مختار اسفندیاری روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: زمان کوچ بهاره عشایر بیست و پنجم اردیبهشت ماه هر سال است که با توجه به شیوع ویروس کرونا احتمال تاخیر ۱۵ روزه در کوچ وجود دارد.
وی ادامه داد: عشایر استان اصفهان همه ساله ۲۵ اردیبهشت ماه کار کوچ خود را از قشلاق به ییلاق از چهار استان شامل بوشهر، فارس، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد آغاز میکنند.
مدیرکل امور عشایر اصفهان یادآور شد: طبق هماهنگی انجام شده باید عشایر استان تا دهم خرداد ماه سال جاری در مناطق خود بمانند و به منظور قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا از حرکت و جابهجایی پرهیز کنند.
وی خاطرنشان کرد: زمان کوچ با هماهنگی استانداری و دستگاههای مربوطه از جمله دانشگاه علوم پزشکی، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی تعیین خواهد شد و در زمان حاضر از نیروی انتظامی و ادارات کل امور عشایر استانهای قشلاقی و بزرگان و سرگروههای عشایر خواسته شده که زمان کوچ خود را به تاخیر بیندازند.
اسفندیاری تصریح کرد: بر اساس هماهنگی با امور عشایر و جهاد کشاورزی، دامپزشکی و منابع طبیعی استانهای قشلاقی خدمات رسانی به عشایر ادامه خواهد داشت تا از کوچ آنها جلوگیری شود.
به گفته وی کوچ عشایر تابع چند مولفه است و در صورتی که گرما، آب و علوفه کافی در مناطق قشلاقی وجود داشته باشد احتمال تاخیر در کوچ عشایر و ورود دیرتر به مناطق ییلاقی وجود دارد.
مدیرکل امور عشایر اصفهان با بیان اینکه اطلاع رسانی لازم برای استفاد ه از مواد ضد عفونی کننده و اقلام بهداشتی از طریق بزرگان و سرگروههای عشایر انجام شد، ادامه داد: توزیع اقلام بهداشتی مانند دستکش، صابون، و مواد ضدعفونی کننده بوسیله شرکتهای تعاونی روستایی و عشایری در اختیار جامعه هدف ما قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: عشایر از ۱۲ گلوگاه وارد استان اصفهان میشوند که حدود شش گلوگاه در مناطق فریدن و فریدونشهر و شش واحد دیگر هم در شهرستانهای سمیرم، شهرضا و دهاقان وجود دارد و بر اساس تاکید استاندار اصفهان اقلام بهداشتی مورد نیاز در این مناطق و گلوگاهها در اختیار عشایر قرار خواهد گرفت و محل نصب چادرهای آنها ضد عفونی و گندزدایی خواهد شد.
اسفندیاری با اشاره به اینکه تا کنون مشکلی از نظر شیوع ویروس کرونا در عشایر نداشتهایم، اظهارداشت: تلاش ما بر این است که فعالیتها و خدمات بیشتر در این زمینه به عشایر را با کمک و همکاری استانداری، بسیج، منابع طبیعی و بهداشت و درمان از اواخر خرداد ارائه دهیم.
طبق آمار اداره کل امور عشایر استان اصفهان، ۹ هزار و ۶۰۵ خانوار عشایری در استان اصفهان زندگی میکنند که این تعداد شامل ایلات قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه هستند.
در شهرهای بویین میاندشت، فریدن و چادگان واقع در غرب استان ۲۷ هزار نفر عشایر ایل بختیاری و در سمیرم، دهاقان و شهرضا در شمال استان ۲۴ هزار نفر از ایل قشقایی و محمدآباد و نصرآباد در شرق اصفهان سه هزار نفر عشایر از طایفه عرب جرقویه سکونت دارند.
عشایر این خطه ۲۸ درصد مواد کالاهای این استان را تامین و ۳۰ تا ۳۵ هزار متر مربع انواع فرش، جاجیم، گلیم، کیف و محصولاتی از این دست، ۵۵ هزار تن لبنیات، ۳۰۰ تن عسل و ۱۵۰ هزار تن سیب درختی تولید میکنند.
آرش نجیمی روز گذشته در گفت و گو با ایرنا افزود: روزانه بهطور متوسط بیش از یکصد تَن به تعداد بیماران مبتلا به ویروس کرونا در این استان اضافه میشود
وی با بیان اینکه در زمان حاضر دستکم ۹۰۰ بیمار در بیمارستانهای مرجع مقابله با کرونا و بخشهای کرونای سایر بیمارستانهای استان (به جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل) بستری هستند، اظهارداشت: ۱۷۶ تَن از این بیماران در شرایط سخت بسر می برند و در بخش مراقبت ویژه بستری هستند.
نجیمی خاطرنشان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۴۹ بیمار جدید مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان بستری و ۱۱۵ تَن ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به تعداد جان باختگان از بیماری کرونا در استان اشاره نکرد.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه یازدهم فروردین امسال اعلام کرد: تاکنون ۴۱ هزار و ۴۹۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند، ۲ هزار و ۷۵۷ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۱۳ هزار و ۹۱۱ نفر نیز بهبود یافتهاند.