تهران - ایرنا - معاون سیاسی وزیر کشور گفت: جهش تولید به معنای حرکت تصاعدی رونق تولید و نقشه راه کشور است.

جمال عرف روز یکشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره نامگذاری سال ۱۳۹۹ به عنوان سال «جهش تولید» از سوی مقام معظم رهبری، با تأکید بر اهمیت «برنامه ریزی» برای تحقق این شعار، اظهار داشت: «این نامگذاری از سوی مقام معظم رهبری، در واقع تأکید بر ضرورت حرکت تصاعدی رونق تولید است تا جایی که به تعبیر صریح ایشان، تغییری محسوس در زندگی مردم به‌وجود بیاید».

 معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به اهمیت محتوایی، راهبردی و اجرایی شعار سال ۱۳۹۹ جهش تولید، ضمن اشاره به این که دقت نظر در بیانات مقام معظم رهبری در پیام نوروزی، این نکته مهم را در خود دارد که شعار جهش تولید در اصل به معنای ادامه شعار سال های گذشته از جمله شعار رونق تولید در سال قبل است، چرا که به زعم ایشان بر اساس شعار رونق تولید، «با کار و تلاش دستگاه های مختلف، تولید تا حدودی به راه افتاد اما اثر آن در زندگی مردم محسوس نشد»؛ تصریح کرد: با توجه به تأکید معظم له، در سال جهش تولید، «باید با کار ۱۰ برابری، تولید به جایی برسد که در زندگی مردم اثر بگذارد». 
عرف هم چنین با تأکید بر این که لازمه رونق و جهش تولید، داشتن چشم انداز و برنامه در تمامی سطوح  و بخش ها است، گفت: همان طور که در بخش های مختلف پیام نوروزی نیز اشاره شد، لازم است بخش های مختلف کشور با داشتن برنامه مشخص، به تحقق واقعی و همه جانبه نقشه راه جهش تولید کمک کنند.

وی افزود: برای تنظیم و کاربست نقشه راه و چشم انداز سنجیده و هدفمند، لازم است به صورت مؤثر از ایده ها و ابتکارات جوانان، دانشگاه‌ها و شرکت های دانش بنیان استفاده شود.

عرف در بخش دیگری از این گفت وگو ضمن اشاره به این که عزم هم زمان دولت و ملت از ملزومات اصلی و اساسی تحقق جهش تولید است، تأکید کرد: تحقق جهش تولید، تأثیر تعیین کننده ای بر رفع بسیاری از مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم از جمله بیکاری، شکل گیری و تقویت محیط با ثبات اقتصادی و فضای کسب و کار مناسب خصوصاً در فضای پساکرونا دارد.

وی ادامه داد: ضرورت دارد همراه با فراهم کردن زمینه های مشارکت مؤثر مردم در فعالیت های اقتصادی، تقویت زیرساخت‌ها به عنوان نخستین گام در فرآیند جهش تولید به شکل جدی مورد اهتمام قرار گیرد.
عرف مواردی چون فرهنگ سازی در خصوص تولید و مصرف کالاهای داخلی، تقویت بازارهای بورس و سرمایه، حمایت از سرمایه گذاران و تولیدکنندگان داخلی، تلاش برای رفع موانع اساسی تولید و صادرات، حذف مقررات دست و پاگیر و غیر ضروری و نیز بهره گیری از دانش و تجارب مدیران متخصص و دغدغه مند را از مصادیق اقدامات ضروری برای تحقق شعار جهش تولید دانست و خاطرنشان کرد: ضرورت دارد ضمن حمایت از واحدهای اقتصادی خرد و انجام اصلاحات ضروری در حوزه های بانکی، بیمه، گمرک و مالیات، شرایط مناسب را برای حرکت سنجیده و درست در این مسیر فراهم کنیم.
معاون سیاسی وزیر کشور در ادامه با اشاره به عزم جدی مجموعه وزارت کشور برای تلاش در این مسیر، به نقش مؤثر و جریان ساز احزاب و فعالان حزبی در فرهنگ سازی و تقویت این موضوع اشاره کرد و افزود: طبیعی است که از رهگذر تلاش و فرهنگ سازی محتوایی و اجرایی احزاب و فعالان حزبی و هم چنین دیگر اجزای جامعه مدنی از جمله اقشار مختلف و سمن ها به عنوان حلقه های ارتباط دولت و مردم، می توان به تحقق جهش تولید دست یافت.