بوشهر- ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهرگفت: براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با مثبت شدن آزمایش هشت نفر دیگر شمار بیماران دارای ویروس کرونا در این استان به ۹۳ نفر رسید.

دکتر سعید کشمیری روز دوشنبه در نشست شورای اطلاع رسانی استان بوشهر افزود: هشت بیمار جدید شامل ۶ نفر اهل شهرستان دشتستان، یک نفر تنگستان و یک نفر نیز بوشهری است.

وی یادآورشد: ۶ بیمار کرونایی جدید دشتستان مربوط به یک خانواده است که برگزاری  مراسم ختم واقع در یک روستا موجب شده تا این شمار بیمار از یک خانواده  که پدر و مادر خود را نیز بر اثر بیماری کرونا از دست داده‌اند به این ویروس مبتلا شوند.

کشمیری گفت: بانوی ۶۰ساله اهل بوشهر که در چند روز گذشته نتیجه آزمایش ۲ فرزندش مثبت اعلام شده بود خودش نیز مبتلا به این بیماری شده‌است.

وی افزود: در زمان حاضر ۶۰ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان های استان بوشهر بستری هستند و از شمار بیمارانی که آزمایش آنها مثبت اعلام شده ۷۴ نفر بهبود یافته و با حال عمومی خوب در مراقبت خانگی بسرمی برند و ۱۳ بیمار نیز روند درمانی خود را در مراکز درمانی این استان ادامه می‌دهند و ۶ تن نیز جان باخته‌اند.

این مقام مسئول ادامه داد: این اتفاق منجر به ایجاد زنجیره محلی بیماری می‌شود و اگر توجه لازم صورت نگیرد، امکان گسترش وجود دارد.

کشمیری تاکید کرد: ابتلای این افراد به ویروس کرونا نشان می‌دهد یا ما خوب آموزش نداده‌ایم و یا کسانی که آموزش‌ها را فرا گرفتند به اندازه کافی جدی نگرفتند این نقش و اهمیت آموزش را چند برابر می‌کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: شیوع ویروس کرونا ما را متوجه قدرت و انرژی سرمایه‌های اجتماعی کرد در این ارتباط شورای اطلاع رسانی نقش این ظرفیت مهم در کنترل اپیدمی و بحران‌ها را باید برجسته کند. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: با برجسته سازی نقش سرمایه‌های اجتماعی تلاش ما براین باشد تا این ظرفیت مهم را که میلیاردها تومان ارزش دارد، حفظ و توسعه دهیم.

دبیر ستاد مبارزه با کرونا استان بوشهر گفت: هرچند در خانه ماندن سبب جلوگیری از انتقال و شکستن زنجیره ویروس کرونا می شود ولی عوارض اجتماعی گوناگونی از جمله تنهایی های اجتماعی را به دنبال دارد که سبب تلخ کامی‌های اجتماعی شده و باید راهکارهایی برای تقویت تاب‌آوری مردم ارائه شود.

کشمیری بر ضرورت رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در محیط‌های مختلف از جمله نانوایی‌ها، بانک‌ها و ادارات تاکید کرد.

وی برجسته سازی خدمات افرادی که برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا شبانه اقدام به گندزدایی معابر شهری می‌کنند و یا با چرخ خیاطی و دوختن گان، ماسک و دستکش بصورت گمنام و بدون چشمداشت  در تلاش برای خدمت رسانی به کادر بهداشت و درمان هستند را مورد تاکید قرار داد.

کشمیری اضافه کرد: کادر بهداشت و درمان استان بوشهر با همان شدت و حرارت روز اول مثبت شدن آزمایش بیماری کرونا در این استان در حال فعالیت هستند و با همین روحیه تا ریشه کن کردن بیماری در صحنه حضور خواهند داشت.

وی از رسانه‌ها، خبرگزاری‌ها و صدا و سیمای استان که با همه توان در صحنه حضور دارند و اظهار نظرهای دلسوزانه و نقدهای موثر مردم در فضای مجازی تقدیر کرد و گفت: این اظهارنظرها و نقدهای دلسوزانه و هوشیاری و مسئولیت پذیری مردم نسبت به سلامت خود و جامعه کمک بزرگی به بخش بهداشت و درمان استان در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: اطلاع رسانی و آموزش نقش محوری در کنترل و اپیدمی این بیماری دارد که این مهم با همکاری اصحاب رسانه به خوبی در استان بوشهر انجام شده است.

وی گفت: نتیجه تعامل  و همراهی اصحاب رسانه با مسوولان  باعث رشد چشمگیر سواد سلامت و رسانه ای مردم استان در باره بیماری کرونا شده‌است که منجر به همراهی مردم برای پیوستن به پویش‌های در خانه بمانیم و تعطیلی صنوف شده‌است.

کشمیری اظهارداشت: موفقیت در کنترل اپیدمی بیماری کرونا نتیجه موفقیت کار تیمی و شکست آن نیز با مدیریت چندگانه است که حاصل مدیریت یکپارچه در استان بوشهر کاهش شمار مبتلایان و جلوگیری از همه‌گیری بیماری شده‌است.

دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر افزود: احساس مسئولیت اصحاب رسانه و تشکل‌های مردمی کمک خوبی در کنترل بیماری کرده‌است و حتی نقدهای تلخ نیز ما را نسبت به زوایای پنهان آگاه‌تر کرد که باید از هوشیاری و مسئولیت پذیری مردم و رسانه‌ها تقدیر کرد.

وی گفت: برخی دستگاه‌ها و یا مجموعه‌ها وعده‌های کمک به مدیریت درمان برای کنترل و مقابله با بیماری کرونا را درحالی که هنوز  به صورت کامل محقق نشده اطلاع رسانی می‌کنند که این امر مجموعه کادر درمانی را با مشکلاتی روبرو می‌کند.