تا نیروهای جوان در این رسته های کاری تشویق به فعالیت شوند و دوره های آموزشی هم برای آنها برگزار می شود.
با این وصف حل معضل پیری در چین کار ساده ای نیست، شمار زیادی از مردم سالمند هستند و بسیاری نیز توان رتق و فتق امور روزانه خود را ندارند و در واقع مصرف کنندگان بزرگ منابع محدود کشور هستند.
سالمندان در چین به دلیل اینکه اغلب والدین، بیشتر روز را در خارج از خانه و در محل کار می گذارند نقش مهمی در نگهداری از فرزندان و حتی تربیت آنها دارند و بسیاری از کودکان چین در طول سالیان متمادی در کنار پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها رشد می کنند در زمان حاضر در چین بیش از ۴۰ میلیون سالمند تقریبا از کار افتاده محسوب می شوند و این فشار زیادی به منابع دولتی برای رسیدگی به امور آنها وارد می کند.
در چین بیش از ۴ هزار موسسه، مراقبت های پزشکی و بهداشتی را در اختیار سالمندان قرار می دهند و ۲۰ هزار موسسه قراردادی نیز در این زمینه با آنها همکاری می کنند چین در تلاش است تا در سال ۲۰۲۲ میلادی بسیاری از مجموعه های شهری و مجتمع های مسکونی به تسهیلات ویژه مراقبت از سالمندان مجهز شود.
این کشور همچنین در حال تربیت نیروهای کاری ماهر برای رسیدگی به امور سالمندان است و تا آن زمان ۲ میلیون نیروی کار جدید برای سالمندان در جامعه فعال خواهند شد.