منوچهر کرمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی همدان از مرحله تامین و تدارک کمی اقلام حفاظت فردی عبور کرده و در تلاش برای افزایش کیفیت ماسک و سایر تجهیزات کادر بهداشتی و درمانی است.
وی درباره برخی خبرها مبنی بر ارائه نکردن ماسک ان ۹۵ به کادر درمانی اضافه کرد: ماسک به اندازه کافی در دسترس پزشکان است اما در شرایط کنونی، ماسک ها با بسته بندی خاص و خارجی وارد نمی شوند و ملاک برخی پزشکان درباره ماسک ان ۹۵ تنها ماسک ها قدیمی با بسته بندی خاص است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: ماسک های جدید آزمایش شده و مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند اما به واسطه شرایط بحرانی بسته بندی آنها خاص و مانند گذشته نیست.
کرمی اظهار داشت: برخی بر این باورند تیم همراه فرد نمونه گیر باید همگی از ماسک ان ۹۵ استفاده کنند یا همه کادر پزشکی هر کاری می کنند باید ماسک فیلتر دار داشته باشند در حالیکه ثابت شده که تنها افرادی که در فرایند نمونه گیری یا فرایند لوله گذاری مشارکت دارند باید از این ماسک ها استفاده کنند.
وی بیان کرد: همچنین برخی مدعی هستند که ماسکهای FFP۲ اثر بخشی لازم را ندارد در حالی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ثابت کرد که این نوع ماسک ها هم از اثر بخشی بالایی برخوردار هستند.
وی درباره چرایی دفن بهداشتی موارد مشکوک به کرونا نیز توضیح داد: این اقدام به منظور پیشگیری از تجمع های انسانی در زمان تشییع متوفی صورت می گیرد چراکه در هر صورتی هر گونه تجمع حتی توسط افراد سالم می تواند خطرآفرین باشد.
به گفته رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تا روز ۱۵ فروردین امسال ۵۳ هزار و۱۸۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و سه هزار و ۲۹۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۱۷ هزار و ۹۳۵ نفر نیز بهبود یافتهاند.