تهران - ایرنا - روزنامه ایندین اکسپرس هند روز دوشنبه گزارش داد که یکی از عوامل اصلی حمله چهارشنبه گذشته به معبد سیک‌ها در کابل، یک عضو هندی گروه تروریستی داعش بود.

این گزارش با استناد به اطلاعات منابع امنیتی هند از خانواده این عامل هندی نوشت که فرزندشان "محمد محسن" در سال ۲۰۱۸ از کرالای هند به ولایت ننگرهار افغانستان رفته بود و بعد از پیوستن به گروه تروریستی داعش و اخذ نام مستعار "ابوخالد الهندی" در فعالیت‌های این گروه ترویستی نقش ایفا می‌کرد.  

براساس این گزارش، مادر محمد محسن به تازگی اقرار کرد که چند روز قبل پیامی را از طرف داعش دریافت کرده بود مبنی بر اینکه فرزندش در حمله به معبد سیک‌ها موسوم به «دارام‌شالا» در منطقه "شوربازار" در ناحیهٔ قدیمی کابل که به انتقام کشته شدگان منطقه کشمیر انجام شده بود کشته شده است، اما وی از بیم عواقب خطرناک این پیام برای خانواده‌اشآنرا حذف کرد.  

این در حالی است که سازمان اطلاعات هند پیشتر در سال ۲۰۱۶ گزارش داده بود که حدود ۲۰ نفر از کرالای هند به ننگرهار رفته و به گروه داعش پیوسته‌اند.  

با این وجود این سازمان بعد از حمله چهارشنبه گذشته تروریست‌های داعش به این معبد سیک‌ها که در آن بیش از ۲۵ نفر جان باخته بودند، ضمن اشاره به نام "ابوخالد الهندی" به عنوان یکی از عوامل اصلی آن حمله تروریستی اعلا کرد که این فرد (ابوخالد الهندی) یک مغازه دار ۲۹ ساله بود که دو سال بعد از گروه ۲۰ نفره اول در سال ۲۰۱۶ به گروه تروریستی داعش پیوسته بود.  

سازمان اطلاعات هند در عین حال با اشاره به اینکه تاکنون دو "محمد محسن" از کرالا به داعش پیوستند تاکید کرد که "محمد محسن" مورد نظز یا ابوخالد الهندی را نباید با "محمد محسنی که در سال گذشته در حمله هوایی نیورهای آمریکایی در افغانستان کشته شده بود اشتباه گرفت.  

چهارشنبه گذشته بود که "طارق آرین" سخنگوی وزارت کشور افغانستان اعلام کرده بود در حمله صبح آن روز ۴ مهاجم به عبادتگاه «دارام‌شالا» متعلق به اقلیت سیک‌های این کشور  ۱۱ تن کشته و ۷ تن دیگر زخمی شدند که البته آمار کشته‌ها به تدریج به ۲۵ غیرنظامی رسید و زخمی‌ها هم ۸ نفر شد.  

پیش از این برخی شاهدان از حضور عاملان انتحاری در عبادتگاه خبر داده بودند. به‌گفتهٔ منابع محلی، مهاجمان زمانی وارد عبادتگاه سیک‌ها شدند که بیش از ۱۵۰ نفر از عبادت‌کنندگان در محل حضور داشتند.  

  «نرندرسینگ» نماینده هندوهای افغانستان هم گفت که ۱۵۰ نفر هنگام حمله بر این عبادتگاه در آن حضور داشته و بیم آن می‌رود که آمار کشته شدگان افزایش یابد.  

سیک‌ها از اقلیت‌هایی هستند که در افغانستان به شکل گسترده هدف حمله قرار گرفته‌اند. در یکی از آخرین موارد چنین حملاتی، و در جریان بمب‌گذاری انتحاری سال ۲۰۱۸ در تجمع سیک‌ها و هندوها در شهر جلال‌آباد ولایت ننگرها ۱۹ تن کشته شدند.  

 حادثه چهارشنبه گذشته در کابل بازتاب جهانی داشت و جمهوری اسلامی ایران نیز آن را به شدت محکوم کرد. برخی سفارت‌ خانهها و نمایندگی‌های سیاسی، سازمان ملل متحد و برخی نهادهای بین المللی این حمله را محکوم کرده و آن را جنایت بشری عنوان کرده‌اند.