به گزارش ایرنا، آش دوغ ( دوغ قلیه) یکی از غذاهای معروف در شهرهای مختلف مازندران است که طعم ماندگاری در آشپزی این دیار دارد و به نوعی یکی از غذاهای مهم مردم در دورهمی ها در کنار غذاهای دیگر است.
آش دوغ ( دوغ قلیه) از غذاهای خوشمزه و خوش طعم مازندارنی است که امتحان یکبار این آش شما را برای دفعات بعد واردار می کند که با فراگیری نحوه پخت این اش راحت و خوشمزه می توانید در داخل خانه خودتان این آش را تهیه و میل کنید.
مواد لازم:
سبزی آش ( اسفناج و گشنیز) نیم کیلو
دوغ ۵/۱ کیلوگرم
آرد ۲/۱ پیمانه
برنج نیمه دانه ۲/۱ پیمانه
سیر به مقدار لازم
کدو ۲ عدد متوسط
نعنای خشک مقداری
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه و نحوه پخت:
۱. ابتدا سبزی را بشویید و به اندازه دلخواه خرد کنید.
۲. سیر را رنده کرده و یا خرد کنید
۳. کدو را شسته و به اندازه دلخواه خرد کنید
۴. برنج را با کمی آب بخیسانید و در زمان پخت اب برنج را خالی کرده و برنج را با مواد مخلوط کنید
۵. برای پخت این آش آسان و خوشمزه ابتدا دوغ، ارد، کدو، گشنیز، اسفناج، سیرکوبیده شده، نمک و فلفل و برنج را مخلوط کرده و در ظرفی که برای پخت آش در نظر گرفته اید بریزید.
۶. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و از همان ابتدا آش را مرتب هم بزنید تا آش به جوش آید.
۷. بعد از به جوش امدن آش، شعله را کم کرده و اجازه می دهیم آش به غلظت دلخواه برسد.
۸. در پایان سیر رنده شده را با کمی روغن تفت می دهیم تا طلایی شود و فلفل و زردجوبه و نعنای خشک شده را اضافه کرده و به مخلوط آش اضافه می کنیم.
آش ما آمده است و می توانید برای سرو آن، آش دوغ مازندرانی را با نعنا داغ و سیر داغ تزیین و میل کنید.
زمان پخت این غذا بین ۴۵ دقیقه تا یکساعت است.