بن زاید در این تماس تلفنی که در نوع خود کم نظیر است بر حمایت امارات از ملت سوریه در شرایط ویژه کنونی تاکید و بیان داشت «همبستگی انسانی در زمانهای سختی بر همه چیز برتری دارد و سوریه در شرایط سخت کنونی تنها نخواهد ماند. »
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نیز با تایید این تماس تلفنی اعلام کرد که موضوع مقابله با شیوع ویروس کرونا در این تماس تلفنی مورد بحث دو طرف قرار گرفت.
البته برخی منابع نیز این تماس را مقدمه ای برای بازگشت دوباره سوریه به اتحادیه عرب اعلام کردند که از سال ۲۰۱۲ با شیطنت برخی اعضای آن با وجود این که یکی از شش کشور پایه گذار آن بود از این اتحادیه اخراج شد.
با توجه به پیروی بی چون و چرای امارات از سیاستهای آل سعود در سالهای اخیر در مسایل منطقه ای، تماس تلفنی میان بن زاید و اسد اقدام دور از انتظاری بود که البته به واقعیت پیوست.
با آغاز بحران سوریه در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) که به سرعت به جنگ بین المللی تبدیل شد و تروریستهایی با تابعیت بیش از ۱۰۰ کشور جهان با کمک آمریکا، عربستان، ترکیه، قطر و رژیم صهیونیستی برای براندازی حکومت دمشق و کشتار مردم این کشور راهی سوریه شدند، در ابتدا امارات نیز در کنار تروریستها قرار داشت ولی با دستگیری یک مقام عالی رتبه امنیتی این کشور در سوریه، ابوظبی سعی کرد صف خود را از عربستان و دیگر همپیمانانش جدا کند و از آن پس ابوظبی عموما نسبت به شرایط سوریه حالت سکوت و یا نقش کمرنگی داشت، به رغم آن که رژیم صهیونیستی، دولتهایی نظیرآمریکا، عربستان و ترکیه عملا و بدون وقفه از تروریست های تکفیری در سوریه در ۱۰ سال اخیر حمایت کرده اند.
دولت امارات در دی ماه ۱۳۹۷ اعلام کرد که روابط خود با سوریه را که از سال ۲۰۱۱ میلادی (۱۳۸۹) قطع کرده بود، از سرگرفته است که به دنبال همین موضوع سفارت امارات در دمشق بازگشایی و در ششم دی ماه همین سال فعالیت دوباره خود را شروع کرد.
در همین راستا، شرکت «فلای دبی» امارات از شرکتهای هواپیمایی این کشور نیز پروازهای خود به دمشق را که از سال ۲۰۱۲ به حال تعلیق درآورده بود از ۲۷ دی ماه ۱۳۹۷ دوباره از سر گرفت.
به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه، اقدام امارات بر بازگشت از مواضع گذشته و تلاش برای از سرگیری روابط با سوریه در حقیقت به معنای پذیرش پیروزی دولت سوریه در جنگ علیه تروریسم است که هم اکنون به آخرین ایستگاه خود در استان ادلب در شمال غرب این کشور رسیده است.
نکته قابل تامل این که در شرایط جدید امارات با جدا کردن صف خود از حامیان تروریسم در سوریه به ویژه عربستان، منتظر اجازه سعودی برای برقراری رابطه با سوریه نیز نمانده است.
هم اکنون کشورهایی عربی همچون مصر، الجزایر، تونس، سودان، امارات و عراق روابط خوب و بعضا عادی با سوریه دارند، اقدامی که به هیچ وجه مورد نظر آمریکا، رژیم صهیونیستی، ترکیه و عربستان نیست.
متاسفانه در حال حاضر امارات در یمن و لیبی نقش سازنده ای ندارد و سران ابوظبی پیرو سیاست های آل سعود در این دو کشور می باشند، اما مقام های امارات می توانند با تغییر مسیر در موضوع دو کشور یمن و لیبی و جدا کردن راه خود از آل سعود همچون قضیه سوریه، با درایت عمل کرده و از کشتار مسلمانان جلوگیری کنند و یا سهمی در آن نداشته باشند.
مطمئنا دونالد ترامپ رییس جمهوری امریکا و آل سعود که تامین کنند منافع صهیونیستها در منطقه می باشند با اقدام امارات مخالفت خواهند کرد ولی سران ابوظبی باید با حرکت در مسیر صحیح، سیاست مستقل در ارتباط با کشورها به ویژه کشورهای اسلامی اتخاذ کنند.