مهاباد- ایرنا- رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: صدها جفت لک‌لک‌ مهاجر با شروع فصل بهار به منظور لانه‌سازی و تخم‌گذاری وارد روستاهای این شهرستان شدند.

فاروق سخنور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر سال در این فصل صدها جفت لک‌لک مهاجر از مناطق جنوبی به این شهرستان کوچ کرده و بر روی تیرهای چراغ برق، درختان بلند و حتی گلبانگ مساجد و خانه‌های قدیمی لانه‌سازی می‌کنند.

وی اضافه کرد: هرساله در اوایل فصل پاییز دسته‌های چند صدتایی لک‌لک‌ها کوچ خود را به مناطق گرم جنوبی به منظور رهایی از فصل سرما و تغذیه آغاز می‌کنند و در بهار سال بعد برای زادآوری به این مناطق باز می‌گردند.

وی با اشاره به اینکه لک‌لک‌ها زیست مسالمت‌آمیزی با مردم این منطقه دارند، افزود: در بسیاری از روستاهای این منطقه مردم با احترام خاصی با لک‌لک‌ها رفتار می‌کنند و به همین علت هرساله بر تعداد این مهمانان بهاری و لانه‌سازی آنها در روستاها افزوده می‌شود.

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد با اشاره ساکن شدن تعدادی از لک‌لک‌ها در زمستان ۱۳۹۸ اظهار داشت: در یک اتفاق کم‌سابقه طی زمستان سال گذشته، ده‌ها کلنی از لک‌لک‌های مهاجر در تالاب‌های این شهرستان ماندگار شدند و زمستان خود را در این تالاب‌ها سپری کردند. 

وی از تلاش‌های برخی از دوستداران محیط زیست در زمینه کمک به تغذیه و لانه‌سازی و ایجاد محیط‌های امن برای لک‌لک‌ها در حاشیه روستاهای این شهرستان قدردانی کرد و گفت: ماموران یگان حفاظت این اداره در صورت مشاهده با تخریب‌کنندگان لانه لک‌لک‌ها نیز برخورد قانونی می‌کنند.

به گزارش ایرنا، همزیستی که بین مردم این منطقه و لک‌لک‌ها در چندین دهه اخیر بوجود آمده موجب شده است تا مردم در حراست از این پرنده و فراهم ساختن محیطی امن برای زندگی آن تمام توان خود را بکار گیرند.

این رفاقت دیرینه بین پرندگان و مردم این دیار حتی باعث شد تا چند سال قبل یکی از روستاییان این شهرستان در حین کمک به این پرنده و هنگام بالا رفتن از یک تیر چراغ برق جان خود را از دست دهد.

طبق باور مردم این منطقه، لک‌لک‌ها در مسیر کوچ به مناطق گرمسیر در عربستان و جده می‌روند و در فصل بهار دوباره به این منطقه بازمی‌گردند و به همین دلیل مردم این دیار به این پرنده مهاجر حاجی لک‌لک یا حاجی لقلق هم می‌گویند.

لک‌لک پرنده‌ای بزرگ با پاها و گردن دراز و منقار بلند و راست است که آهسته به پرواز در می‌آید و در حال پرواز پاها و گردن را به صورت کشیده و اندکی رو به پایین نگه می‌دارد.

مهاباد در جنوب آذربایجان‌غربی قرار دارد و در این شهرستان علاوه بر ۲ تالاب بین‌المللی «کانی‌برازان» و «قوپی‌باباعلی»، تالاب‌های دایمی «حسن‌خان» و تالاب‌های فصلی دیگری از جمله گروس، داشخانه و قره‌قشلاق و سد مهاباد، هر سال در این فصل پذیرای شمار زیادی از پرندگان مهاجر است.